Neler Yeni

4-5 saat monitörü çalıştırabilmek için nasıl bir UPS almalıyım?

drhouse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa atıltaş
Bütçe
1500
3-4 ay sonra bahçeye elektrik geleceği için geçici olarak UPS alıp evde doldurup bahçede monitöre laptop bağlayıp çalışmak istiyorum. Bütçem 1500 TL civarı nasıl bir UPS almalıyım? Bu şekilde UPS'i kullanabilir miyim? Kullanacağım monitör 24 inç IPS 1080p olacak orta parlaklıkta kullanırım büyük ihtimal.(22 watt tüketiyor) Elektrik geldikten sonra da evde kullanayım düşüncem var. Haftada 1 doldurup kullanmayı düşünüyorum UPS'i.

Şu UPS işimi görür mü? Kaç saat çalıştırabilirim böyle bir UPS ile?

Ups yerine önerebileceğiniz bir sistem var mı?

oguz13

80+ Bronze
Öncelikle donanımarşivine hoş geldiniz. Galiba yenisiniz burda. Çok uzun
süre götürür götürmez bilmem ama yeter gibime geliyor.

drhouse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa atıltaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle donanımarşivine hoş geldiniz. Galiba yenisiniz burda. Çok uzun
süre götürür götürmez bilmem ama yeter gibime geliyor.

Evet ilk defa kullanıyorum donanimarşivini hoşbulduk :). Elektirik konusunda çok az bilgim var benimde kararsız kaldım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Kuru akü + inverter kullanayım demiştim fakat ups nin mantığı aynı değil mi aslında içinde kuru akü yok mu? İnverter masrafımda olmayacak sarj cihazıda almam gerekmiyor. Hepsi tek bir parça içinde

oguz13

80+ Bronze
Evet ilk defa kullanıyorum donanimarşivini hoşbulduk :). Elektirik konusunda çok az bilgim var benimde kararsız kaldım nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Kuru akü + inverter kullanayım demiştim fakat ups nin mantığı aynı değil mi aslında içinde kuru akü yok mu? İnverter masrafımda olmayacak sarj cihazıda almam gerekmiyor. Hepsi tek bir parça içinde
Var inverterda var ups içinde 24 volt 220 çeviriyor. Yani ups üzerine modifiye yapıp daha
büyük aküler takan arkadaşlarım var. Öyle bir şey yapabilirsiniz o zaman bence iş görür.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,743
İsim
Orkun
3-4 ay sonra bahçeye elektrik geleceği için geçici olarak UPS alıp evde doldurup bahçede monitöre laptop bağlayıp çalışmak istiyorum. Bütçem 1500 TL civarı nasıl bir UPS almalıyım? Bu şekilde UPS'i kullanabilir miyim? Kullanacağım monitör 24 inç IPS 1080p olacak orta parlaklıkta kullanırım büyük ihtimal.(22 watt tüketiyor) Elektrik geldikten sonra da evde kullanayım düşüncem var. Haftada 1 doldurup kullanmayı düşünüyorum UPS'i.

Şu UPS işimi görür mü? Kaç saat çalıştırabilirim böyle bir UPS ile?

Ups yerine önerebileceğiniz bir sistem var mı?
Dostum UPS gibi cihazlar elektrik kesintilerinde, voltaj dalgalanmalarında vs. bağlı olan cihazı elektriksel yönden koruma görevini yapan cihazdır. Bu tarz cihazlara bilgisayar, monitör vs. bağladığında mesela laptopların içinde batarya olduğundan prize bağlı olmadan da kullanabiliyorsun ya bu da o mantık usulünde çalışıyor. Genelde ortalama olarak bilgisayar, monitör gibi cihazları bağladığında 20-25 dakika çalıştırmak için tasarlanmış. Ani güç kesintilerinde bilgisayarın vs. birden kapanıp hem veri kaybına yol açmaması için hem de zarar görmemesi için.

Senin dediğin şekilde kullanabileceğin bir UPS çok pahalıdır. 1 Hafta da değil günde kullanımına bağlı olarak bir çok kez şarj etmen gerekir bu tarz giriş seviye UPS alırsan.

drhouse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa atıltaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum UPS gibi cihazlar elektrik kesintilerinde, voltaj dalgalanmalarında vs. bağlı olan cihazı elektriksel yönden koruma görevini yapan cihazdır. Bu tarz cihazlara bilgisayar, monitör vs. bağladığında mesela laptopların içinde batarya olduğundan prize bağlı olmadan da kullanabiliyorsun ya bu da o mantık usulünde çalışıyor. Genelde ortalama olarak bilgisayar, monitör gibi cihazları bağladığında 20-25 dakika çalıştırmak için tasarlanmış. Ani güç kesintilerinde bilgisayarın vs. birden kapanıp hem veri kaybına yol açmaması için hem de zarar görmemesi için.

Senin dediğin şekilde kullanabileceğin bir UPS çok pahalıdır. 1 Hafta da değil günde kullanımına bağlı olarak bir çok kez şarj etmen gerekir bu tarz giriş seviye UPS alırsan.

Haklısınız kullanım amacı dışında kullanmış olurum aslında fakat taşınabilir sistemlerde pahalı böyle bir çözüm bulmuştum bu bütçeye powerbank almam daha mı mantıklı olur kuru akü ve inverter alıp kendim mi bir cihaz yapmalıyım? Evde sarj edip oraya götüreyim istiyordum orada sarj etme şansım yok haftada 1-2 gün kullanıcam. Eve gelincede sarj edeyim diyordum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,295
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy
Top Bottom