Müslüm Gürses
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,063
4x4 16gb rammi? 8x2 dal channel rammı? arada 15 20 fps fark var ama boş yerleri doldurmama değermi
Asus rog strix b550 F wifi +3700x li düşünüyorum15-20 FPS fark olan videolardaki kullanan anakart ve işlemci 4 kanal bellek mimarisini destekliyor, senin anakartın ve işlemcin sadece 2 kanal destekliyorsa o FPS farklarını görmezsin.
Anakart ve işlemci nedir sistemdeki?
4 kanal bellek mimarisi yok, 2 kanal bellek mimarisi var.Asus rog strix b550 F wifi +3700x li düşünüyorum
Msi gaming edge wifi b550 modelinde var mı?4 kanal bellek mimarisi yok, 2 kanal bellek mimarisi var.
4 modül RAM alıyorsan bari RGB al da görünüş olarak işe yarasın.
4 kanal desteği yoksa almam rgb o kadarda önemli değil4 kanal bellek mimarisi yok, 2 kanal bellek mimarisi var.
4 modül RAM alıyorsan bari RGB al da görünüş olarak işe yarasın.
Dostum AM4 soketli anakartların hiçbirinde yok.Msi gaming edge wifi b550 modelinde var mı?
Sen bilirsin.4 kanal desteği yoksa almam RGB o kadarda önemli değil
Tamam teşekkür ettim 8x2 yineDostum AM4 soketli anakartların hiçbirinde yok.
Mainstream dediğimiz normal sistemlerdeki anakartlarda ve işlemcilerde 4 kanal bellek mimarisi olmaz zaten, sunucu veya enthusiast dediğimiz üst segmentlerde 4 kanal bellek mimarisi olur.
Ama nedense AMD'nin ileriki yıllarda mainstream'e 4 kanal bellek mimarisini getireceğini düşünüyorum, çünkü AMD çok deli bir firma.
Sen bilirsin.
2x8 daha mantıklı olur 32 ye yükseltmek istersen 4x4 de 4 tane 8 gb ram alman lazım olur daha pahalı olur4x4 16gb rammi? 8x2 dal channel rammı? arada 15 20 fps fark var ama boş yerleri doldurmama değermi