3600 Sıcaklık Değerleri Normal mi?

sws9912

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,907
Arkadaşlar itopyadan da-sistem2 aldım fakat sıcaklığı biraz fazla gözüktü gözüme, kısaca 93 derece normal mi stok fanla?

occtişlemci.png

Hayır sıcaklık değerleri yüksek.
Render işleri vs. stok fan yetmiyor maalesef. Yeni bir soğutucu almak durumundasınız.
Veya;
CPU Ratio kısmını 3800 yapabilirsiniz. Bu işlem işlemcinizin hızını 3,8 GHZ'e sabitler.
veya
CPU Boost Clock kısmını kapatabilirsiniz. Bu işlem de işlemcinizi stok fanla çalıştırır.
Isınma sorununu bu şekilde çözebilirsiniz yeni bir soğutucu alana kadar.

3.8ghz'e sabitlemeyi düşünüyorum o zaman ısınmasını pek abartmıyorum fakat 93 derece fazla bence de
Post automatically merged:

Aşırı yüksek benimki genelde 50 derecelerde dolaşıyor.
boşta 93 değil zaten stres testinde böyle değerler

3.8ghz'e sabitlemeyi düşünüyorum o zaman ısınmasını pek abartmıyorum fakat 93 derece fazla bence de
Post automatically merged:

boşta 93 değil zaten stres testinde böyle değerler
Benimki de boşta değil oyunlarda 50-60 arası fakat stres testi için bir şey diyemem sonuçta işlemciyi çok zorlayan bir test. Oyunlarda kaç derece alıyorsun ortalama ?

Benimki de boşta değil oyunlarda 50-60 arası fakat stres testi için bir şey diyemem sonuçta işlemciyi çok zorlayan bir test. Oyunlarda kaç derece alıyorsun ortalama ?
oyunlarda nasıl 50-60 oluyor stok fanla ise olması imkansız

T6 Ultra çok öneriliyor onu almayı düşünüyorum fiyatı da sıvı soğutucuya göre uygun olduğu için ilerde sıvı soğutucu alacağım zaten yeni nesil işlemcilerle birlikte

Geri