Neler Yeni

3'lü prize takılı Fişi çekerken Çarpılma

Kolestrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Mert
Arkadaşlar Merhaba ,
Bizim Laptop 3'lü prize takılmış şarj oluyordu , işim bitince Fişten çıkaracaktım ki tam çıkardım Fiş'in Metal uçlarından birine parmağım değdi ve çarptı beni daha öncede birkaç defa yaşamıştım bunu sorum şu , Sorun tam olarak nerde üçlü prizi mi değiştirmem gerekiyor birde bu durum Laptop'a zarar verir mi ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,097
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
Topraklama hattından elektrik çarpmaz. Ya prizin kendisinde ya da üçlü prizde sorun var. Öğrenmek için üçlü prizin içerisini açıp kablo düzenlemesine bakabilirsiniz. Bilginiz yoksa bilen birine yaptırabilir veya yeni bir tane satın alabilirsiniz.

Dediğiniz metal uç, prizde birbirine 180 derece açıyla karşı karşıya duran kısım mı?
Yeşil olan yerler.

1647536263998.png

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
Arkadaşlar Merhaba ,
Bizim Laptop 3'lü prize takılmış şarj oluyordu , işim bitince Fişten çıkaracaktım ki tam çıkardım Fiş'in Metal uçlarından birine parmağım değdi ve çarptı beni daha öncede birkaç defa yaşamıştım bunu sorum şu , Sorun tam olarak nerde üçlü prizi mi değiştirmem gerekiyor birde bu durum Laptop'a zarar verir mi ?
prizi çektiğin anda direkt olarak prizin metal ucuna değdiğinde prizin metal ucunda kalmış elektronlar direkt olarak senin vücudana akmak ister aktarma işlemine biz elektrik çarpması deriz bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Kolestrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Topraklama hattından elektrik çarpmaz. Ya prizin kendisinde ya da üçlü prizde sorun var. Öğrenmek için üçlü prizin içerisini açıp kablo düzenlemesine bakabilirsiniz. Bilginiz yoksa bilen birine yaptırabilir veya yeni bir tane satın alabilirsiniz.

Dediğiniz metal uç, prizde birbirine 180 derece açıyla karşı karşıya duran kısım mı?
Yeşil olan yerler.

Alıntıyı görüntüle

Yok Hocam Fiş'in ucundan bahsediyorum fotoğraftaki fiş gibi o uctaki parçaya değdi elim ve çarptı
Mesaj otomatik birleştirildi:

prizi çektiğin anda direkt olarak prizin metal ucuna değdiğinde prizin metal ucunda kalmış elektronlar direkt olarak senin vücudana akmak ister aktarma işlemine biz elektrik çarpması deriz bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Önemli Olan Laptop'a bişey olup olmaması kesin olacaksa 3'lü prizi değiştireceğim

Ekler

• images (4).jpeg
    images (4).jpeg
    5.7 KB · Hit: 34

Engeuc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ng3
laptop şarj kablosunun üzerinde bulunan 220 volt elektriği 12 veya 24 volta çeviren kutu da siz fişten çekseniz de bir miktar elektrik kalır kısa süre bu elektrik gider oradan çarpılmanızda size zarar gelmez ancak kısa devre olup şarj kablonuz bozulabilir

Ziona

80+ Silver
Direkt fişten elektrik çarptıysa kabloda kalan elektrik çarpmış bir kaç kere kasanın fişini çekerken bana da oldu.

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
743
İsim
Yunus
laptop şarj kablosunun üzerinde bulunan 220 volt elektriği 12 veya 24 volta çeviren kutu da siz fişten çekseniz de bir miktar elektrik kalır kısa süre bu elektrik gider oradan çarpılmanızda size zarar gelmez ancak kısa devre olup şarj kablonuz bozulabilir

Geriye iletmez trafo 😅

Ya bağladığın prizde yada 3lü prizde toprak yok ondan çarpılmışsın.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,097
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_
@Engeuc'un dediği gibi.

Fişi çektikten sonra birkaç saniye bekleyin. Yaşadığınız sorun ortadan kalkacaktır.

1647536821125.png

Resimde görüldüğü üzere kapasitörlerde enerji depolanır ve prizden güç kesildiğinde bile birkaç saniye voltaj vermeye devam eder. Aynı şey monitörlerde de geçerli. Fişini çektiğiniz zaman power led yanmaya birkaç saniye daha devam edecektir. (Modeline göre değişir.)
Prizinizde sorun yok anladığım kadarıyla.

Kondansatör ya da diğer adıyla kapasitör, elektrik devrelerinde; elektrik enerjisinin depolanması, filtrelenmesi, doğrultulması, zamanlama ve farklı tipte sinyal dalgalarının oluşturulması amacıyla kullanılan pasif devre elemanıdır.
Başka bir deyişle elektronların kutuplanarak elektrik enerjisini elektrik alanın içerisinde depolayabilme özelliklerinden faydalanılarak, bir yalıtkan malzemenin iki metal tabaka arasına yerleştirilmesiyle meydana getirilen temel elektrik elektronik devre elemanına kondansatör denir.

1647537008636.png

1647537095809.png

Kolestrol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Mert
@Engeuc'un dediği gibi.

Fişi çektikten sonra birkaç saniye bekleyin. Yaşadığınız sorun ortadan kalkacaktır.

Alıntıyı görüntüle

Resimde görüldüğü üzere kapasitörlerde enerji depolanır ve prizden güç kesildiğinde bile birkaç saniye voltaj vermeye devam eder. Aynı şey monitörlerde de geçerli. Fişini çektiğiniz zaman power led yanmaya birkaç saniye daha devam edecektir. (Modeline göre değişir.)
Prizinizde sorun yok anladığım kadarıyla.

Kondansatör ya da diğer adıyla kapasitör, elektrik devrelerinde; elektrik enerjisinin depolanması, filtrelenmesi, doğrultulması, zamanlama ve farklı tipte sinyal dalgalarının oluşturulması amacıyla kullanılan pasif devre elemanıdır.
Başka bir deyişle elektronların kutuplanarak elektrik enerjisini elektrik alanın içerisinde depolayabilme özelliklerinden faydalanılarak, bir yalıtkan malzemenin iki metal tabaka arasına yerleştirilmesiyle meydana getirilen temel elektrik elektronik devre elemanına kondansatör denir.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Tamam hocam sağolun Bilgisayara bir şey olmaz yani

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,097
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.karagulle_

fatihhhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
fat
1647537400926.png

multimetre civazı ile ev gerilimi ölçmek iyi olur 220-240v arası iyi derlerdir.
normalde 220volttur ama gece gerilim artar.
ev tesisantında sorun yoksa priz değişirsiniz kaliteli priz alırsanız sorun olmaz. o tür çarpmalar priz kaynaklı diye biliyorum

Top Bottom