Neler Yeni

36K ile Sistem Güncelleme Yardımı

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,207
İsim
Arda doğan
ARK Ascended için yeterli gelmediğinden güncelleyeceğim.

Nakit bütçem: 36K

Sistem parçaları:
Gigabyte RX7800XT Gaming OC
Ryzen 5 5600
Asrock B550M HDV
Id-cooling se-214-xt
Patriot 2x16GB 3200mhz cl16
Aigo 650W 80+ Bronze
Samsung 990 Pro 2TB
Seagate Barracuda 2TB 7200RPM
Netac N535S 240GB
Lian Li Lancool 216

Hangi parçaları sırasıyla güncellememi ve yerine ne koymamı istersiniz, güncelleyeceğim parçayı satacağım için o da bütçeye ek olarak eklenecek şeklinde düşünebilirsiniz, tavsiyeleri o şekilde yapın yani.
Direk am5'de 7800x3D'li işlemciye geç anakart al ram al geri kalan parçaların iyi

hashasii

80+ Bronze
Hocam anakarta 9K vermeye gerek var mı? Msi Pro modeli vardı B650 4.5 gibi fiyatta dün forumda gördüm
7600X 1080P'de 4070 Super ve üstü ekran kartları için yeterli gelir mi?

Asla değil, epik ayarlarda akıcı oynatmıyor. Ben max ayarlarda 80-90+ oynamak istiyorum, daha altı rahatsız edici.

7800x3d pahalıya patlamaz mı? Ekran kartı için para az kalacak gibi sanki
Açık konuşayım, rahatına ve zevklerine fazla düşkünsün

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Açık konuşayım, rahatına ve zevklerine fazla düşkünsün
Hocam parayı onun için ayırdım tabii ki zevkime düşkün olmalıyım o konuda :D ARK benim işim, gelir elde ediyorum oradan. Evolved'dan şuan da yürüyorum Ascended'ı rahat akıcı bir şekilde oynayamadığım için oraya hiç girmedim, oraya da girmek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı ve ssd'lerin iyi işlemci yükseltmesi yap 7800x3D'ye geç 2k'da bak bakalım kim kimi oynatıyor
Bakalım göreceğiz ilk iş DDR5'e geçmeyi deneyeceğim o halde, ekran kartını bir sonraki aşamaya atıyorum ama FG için NVIDIA'ya geçmeye gönlüm gidiyor.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,010
İsim
Emir
Hocam FPS'ler normal olmayabilir fakat şuan ki ekran kartımda 30-40 FPS alırken orada 90 FPS'lerde gözüküyor. O da beni tatmin eder açıkçası. Aynı zamanda asıl amaç Ascended olsa da diğer oyunlarda da etkisi olacak. 2K monitör siparişi verdim, başka oyunlarda da ihtiyacım artacak şimdi.
90fpsleri gören sistem 4080super 7 5800x3d biliyorsun değil mi?Yükseltme yapablrsniz sizin kararın fakat sadece bu oyun içinse asla değmez.Ark oynamak istiyorsanız da ark survival evolvedı modlu şekillerde oynayın en azından optimizasyonu ve grafikleri daha iyi.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
90fpsleri gören sistem 4080super 7 5800x3d biliyorsun değil mi?Yükseltme yapablrsniz sizin kararın fakat sadece bu oyun içinse asla değmez.Ark oynamak istiyorsanız da ark survival evolvedı modlu şekillerde oynayın en azından optimizasyonu ve grafikleri daha iyi.
Optimizasyonu iyi ama grafikleri değil hocam. ARK için bir çok sunucum var zaten modlularda buna dahil bunadım artık Evolved'dan, o yüzden Ascended istiyorum. 7800XT belki tatmin edecek şekilde oynatır ama video çekerken çok FPS düşmesi yaşanır mı, video veya yayın içinde kullanabilirim bazı zamanlar.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,010
İsim
Emir
Optimizasyonu iyi ama grafikleri değil hocam. ARK için bir çok sunucum var zaten modlularda buna dahil bunadım artık Evolved'dan, o yüzden Ascended istiyorum. 7800XT belki tatmin edecek şekilde oynatır ama video çekerken çok FPS düşmesi yaşanır mı, video veya yayın içinde kullanabilirim bazı zamanlar.
Dediğim gibi o oyunun optimizasyonu berbat.Hiçbir ekran kartı tatmin etmeyeblr

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,207
İsim
Arda doğan
Hocam parayı onun için ayırdım tabii ki zevkime düşkün olmalıyım o konuda :D ARK benim işim, gelir elde ediyorum oradan. Evolved'dan şuan da yürüyorum Ascended'ı rahat akıcı bir şekilde oynayamadığım için oraya hiç girmedim, oraya da girmek istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bakalım göreceğiz ilk iş DDR5'e geçmeyi deneyeceğim o halde, ekran kartını bir sonraki aşamaya atıyorum ama FG için NVIDIA'ya geçmeye gönlüm gidiyor.
Ekran kartın zaten güçlü sonrasında 7900xt geçersin amd yeni teknolojileri ile ilerliyor

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Dediğim gibi o oyunun optimizasyonu berbat.Hiçbir ekran kartı tatmin etmeyeblr
Ekran kartın zaten güçlü sonrasında 7900xt geçersin amd yeni teknolojileri ile ilerliyor
Şimdi 1440P monitör aldım, işlemci ihtiyacı da dolayısıyla biraz da olsa düşmüş olacaktır.
Hiç DDR5’e geçmesem nasıl olur? 5700X3D ta da 5700X alsam mesela işimi görür mü yeterli kalır mı, masrafımı azaltmak istiyorum monitör alınca bütçem azaldı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,010
İsim
Emir
Şimdi 1440P monitör aldım, işlemci ihtiyacı da dolayısıyla biraz da olsa düşmüş olacaktır.
Hiç DDR5’e geçmesem nasıl olur? 5700X3D ta da 5700X alsam mesela işimi görür mü yeterli kalır mı, masrafımı azaltmak istiyorum monitör alınca bütçem azaldı.
monitör ne kadar

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,207
İsim
Arda doğan
5700x alabilirsin 3D İşlemcilere girişme o fiyata 7500f'li sistem kuruluyo çünkü 5700x al yeter bide o.c yaparsın canavar gibi

Top Bottom