Neler Yeni

39.000 TL ' ye aldığım bilgisayar sizce nasıl ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Doğukan Çelikçi
öncelikle hayırlı olsun hocam ocaktan sonra bi bakmışssın sistem 2 katına çıkmış burası türkiye uzun vadede zarar etmessin bu ülkede bugün ne alırsan kardasın öyle düşün 😃
Hocam inan biraz onun için alıyorum. Maaş zamlarıyla birlikte bu sistemlerin fiyatlarının ben min 50k civarlarından başlayacağını düşünüyorum.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,003
İsim
baba merhaba
hayırlı olsun tek kazık yediğin yer işlemciden haberin olsun(belki iş içinse bilemem), onun dışında pc bileşenleri marka model güzel günlerde kullanın

Satriani

80+ Bronze
Madem ki almışsın, hayırlısı olsun kardeşim güzel günlerde kullan. Kimsenin hevesini kırmasına izin verme, ileride paran olur daha iyilerini alırsın.
Tek eleştiri olarak şunu söyleyebilirim; belirli bütçelerde sistem toplarken geleceğe dönük bazı bileşenlere daha fazla önem vermek gerekli bence, 16GB Ram şu an için o sisteme yeterli mesela, soğutucu kule tipi farklı alternatiflerle yarı fiyatına da getirilebilirdi. O şekilde ekran kartına daha iyi yatırım yapardın. Tabi şu da var o zaman da monitörü uygun seçmen lazım ki yine bütçene ekstra yük demek bu. O yüzden keyfine bak... :peped:

asko56

80+ Silver
Tam olarak ne gibi problemler yaşarım anlatabilir misiniz ?
drop yersin seçtiginiz işlemci orta üst seviye işlemci seçtiginiz anakart giriş alt seviye anakartında aynı oranda olması lazım

2. 9600x e 240mm sıvı sogutucu gereksiz intel işlemci almıyorsunuz amd işlemciler öyle anormal ısı problemleri yok pearless assasin yeterli idi fazladan para verilmiş .

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
1000 verip şunu alırdın 5000 verip şunu alırdın demezseniz sevinirim bütçem bu kadardı
1733334667610.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece ekran kartını satıp 4070 aldım sorun yaşadığım için. Fazlaya almışsınız hocam bilginiz olsun. Gene de hayırlı uğurlu olsun güzel günler de kullanın.

As_tr_a

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Ömer Murat YILDIZ
İlgilendiği Kategoriler
Bİlgisayar parçaları,çevre donanımları ve teknolojiler
Tam olarak ne gibi problemler yaşarım anlatabilir misiniz ?
kral milete kızma işlemci ekran kartına fazla geliyor oyun odaklı bir sistem toplanacaksa ekran kartı işlemciden bi tık daha iyi tutulur bu bütçede en azından 7800xt olmalıydı ryzen 5 7600 ile 4070 süper kullanıyorum ve yeterli diyebilirim ve şuanda fiyatı 5k seviyelerinde thermalright pearless assasin kullanıyorum o kadar serin ve sessiz ki sıvı soğutma daha da az ısınan bi işlemci serisi için zaten gereksiz olmuş eğer işlemci odaklı bi işin yoksa amacın yoksa bu sistem bu fiyata mantıklı değil güzel kardeşim

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Rüveyda Akın
Yanlış Bilgilendirme
Alıntıyı görüntüle

Sadece ekran kartını satıp 4070 aldım sorun yaşadığım için. Fazlaya almışsınız hocam bilginiz olsun. Gene de hayırlı uğurlu olsun güzel günler de kullanın.
Kullanamayacak dostum. Anakart ve işlemci uyumu yok sistemde. Çatur çutur kasacak. O anakart o işlemcinin gücünü kaldıramaz. Güç kaynağı dandikse yanar hatta.

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
Kullanamayacak dostum. Anakart ve işlemci uyumu yok sistemde. Çatur çutur kasacak. O anakart o işlemcinin gücünü kaldıramaz. Güç kaynağı dandikse yanar hatta.
Valla hocam ben de bir tık fazlaya aldım sistemin faturasını attım zaten ama kazık yemedim normal fiyata topladım yani tek tek misaline gibi, hiç bilmediğim için böyle oldu. En azından Trendyol pc almadım. Ek olarak kule tipi soğutucu aldım çokta memnunum sistemimden. Yani arkadaş keşke araştırıp konu açıp yapsaymış.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,171
İsim
yusuf ecer
O işlemci dediğin işlemci threadripper sanki :D Anakartın kasma yaptığını da ilk defa senden duyuyorum. Anakart ve işlemci uyumu yok derken neyi kastettin tam olarak açıklarsan biz de bilgileniriz. Yorumda tek doğru göremedim.
İyi bir anakart size ;
daha fazla m2 slotu
daha iyi pasif soğutma
daha fazla rgb-argb soketleri
daha fazla ram slotu gibi şeyler sunar.
Anakartın fpse %1 bile etkisi yok. Sanki herkes overclock yapıyor da o anakart alınmaz bu anakart alınmaz diyorsunuz. Kaldı ki aldığı anakart b650. A620 falan bile değil :D 9600xin tdpsi ne sanki :D
Dediğim gibi sen çok biliyorsun, bizi de bilgilendir uyum nasıl sağlanır, gücünü kaldıracak anakart nasıl seçilir biz de bir şeyler kapalım.

