Neler Yeni

33 obp ile üni dondurup sıralama kasmak mı yoksa dgs çalışıp geçmek mi?

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
Eagle
DGS zor bir sınav yks ise ona keza biraz daha kolay bence kırık obd de olsa bu sana ders olsun bu sene adam akıllı çalış ve gir yks ye bak yks sana girmesin sen yks ye gir dhjsjsj

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
DGS zor bir sınav yks ise ona keza biraz daha kolay bence kırık obd de olsa bu sana ders olsun bu sene adam akıllı çalış ve gir yks ye bak yks sana girmesin sen yks ye gir dhjsjsj
Öyle mi diyonuz hocam dondursam mı o zaman üniyi yoksa da 2 yıl boyunca dgs çalışıcam

donanimci98

80+ Bronze
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet onu duydum vallahi kafam çok karışık bilmiyorum napıcağımı
Üniversite sonucuna bakarsak yapabileceğin iyi durumda ortalama 100-150 bin civarı olur. Bir de geri atacak iyice mahvolur. Hadi diyelim iyi yaptın geldi 70 bin gene geriye atacak 100 binden aşağı inecek yine. Boşa zaman kaybetme üniversite sınavında.

yks yi yapamamış zaten yaptığı sonuç ortada. boşuna ümit verme bence. ayrıca dgs daha kolay

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
Eagle
Üniversite sonucuna bakarsak yapabileceğin iyi durumda ortalama 100-150 bin civarı olur. Bir de geri atacak iyice mahvolur. Hadi diyelim iyi yaptın geldi 70 bin gene geriye atacak 100 binden aşağı inecek yine. Boşa zaman kaybetme üniversite sınavında.

yks yi yapamamış zaten yaptığı sonuç ortada. boşuna ümit verme bence. ayrıca dgs daha kolay
Ne yani zaten yapamamış diye bir daha girmesin ne saçma ya çalışacak ve daha iyisini yapacak kendine bu sözü yedirdikden sonra herşeyi yapar ayrıca DGS ile gideceğini garantisi yok kabak gibi ortada kalabilir o yüzden yks girip ve gerçekten adam akıllı çalışıp bir bölüm tutturmasi lazım

Ve de şunu da ekliyim herkes olmuyor zaten yapamıyorum diye birşeyleri yapmasaydı şuan dünya bu halinde olmazdı

@Turabi hocam sizde kararsızlığı bırakıp hemen yks çalışmaya başlayın size tavsiyem eğer adam akıllı çalışacaksınız kendinize uygun bir proje oluşturup bir düzen kurup calismanizdir

Son düzenleme:

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik

Hocam dgs de de şöyle bişey var tercih yapıpta gidemezsem nolucak

Ne yani zaten yapamamış diye bir daha girmesin ne saçma ya çalışacak ve daha iyisini yapacak kendine bu sözü yedirdikden sonra herşeyi yapar ayrıca DGS ile gideceğini garantisi yok kabak gibi ortada kalabilir o yüzden yks girip ve gerçekten adam akıllı çalışıp bir bölüm tutturmasi lazım

Ve de şunu da ekliyim herkes olmuyor zaten yapamıyorum diye birşeyleri yapmasaydı şuan dünya bu halinde olmazdı

@Turabi hocam sizde kararsızlığı bırakıp hemen yks çalışmaya başlayın size tavsiyem eğer adam akıllı çalışacaksınız kendinize uygun bir proje oluşturup bir düzen kurup calismanizdir
Tamamdır hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için elimden gelenin fazlasını yapacağım.

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
Eagle
Hocam dgs de de şöyle bişey var tercih yapıpta gidemezsem nolucak

Tamamdır hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için elimden gelenin fazlasını yapacağım.
Unutma bu bir sene senin bütün hayatına denk olucak

donanimci98

80+ Bronze

obp si 33. 66 tam gelse bile geri atar. Bak benim 86 obp vardı. 25,500 sıralamada 200 geri attı sen hesap et. DGS çalışması daha mantıklı duruyor. Tercih yapmasa denenebilirdi ama 33 obp ile çok zor.

Girmek istediğin bölüm kaç binle alıyor.

Turabi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,170
İsim
Turabi Çelik
obp si 33. 66 tam gelse bile geri atar. Bak benim 86 obp vardı. 25,500 sıralamada 200 geri attı sen hesap et. DGS çalışması daha mantıklı duruyor. Tercih yapmasa denenebilirdi ama 33 obp ile çok zor.

Bilgisayar mühendisliği hocam yani rahat 100k girmem lazım geriye atılmış bir şekilde

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
407
İsim
Eagle
İşte ben boşuna mı diyorum sağlam çalışması lazım diye dgs girse atanamayabilir kabak gibi ortada kalır yazık olur sağlam çalışarak işini garantiye alması en iyisi

Jyadaus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Alperen ŞAHİN
o obpyle işin zor. senin yerinde olsam dgsde şansımı denerdim.

edit: ösym aisten sonuçlarımı kontrol ettim. 2021de 49,45 obp ile sayısalda 154kdan 156kya çekmiş. üniversiteye yerleştim o yıl. öylesine girdiğim 2022 yksda 24,73 obp ile sayısalda 236kdan 309kya çekmiş.

donanimci98

80+ Bronze
İşte ben boşuna mı diyorum sağlam çalışması lazım diye dgs girse atanamayabilir kabak gibi ortada kalır yazık olur sağlam çalışarak işini garantiye alması en iyisi
Kanka çocuğun ayt netleri 3-5 falan. Seneye 30 yapabilme ihtimali yok. Boşuna gaz verme. Obp de kırık yanar 1 senesi boşa.

Top Bottom