🔥İndirim 🔥 3D YAZICI ALMANIN TAM ZAMANI 🔥

combo 4 renk basabiliyor ama çok fazla gereksiz filament harcıyor her renk değişimde.

Örnek olarak bunu atayım, 35 gr model, 425 gr atık. 22 saat sürmüş x1 carbon ile. Tamamen israf AD5X daha iyi çok renk baskı istiyorsanız, bambulab diye tutturmaya gerek yok arkadaşlar yedek parçasıda pahalı.
Alıntıyı görüntüle
oha bu yandaki modeli basarken mi oldu hocam?

oha bu yandaki modeli basarken mi oldu hocam?
Evet çok renkli baskı istiyorsanız filament atığı modelden fazla oluyor genelde, şuan bu sorunu aşacak makine geliştiriyorlar ama yinede olacaktır.

Evet çok renkli baskı istiyorsanız filament atığı modelden fazla oluyor genelde, şuan bu sorunu aşacak makine geliştiriyorlar ama yinede olacaktır.
O atığın olmamasını sağlayan makine Prusa XL ancak onun içinde toolheadlerini almak gerekiyor.(bizleri bırak Avrupalılar için de maliyetli) Şuan piyasadaki en az filament harcayan çoklu renkte baskı yöntemi bu diye biliyorum.

O atığın olmamasını sağlayan makine Prusa XL ancak onun içinde toolheadlerini almak gerekiyor.(bizleri bırak Avrupalılar için de maliyetli) Şuan piyasadaki en az filament harcayan çoklu renkte baskı yöntemi bu diye biliyorum.
ad5x var daha az filament harcıyor diyorlar, en ucuz makine. flashforge kullanıyorum memnunum

Multi toolhead yoksa benzer şekilde harcar. Birde kule yapıyorlar malum.
Evet ondada durum pek farklı değil. Çok renkli yazıcı almak isteyenler dikkat etsin, bunu pazarlarken kimse söylemiyor. Tek renkten devam.

1763456838367.webp
1763456851326.webp

Evet ondada durum pek farklı değil. Çok renkli yazıcı almak isteyenler dikkat etsin, bunu pazarlarken kimse söylemiyor. Tek renkten devam.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bu yazıcıların hepsi zaten bambu lab replikası gibi şeyler. Çakması demek istemiyorum ama tam manasıyla da öyle. En az filament çöp eden makine Prusa XL. Veya varsa onun gibi multi toolhead olan yazıcılar. İki veya daha fazla hotendi tek toolhead de taşıyan makinelerde dahil edilebilir tabi.

Bu yazıcıların hepsi zaten bambu lab replikası gibi şeyler. Çakması demek istemiyorum ama tam manasıyla da öyle. En az filament çöp eden makine Prusa XL. Veya varsa onun gibi multi toolhead olan yazıcılar. İki veya daha fazla hotendi tek toolhead de taşıyan makinelerde dahil edilebilir tabi.
Bambu lab yeni bir marka, o yokken bu firmalar vardı yalnız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben step motorun tanesine 100-200 dolar istediklerini hatırlıyorum. creality geldi 200-300 dolara ender 3 satarak 3d işini herkesin erişebileceği hale getirdi

Bambu lab yeni bir marka, o yokken bu firmalar vardı yalnız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben step motorun tanesine 100-200 dolar istediklerini hatırlıyorum. creality geldi 200-300 dolara ender 3 satarak 3d işini herkesin erişebileceği hale getirdi
Vardı ancak premium ürün gamındaki nispeten uygun fiyatlı ürün boşluğu yeni bir konsept ve standart ile girdi. Piyasaya yön verdi. Öncesinde var olup yavaş ve ucuz i3 temeli dışında çıkmayan firmalara yön verdi. Bu yüzden zaten bambu lab büyük bir firmadır. Ürünü bırak, Creality Slicer ve Bamb Studioyu bire bir açıp kıyaslayınca hangi firmanın malı daha kaliteli olabilir sorusuna cevap alabiliyorsunuz. Sektörde sen yıllarını ver adam akıllı slicer programı yapama :) Bambu lab sayesinde Prusa markası da epey hareketlendi yoksa oda hala i3 temelli yazıcısının ekmeğini yiyor olacaktı :D

Vardı ancak premium ürün gamındaki nispeten uygun fiyatlı ürün boşluğu yeni bir konsept ve standart ile girdi. Piyasaya yön verdi. Öncesinde var olup yavaş ve ucuz i3 temeli dışında çıkmayan firmalara yön verdi. Bu yüzden zaten bambu lab büyük bir firmadır. Ürünü bırak, Creality Slicer ve Bamb Studioyu bire bir açıp kıyaslayınca hangi firmanın malı daha kaliteli olabilir sorusuna cevap alabiliyorsunuz. Sektörde sen yıllarını ver adam akıllı slicer programı yapama :) Bambu lab sayesinde Prusa markası da epey hareketlendi yoksa oda hala i3 temelli yazıcısının ekmeğini yiyor olacaktı :D
Bambu slicer dediğin prusa slicer ve super slicer fork'u. Onlarda sıfırdan yapmadılar ama arayüz güzel hiç lafım yok. Premium olarak Ultimaker var, hala piyasada aktif. Bambu X1C kullanıyorum, 4/1 fiyatına aldığım flashforge makineden çok bir farkı yok maalesef.

Bambu slicer dediğin prusa slicer ve super slicer fork'u. Onlarda sıfırdan yapmadılar ama arayüz güzel hiç lafım yok. Premium olarak Ultimaker var, hala piyasada aktif. Bambu X1C kullanıyorum, 4/1 fiyatına aldığım flashforge makineden çok bir farkı yok maalesef.
PLA basarsanız elbette fark yokmuş gibi görünebilir. Ben P1S yazıcımdan pla lw pla/lw asa/ karbon fiber katkılı petg ve pa filament/ pa filamentte kadar uzanan geniş yelpazede malzeme kullandım. Flashforge kullanmadım zaten ona karşı bir yorum yapmadım. Ultimaker son kullanıcıya doğrudan hitap eden bir yazıcı değil. O endüstriyel kısma yönelmiş bir marka. Bambu Lab'de zaten bu kulvarda var olan Prusayı daha makul fiyatla gelerek boşluğu doldurdu. Bambu Slicer'in fork olduğu zaten her yerde yazıyor ayrıca belirtmenize gerek yok hatta superslicer forku değil prusa slicer forku. Çünkü super slicer da prusa slicer forku :D Aslında Creality Print de dolaylı olarak Prusa forku ancak sonuç ortada rezil bir arayüz. Aslında tüm ipi prusa çekiyor gelen geçen forklamış... Sonuca gelirsek K2 serisi hakkında bilgim yok, bence K2 öncesi Creality makine almak tamamen yanlış yöne gitmektir. Creality seride sorunsuz yazıcı çıkartamıyor, makinenin biri sorunsuz olsa diğerinde bir sorun oluyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: S4N0
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,191
Üyeler
184,901
Son üye
alper011
Geri