32GB Ram Olması Avantaj Sağlar Mı ?

GrkemCkn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
115
Selam dostlar aşağıda ki sistemimde anakartımda 4 slot ram var ikisi dolu 8gb'dan 16gb olarak bunu 32gb yapsam bana ekstrası ne olur ufak bir dokunuş sağlar ise hiç ellemeye gerek duyulmaz mı ?
DDR4 Sistem!

XFX 6800 EKRAN KARTI
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
PATRİOT VİPER CL16 3200MHZ 2X8GB RAM
MSI B550M PRO VDH ANAKART
750W DEEPCOOL PSU

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Selam dostlar aşağıda ki sistemimde anakartımda 4 slot ram var ikisi dolu 8gb'dan 16gb olarak bunu 32gb yapsam bana ekstrası ne olur ufak bir dokunuş sağlar ise hiç ellemeye gerek duyulmaz mı ?
DDR4 Sistem!

XFX 6800 EKRAN KARTI
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
750W DEEPCOOL PSU
benim sistem 32gb bazı oyunlarda 16 17 gb ram kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

DDR4 Sistem!

XFX 6800 EKRAN KARTI
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
750W DEEPCOOL PSU
ama bildğğim kadarıyla amd de 4 kanal sorun olabiliyor birde ramlerin her şeyi aynı olması lazım sorun yaşamaman için en sağlıklısı 2x16 32 banada chat gpt dedi böyle onun yalancısıyım ama forumlarda falanda zamanında vardı bunun konuları

benim sistem 32gb bazı oyunlarda 16 17 gb ram kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama bildğğim kadarıyla amd de 4 kanal sorun olabiliyor birde ramlerin her şeyi aynı olması lazım sorun yaşamaman için en sağlıklısı 2x16 32 banada chat gpt dedi böyle onun yalancısıyım ama forumlarda falanda zamanında vardı bunun konuları
Yani hocam iş gören bir şey mi genellikle fps tarzı oynuyorum ama aralıklarda hikayeli oyunlarda dönüyorum yani

yayıncı değilsen çift monitör kullanmıyorsan çok bir fark katmaz fps farkı oluşmaz diye düşünüyorum hatta ben çift monitör kullanıyorum biri 2K biri fhd genede sorun yaşamıyorum

Benim sistemim sadece web gezinmeleri için 18-20 gb ram tüketiyor, ne kadar varsa o kadar tüketir. Ek olarak artık oyun bilgisayarlarında asgari 16, normali 32, ileriye dönük olarak 64 gb ram kesinlikle olmalı.

bundan 5 yıl önce 16gb standart artık diyorduk o standart günümüzde 32 oldu mümkünse 16+16 olarak kullanmanız daha uygun olacaktır. özellikle oyun odaklı sistemlerde oyun esnasında ram kullanım oranları 17-18 gb ları görüyor artık,

Benim sistemim sadece web gezinmeleri için 18-20 gb ram tüketiyor, ne kadar varsa o kadar tüketir. Ek olarak artık oyun bilgisayarlarında asgari 16, normali 32, ileriye dönük olarak 64 gb ram kesinlikle olmalı.
bencede hocam kesinlikle katılıyorum benimde sistemde 16gb ram takılı ve yetmiyor oyun+opera açılınca kasmaya başlıyor ram tüketiminden dolayı bunun üstüne birde spotify açmak istersem hiç olmuyor en yakın zamanda allah izin verirse bende 32gb yapıcam

DDR4 Sistem!

XFX 6800 EKRAN KARTI
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
750W DEEPCOOL PSU
sağlar

Şu rami almayı düşünüyorum cl16 güncel kullandığım ram ile aynı mhz olarak da aynı sadece marka farkı var uyumsuzluk sorunu yaratacağını düşünmüyorum ne diyorsunuz ? Kullandığım ram Patriot Viper marka

DDR4 Sistem!

XFX 6800 EKRAN KARTI
RYZEN 5 5600 İŞLEMCİ
750W DEEPCOOL PSU
hocam eğer ankartınızdaki ram kanalları 2+2=4 şeklinde çalışıyorsa 16gb+16gb daha mantıklı 8+8+8+8 yerine çünkü sonuçta siz 2 kanal birden çalışıncada aynı performansı alıcaksınız bu yüzden 16+16 yapmak daha mantıklı olur hepsini doldurmaktansa ama anakartınız 4 kanal birden çalıştırıyorsa 8+8+8+8 yapmak daha mantıklı çünkü bütün kanallar birbiriyle uyum içinde çalışıyor bunu ankartınızın ram yuvalarının yanında yazan yerden öğrenebilirsiniz eğer orda a1 a2 a3 a4 yazıyorsa 4 kanal birden çalşıyor demek ama a1 a2 b1 b2 yazıyorsa 2 farklı kanal çalşıyor demek bu durumda a ve b kanallarını doldurursan 2 ayrı kanal oldukları için 4 kanala kıyasla uyum içinde çalışmazlar

hocam eğer ankartınızdaki ram kanalları 2+2=4 şeklinde çalışıyorsa 16gb+16gb daha mantıklı 8+8+8+8 yerine çünkü sonuçta siz 2 kanal birden çalışıncada aynı performansı alıcaksınız bu yüzden 16+16 yapmak daha mantıklı olur hepsini doldurmaktansa ama anakartınız 4 kanal birden çalıştırıyorsa 8+8+8+8 yapmak daha mantıklı çünkü bütün kanallar birbiriyle uyum içinde çalışıyor bunu ankartınızın ram yuvalarının yanında yazan yerden öğrenebilirsiniz eğer orda a1 a2 a3 a4 yazıyorsa 4 kanal birden çalşıyor demek ama a1 a2 b1 b2 yazıyorsa 2 farklı kanal çalşıyor demek bu durumda a ve b kanallarını doldurursan 2 ayrı kanal oldukları için 4 kanala kıyasla uyum içinde çalışmazlar
Hocam 2 kanal olarak çalışıyor fakat elimde ki ramleri satmayla uğraşmak istemiyordum.

2x16 (32GB) kullanıyorum ve gram fark yok.

1759241524563.webp

the last of us part 2 de kullanılan ram :D

şuan 32 standart. 2 yıl sonra yetmeyebilr.

Geri