4 Kanallı ram alınır mı??

Müslüm Gürses

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,063
4x4 16gb rammi? 8x2 dal channel rammı? arada 15 20 fps fark var ama boş yerleri doldurmama değermi

15-20 FPS fark olan videolardaki kullanan anakart ve işlemci 4 kanal bellek mimarisini destekliyor, senin anakartın ve işlemcin sadece 2 kanal destekliyorsa o FPS farklarını görmezsin.
Anakart ve işlemci nedir sistemdeki?
Asus rog strix b550 F wifi +3700x li düşünüyorum

4 kanal bellek mimarisi yok, 2 kanal bellek mimarisi var.
4 modül RAM alıyorsan bari RGB al da görünüş olarak işe yarasın :D.
Msi gaming edge wifi b550 modelinde var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4 kanal bellek mimarisi yok, 2 kanal bellek mimarisi var.
4 modül RAM alıyorsan bari RGB al da görünüş olarak işe yarasın :D.
4 kanal desteği yoksa almam rgb o kadarda önemli değil

Msi gaming edge wifi b550 modelinde var mı?
Dostum AM4 soketli anakartların hiçbirinde yok.
Mainstream dediğimiz normal sistemlerdeki anakartlarda ve işlemcilerde 4 kanal bellek mimarisi olmaz zaten, sunucu veya enthusiast dediğimiz üst segmentlerde 4 kanal bellek mimarisi olur.
Ama nedense AMD'nin ileriki yıllarda mainstream'e 4 kanal bellek mimarisini getireceğini düşünüyorum, çünkü AMD çok deli bir firma :D.
4 kanal desteği yoksa almam RGB o kadarda önemli değil
Sen bilirsin.

Dostum AM4 soketli anakartların hiçbirinde yok.
Mainstream dediğimiz normal sistemlerdeki anakartlarda ve işlemcilerde 4 kanal bellek mimarisi olmaz zaten, sunucu veya enthusiast dediğimiz üst segmentlerde 4 kanal bellek mimarisi olur.
Ama nedense AMD'nin ileriki yıllarda mainstream'e 4 kanal bellek mimarisini getireceğini düşünüyorum, çünkü AMD çok deli bir firma :D.

Sen bilirsin.
Tamam teşekkür ettim 8x2 yine :D

gerek yok ona boş yere slotları doldurma fps farkı var tamamda ileri dönük olmaz atıyorum seneye 16gb ram yetmeyecek napıcaksın ?

4x4 e gerek yok, 8x2 yapın hem ilerde upgrade etmesi daha kolay olur.

Geri