Neler Yeni

3D yazıcı önerisi (Figür, değişik parçalar vs için)

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Dostlar pamdemiden önce heves edip araştırmıştım o zamanlarda Ender 3 Pro F/P tek tercihti ama alamamıştım şimdi almaya karar verdim ama şuanda piyasada çok çeşit var. Yazıcılarla alakalı hiç bilgim yok, şuanda piyasadaki en işlevsel ve fiyatı 15K-35K arası yazıcı hangisi, tercihlerim neler olmalı, nelere göre almalıyım?

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
Murat
Konuyu takipteyim ben de ortalama üstü bi model arıyorum ama dediğin gibi çok fazla model var. Figür için reçine baskı yapan 3d yazıcı öneriyorlar detayları diğer makinelerden daha iyi basıyormuş.

• Beğen
Reaksiyonlar: Deep

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostlar Reçineli (SLA) yazıcıları ve Filamentli (FDM) yazıcıları birkaç tane video izleyerek araştırdım, kullanım kolaylığı olsun bakımı olsun maliyeti olsun Filamentli yazıcılar cidden daha iyi, Reçinelilerde en büyüm avantaj daha detaylı ve kaliteli baskı almak ama ilk yazıcım olacağı için çok komplike bir şey almaktan çekiniyorum bundan dolayı Bambu Lab A1 Combo en iyi seçenek gibi

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
Murat
Dostlar Reçineli (SLA) yazıcıları ve Filamentli (FDM) yazıcıları birkaç tane video izleyerek araştırdım, kullanım kolaylığı olsun bakımı olsun maliyeti olsun Filamentli yazıcılar cidden daha iyi, Reçinelilerde en büyüm avantaj daha detaylı ve kaliteli baskı almak ama ilk yazıcım olacağı için çok komplike bir şey almaktan çekiniyorum bundan dolayı Bambu Lab A1 Combo en iyi seçenek gibi
Bambu lab a1 combo tek parça baskıda 4 renk baskı yapabiliyor diye biliyorum. Boya gerektirmeden figür basmak için mantıklı bir seçenek. Ben de ilerde aynı modeli almayı düşünüyorum.

• Beğen

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Bambu lab a1 combo tek parça baskıda 4 renk baskı yapabiliyor diye biliyorum. Boya gerektirmeden figür basmak için mantıklı bir seçenek. Ben de ilerde aynı modeli almayı düşünüyorum.
Evet tek parçada 4 renk baskı yapıyor, uzaktan kamerayla baskınızı izleyebiliyorsunuz, tabla kalibrasyonunu kendi yapıyor, noozle değiştirmek kolay ve anladığım kadarıyla bulduğunuz bir 3d projeyi direkt gönderip bastırabiliyormuşsunuz yani destek koyma vs yapmıyorsunuz kendi hallediyormuş

• Beğen
Reaksiyonlar: Alyx

Alyx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
842
İsim
Murat
Evet tek parçada 4 renk baskı yapıyor, uzaktan kamerayla baskınızı izleyebiliyorsunuz, tabla kalibrasyonunu kendi yapıyor, noozle değiştirmek kolay ve anladığım kadarıyla bulduğunuz bir 3d projeyi direkt gönderip bastırabiliyormuşsunuz yani destek koyma vs yapmıyorsunuz kendi hallediyormuş
Bu özelliklere sahip bir yazıcı yeni başlayanlar için gerçekten çok hayat kolaylaştıran bir şey. Borcumu kapatıp direkt alacağım ben de. Umarım yılbaşından sonra çok zamlanmaz

• Beğen

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Dostlar az önce Bambu Lab A1 Combo satın aldım aşırı detaylı araştırmadım çok renk basabilmesi zaten almaya değer diye düşündüm pişman olacağımı zannetmiyorum ama daha iyi yada daha F/P modeller olduğunuda düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Alyx

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Dostlar yazıcı geleli 2 gün oldu sadece 1 renk filamentim olduğu için daha çok renkli baskı yapamadım. Sorunuz varsa deneyimlediğim kadar yanıtlatım.
20241225_233454.jpg

Shix2x

80+ Bronze
Hocam en hızlı modda mi bastiniz? Kaliteli durmuyor da. Birde ne kadar sürdü basmasi?

Deep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yılmaz Hepkorucu
Çok hatalı bi baskı olmuş gibi. Katmanlar belli oluyor ve detaylarda hatalar var. En hızlı modda mı bastın?
Normal hızında bastım. Kaymanların belli olması gayet normal değilmi zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam en hızlı modda mi bastiniz? Kaliteli durmuyor da. Birde ne kadar sürdü basmasi?
Yanlış hatırlamıyorsam 8 saat sürdü

MakerLab'de birçok kişinin bastığı bir proje diğerleriyle karşılaştırdım pek farkları yok.

Screenshot_20241228_100042_Bambu Handy.jpg
Screenshot_20241228_094800_Bambu Handy.jpg

Bunlar iki farklı 3d yazıcı sahibinin aldığı baskılar

Son düzenleme:
Top Bottom