Neler Yeni

4 yıl üniverste için her şey dahil gider ne kadar olur?

Salu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Furkan SARIGÖL
3 4 sene sonra ne olur bilinmez ev kirası,okul harcamaları,arada tek,yemek,yol derken 250 rahat gider ama sana bağlı biraz

Simsar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Rahman AKTAŞ
Hangi bölümü okuyacağında önemli mimarlık okursan kırtasiyeden çıkmazsın, hukuk okusan kitaplar olmuş 300-500, mühendislik okursan güzel bir bilgisayar lazım. kabaca bir hesap yaparsak 2000 TL barınma, 800 tl elk. su, int. d.gaz. desek, hergün evde yemezsin en az ama en az 1500 yemek. yol masrafın olabilir, alkol sigara, gezdin tuttun. kitap, ders notu cart- curt . sen en iyisi 250 bini stutgart a yatır tutarsa okursun :D

Bilgici Bilim

80+ Bronze
Hangi bölümü okuyacağında önemli mimarlık okursan kırtasiyeden çıkmazsın, hukuk okusan kitaplar olmuş 300-500, mühendislik okursan güzel bir bilgisayar lazım. kabaca bir hesap yaparsak 2000 TL barınma, 800 TL elk. su, int. d.gaz. desek, hergün evde yemezsin en az ama en az 1500 yemek. yol masrafın olabilir, alkol sigara, gezdin tuttun. kitap, ders notu cart- curt . sen en iyisi 250 bini stutgart a yatır tutarsa okursun :D
e. sigara kullanıyorum yıllık 1-2k ya patlıyor arkeoloji okuyacağım çokta harcama olmayacaktır

herkes enflasyon hesabından yetmez demiş de paranı koruyabileceğin altın döviz vs hesaplarda tutarsan rahatlıkla yeter

Metaxa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Aziz
Cevap: Yetmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Bazı arkadaşlar bana katılmayabilir buna da saygı duyarım ama tıp, hukuk, psikoloji, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi bölümler olmadıktan sonra gidip o parayı okumaya ayırmazdım, başka türlü yatırımlar denerdim tabi bu benim düşüncem

userId

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Enes Bulut
Bence yeterli olur, şu şekilde düşün Ege ve civarındaki şehirler tatil zamanları oldukça pahalı oluyor. Şu anda biraz araştırırsan tatil süreci daha tam anlamıyla bitmediğinden 6-7k civarına dahi stüdyo daire zor bulursun. Üniversite zamanı stüdyo daire gibi veya apart mantığında kalırsan, faturalar vb. aylık max masrafın 7-8k, tabii haftada 2-3k yemezsen, normal Cafeye gidip sohbet muhabbet mantığında takılırsan, gidip 7/24 dışarıdan da yememen şart, biraz sıkacan kendini zaten oraya tatile gitmiyorsun. Üniversiteler normal liselerde olduğu gibi 9 ay geçmiyor, geç açılıp erken kapanıyorlar. Tatiller de eve felan gitsen senin orada 7 ay masrafın var +1ay kira dediğin para karşılar şu anki ekonomik şartlarda

JSezar

80+ Silver
istanbulda sadece yurt 100 bin.

Top Bottom