Neler Yeni

Çözüldü✓ 3200mhz ram'de pc açılmıyor

Free4Life

80+
DOCP'den RAM'leri 3200MHz alıyorum ayarları kaydedip çıktığımda PC kendini 3-4 defa aç kapat yapıyor sonra fanlar dönüyor ekran simsiyah kalıyor. RAM'e voltaj da veremiyorum sinirden kıracağım şimdi sistemi. Ne yapmam lazım?

DOCP profile 1 kaydedip çıktıktan sonra siyah ekranda kalıyor demiştim. PC aç kapat yapınca açılıyor fakat Görev Yöneticisi'nden bakıyorum RAM MHz'i 2400'e düşmüş oluyor fakat BIOS'da hala profile 1 gözüküyor.
RAM'ler: Kingston Fury Beast 3200MHz 4x8 = 32 GB.

BIOS güncel. Eskiden bu sorunu yapmıyordu, işlemci overclock yapacağım diye kurcaladım biraz sonra oldu. Ama hiçbir ayarı kaydetmemiştim. Son çare olarak BIOS pilini çıkarıp takacağım. Sizin önerileriniz nelerdir?

Free4Life

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden kimse bir şey yazmıyor?

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Hocam Ramleri tek tek takarak test et bende de böyle bi sorun vardı ve tek tek test ettiğimde ramlerden birinin sadece 2133mhz’de çalışabildiğini görmüştüm onu satıp değiştirmiştim sorun çözülmüştü ama benimki dual channel ramdi quad channel nasıl bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepsini aynı slotta test et eğer sorun yoksa tüm slotlarda test et.

Yine bi sonuca varamazsan muhtemelen 4 kanal ramlerden dolayı bi durum olabilir.

Aykut D.

80+ Gold
Oksit yapmışlar pinleri bir temizle .

Free4Life

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2x8 ram hazır sistem üstünde gelmişti. Aynı marka model 2x8 daha ek aldım. taktığımda ilk gün 3200mhz çalıştı ancak sonra bios a girdim ve bir daha çıkamadım. Biostan sistemi kurtarma modunda çıkıyordum öyle olunca da 2400mhz'ye düşüyor hızlar.

Şimdi yeni aldığım ramleri söktüm ve sorun düzeldi. 16gb 2x8 3200mhz de çalışıyor sistem.

Konu çözüldü. Eski ramleri silgiyle temizledim, Ramlerin yerlerini değiştirdim ve oldu. Artık 4 slot dolu şekilde 3200mhz kullanıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,071,001
Üyeler
170,095
Son üye
Elession
Top Bottom