1000 verip şunu alırdın 5000 verip şunu alırdın demezseniz sevinirim bütçem bu kadardı
Ayrıca sistemi pahalı almışsın. 7800xt sistemler alınıyor bu fiyata. Aldığın sıvı soğutma piyasada alabileceğin en kötü modellerden. Pompa sesi, pompa arızası çok sık yaşanan bir model. Performan konusunda da 1000-1500tl aralığında alacağın iyi bir kule tipi yıkar atar o soğutmayı.

byaltekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Sümer
Ben sadece ileri yükseltmeler için anakartı yükseltmeni öneririm . Bu sisteme en dip anakart biraz sıkıntılı olmuş gibi . Mesela sıvı soğutucudan bi tık kısıp anakarta takviye yapabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Doğukan Çelikçi
Alıntıyı görüntüle

Hocam 500 gb ssd almışsınız ryzen 5 7600 işlemciniz var. Bir tanede cl40 16gb ram almışsınız. 16x2 ram koyduğum 1 tb ssd aldığım ryzen 5 9600x gibi bir işlemci aldığım sistemin bununla kıyaslanabilir tek yanı ekran kartı. Siz bu sisteme 35.591 TL vermişsiniz ben 39.000 TL'ye söylediğim sistemi aldım. Eleştirdiğiniz nokta ne onu anlamadım. Zaten ben ileride ekran kartını yükseltmek istediğimde rahatça yükseltebilirim diye düşünüyorum. El bombası bir kasaya sahip değilim en azından. Anakart konusunda bilgilendim zaten okey de değiştirilemeyecek bir şey değil. Ek olarak yukarıda arkadaşın sıvı soğutucu hakkında söylediği şeye de katılıyorum daha uygun fiyata kule tipi soğutucu alabilirdim.

Çok fazla komiksin. Engellememek için zor tutuyorum kendimi

Sweyetsn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
650
İsim
Arda
Hocam 500 gb ssd almışsınız ryzen 5 7600 işlemciniz var. Bir tanede cl40 16gb ram almışsınız. 16x2 ram koyduğum 1 tb ssd aldığım ryzen 5 9600x gibi bir işlemci aldığım sistemin bununla kıyaslanabilir tek yanı ekran kartı. Siz bu sisteme 35.591 TL vermişsiniz ben 39.000 TL'ye söylediğim sistemi aldım. Eleştirdiğiniz nokta ne onu anlamadım. Zaten ben ileride ekran kartını yükseltmek istediğimde rahatça yükseltebilirim diye düşünüyorum. El bombası bir kasaya sahip değilim en azından. Anakart konusunda bilgilendim zaten okey de değiştirilemeyecek bir şey değil. Ek olarak yukarıda arkadaşın sıvı soğutucu hakkında söylediği şeye de katılıyorum daha uygun fiyata kule tipi soğutucu alabilirdim.

Hocam ssdmin kim 500 gb olduğunu söyledi? 500 ama 1tb yükselttim onu ben ücret vermeden ticaret zekam ile orası da bana kalsın. Ayriyeten ekran kartından kısıp işlemciye abanmışsın eleştirdiğim konu orası. 7700xtli sisteme 39 bin vermişsin anlatmak istediğim o istediği kadar cl40 olsun benim DDR5ler de o kadar önemli değil diye biliyorum oc yapılmayacaksa cl değerleri bilgin olsun.

Hocam ssdmin kim 500 gb olduğunu söyledi? 500 ama 1tb yükselttim onu ben ücret vermeden ticaret zekam ile orası da bana kalsın. Ayriyeten ekran kartından kısıp işlemciye abanmışsın eleştirdiğim konu orası. 7700xtli sisteme 39 bin vermişsin anlatmak istediğim o istediği kadar cl40 olsun benim DDR5ler de o kadar önemli değil diye biliyorum oc yapılmayacaksa cl değerleri bilgin olsun.
Amacım gömmek falan değil, konu açmışsın cevap yazdım kendi fikrimi yazdım, tabi ki görüşlerinize saygı duyarım ama. İşlemciden kısıp ekran kartı yükseltseydiniz daha iyi olurdu.

Ramim 16x2 bu arada bilgin olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Doğukan Çelikçi

Amacım gömmek falan değil, konu açmışsın cevap yazdım kendi fikrimi yazdım, tabi ki görüşlerinize saygı duyarım ama. İşlemciden kısıp ekran kartı yükseltseydiniz daha iyi olurdu.

Ramim 16x2 bu arada bilgin olsun.
Hocam ben anlatamıyorum galiba. Bunları zaten bilmeniz gerekiyor. 25-26 gün sonra 2025'e giriyoruz bu sistemlere zam gelecek. Bütçem dahilinde iyi bir işlemci alma gereksinimi duydum ve beni bir süre idare edebilecek bir ekran kartı aldım. Taş patlasın şu sistemde sadece anakart ve ekran kartını satarak üzerine durumumun olduğu bir vakit ekleme yaparak bal gibi sistem çıkarabilirim. Ek olarak ssd,işlemci,psu,soğutma,kasa, gibi problemlerden de kurtulmuş olurum. Arkadaş öyle bir konuşuyor ki sanki R5 9600x işlemciye GT730 taktık :D neymiş efendim Anakart ekran kartı ile işlemciyle çalışmayacakmış. Bios update nedir biliyor mu acaba. Adamlar DDR5 ' i keyfi mi yazıyorlar o anakarta. Ben sistem uzmanı değilim veya pc toplama üstadı değilim. Eleştiriye de açığım zaten kusursuz bir sistem dizmem mümkün değil. Özelleştirmede izin verseydi söylenenleri de alabilirdim lakin yoktu. Eleman öyle bir konuşuyor ki kazık yemişsin , hayatımda böyle kazık görmedim , yok öyle yok böyle kaç yaşında bunlar . Benim 16 yaşında kardeşim bunlar gibi konuşmuyor. Adam kendi kalitesini , kumaşını geliştirememiş burada bir şey biliyormuş gibi konuşup keyif kaçıyor ben buna kıllanıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,037
Üyeler
163,759
Son üye
muhammed29.
Top Bottom