DDR 6Rx 570 8 gb vardı geçenlerde 4 bine satıp asus dual rx 5500 xt aldım 3400 TL ye
4GB vrame sahip ekran kartları artık alınmamalı, oyunlar ultra ayarlarda 4gb'dan aşağı harcamıyor. gtx970 tarzı ekran kartlarına 3.5 sorunu da var, bu tip eski kartlar alacaksan alma.
Onun haricinde, fps anlamında %5 fark olur en fazla. rx580 4gb ile rx580 8gb arasında fark da o kadar. Bütçen hangisine yetiyorsa onu al, 8gb modeller mining için kullanışlı olduğundan dolayı biraz daha pahalıya satılıyor.
ben de yaşadığım bir sorunu şöyle aktarabilirim; ets2 ye gelen son güncellemeden sonra full grafiklerde ekran kartımı %95 kadar kullanıyor (%100 ü gördüğü de oluyor) benim oyun arada kasma yapıyor bellek yetersizliğinden dolayı. ama mesela çok ayrıntı olmayan yerlerden geçtiğimde akıcı bir şekilde ilerliyorum. Kısaca toparlayacak olursam naçizane düşüncem ekran kartı yetersiz bellek olursa oyundaki grafik ayrıntılarını yüklemede gecikebiliyor. bunu da grafik animasyoncuların ve video editörlerin yüksek bellekli ekran kartları kullanmalarına dayanarak söylüyorum. Yani oyunlar için en ideal 6 gb veya 8 gb ekran kartları tercih edilmelidir. Yanlışım varsa affola <34 gb ve 8 gb ekran kartları arasında nasıl fark olur