3200MHz RAM 3200 MHz'te açılamıyor

~~Kamuran

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,206
Corsair Vengance RGB Pro 3200 MHz 2x8 CL16 RAMler, XMP açık veya manuel 3200 MHz'te çalıştırmak çok zor. Ayarlamayı yapıp BIOS'tan çıkıp yeniden başlatmada anakartta DRAM ışığı yanık kalıyor çoğunlukla. 1 keresinde sabahleyin öyle açıp akşam eve döndüm hâlâ DRAM ışığı yanıyor. İlla zorla güç tuşu ile kapata aça ekranın açılmasını bekliyorum açılınca da 2133 MHz oluyor.
3.30'tan sonrasını yaptım. XMP kapalı tCL16 - tRCD 18 - tRP 18 tRAS 20 şeklinde ayarlayıp ve 1.350 voltaj verdim. Sabah PC açtığımda DRAM ışığı yanık öylece kaldı zorla kapatıp açtım ve evet 3200 MHz'te açıldı ama PC'de hâlâ açılış sorunları devam ediyor.

RAM sorunlu galiba veya anakart bilmiyorum ama yeni bir RAM almak istemiyor değilim.
Örneğin bunu alıp denemek istiyorum olmadı geri iade ederim? Artık denemediğim yöntem kalmadı ne diyorsunuz sorun nedir, ne yapmalıyım?

Corsair Vengance RGB Pro 3200 MHz 2x8 CL16 RAMler, XMP açık veya manuel 3200 MHz'te çalıştırmak çok zor. Ayarlamayı yapıp BIOS'tan çıkıp yeniden başlatmada anakartta DRAM ışığı yanık kalıyor çoğunlukla. 1 keresinde sabahleyin öyle açıp akşam eve döndüm hâlâ DRAM ışığı yanıyor. İlla zorla güç tuşu ile kapata aça ekranın açılmasını bekliyorum açılınca da 2133 MHz oluyor.
3.30'tan sonrasını yaptım. XMP kapalı tCL16 - tRCD 18 - tRP 18 tRAS 20 şeklinde ayarlayıp ve 1.350 voltaj verdim. Sabah PC açtığımda DRAM ışığı yanık öylece kaldı zorla kapatıp açtım ve evet 3200 MHz'te açıldı ama PC'de hâlâ açılış sorunları devam ediyor.

RAM sorunlu galiba veya anakart bilmiyorum ama yeni bir RAM almak istemiyor değilim.
Örneğin bunu alıp denemek istiyorum olmadı geri iade ederim? Artık denemediğim yöntem kalmadı ne diyorsunuz sorun nedir, ne yapmalıyım?
Tüm sistemin nedir hocam? 2200 TL'ye 16x2 3600 MHz alırsın hocam.

-R5 3600
-RTX2070S
-Corsair Vengance RGB Pro 3200 MHz 2x8 CL16
-B550 - A Pro
Hocam yeter ki kaliteli bir RAM olsun güvenilir satıcı olsun yeter.
RAM'lerini 2. ve 4.slota (A2 ve B2) takıyorsun dimi?

Doğru yerleri takıyorum hocam eminim. Bu konu hakkında Corsair ve MSI ile destek alarak 1 ay boyunca uğraşmıştık sonuç nafile.
Kasanın içini atar mısın? JBAT 1 üstünden BIOS sıfırlama işlemi hiç uyguladın mı?

Bellekleri doğru takmışsın. Şu yazdığım yolu dene bakalım.
Öncelikle bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı kapattıktan sonra PSU kablosunu çıkarın. Kasanın üstünde USB bellek vb. bir şey takılı olmasın. RAM'leri çıkarın hocam. JBAT 1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdirip RAM'leri tekrardan A2 ve B2'ye takıp sistemi çalıştırın hocam.

Ondan sonra BIOS'a girip F7 tuşu ile Advanced Moda geçip sol taraftaki OC (Overclock) butonuna tıklayıp gelen ekranın ekran görüntüsünü atar mısın?
Ekran Görüntüsü (304).png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,485
Üyeler
184,462
Son üye
MaqrX
Geri