Neler Yeni

4 Yıllık üniversiteyi bırakıp 2 yıllık üniversiteye geçmek

Zephyrggz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kaya
Selam arkadaşlar 1.5 yıldır Kayseri'de okumaktayım hem evime uzak olmasın'dan hemde yurt şartlarının berbat olmasından dolayı tekrar yks girip kendi yaşadığım yerde 2 yıllık programcılık okumak istiyorum, bunun en büyük sebebi KYK şartlarının gerçekten berbat olması 18 kişi 2 tuvalet kullanıyoruz çok pis kullanılıyorlar ve 1 i bozuk duşlar deseniz çok pis bazi insanlar çok sıkıntılı saygısız bütün bunlar beni çok yordu ve mentalimi kötü etkiledi psikiolojim gerçekten dağınık vaziyette derslerime bu şartlarda odaklanamadım ve okulum şimdiden 1 yıl uzadı burda kalmaya devam etsemde etmesemde okulu bitiremeyeceğim gibi duruyor çünkü bu şartlar bana çok ağır geliyor bende evimde 2 yıllık bı bölüm okuyup mezun olmak istiyorum bu yüzden yks ye tekrar gireceğim şimdi kafamdaki sorulara gelirsek;

1-)Şimdi ben askerliğimi kendim tecil ettirmiş tim 29 yaşına kadar 4 yıllık bölümü bırakıp kazandığım 2 yıllık bölüme gidince tecil bozulacak mı ? Bozulursa ne kadar yılım kalıcak ?
2-)bilgisayar programcılığına ilgiliyim fakat iş imkanı olarak bir geleceği var mı ? Bu bölümden mezun olup birşeyler yapılabilir mi ?
3-) sizin önerdiğiniz 2 yillik bir bölüm varmı iş imkanı olarak gelecek gösteren
4-) tyt Türkçe sosyal de iyiyim fende ortalamayim ama matematik'te patliyorum en az 15-20 net yapmam lazim istediğim yer için tyt matı nasıl halledebilirim sadece tyt matı halletsem yeter geri kalan dersler hala aklımda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Akın
1)35 yaşınıza kadar tecil ettirebilirsiniz
2)genel olarak kendini geliştirmene bağlı ama bence zorla bilgisayar mühendisliği oku ya da DGS ye çalış bittikten sonra
3)Anestezi, Radyoloji(tıbbi görüntüleme teknikleri,Paramedik
4)bilmiyorum başkasına sor temelin yoksa atmaya bak

ekrem imaro

80+ Bronze
sakın mühendisliği falan bırakıp önlisansa geçme. ibf de okuyorsan olabilir.

Zephyrggz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sakın mühendisliği falan bırakıp önlisansa geçme. ibf de okuyorsan olabilir.
Yok hocam mühendislik okumuyorum zaten o kafa olsa bende bu hale gelmezdim boktan bı bölüm okuyorum aile baskısı ve yanlış deneyimlerim bana aktarılması sonucu seçtik yaptık bir hata diyelim
Mesaj otomatik birleştirildi:

1)35 yaşınıza kadar tecil ettirebilirsiniz
2)genel olarak kendini geliştirmene bağlı ama bence zorla bilgisayar mühendisliği oku ya da DGS ye çalış bittikten sonra
3)Anestezi, Radyoloji(tıbbi görüntüleme teknikleri,Paramedik
4)bilmiyorum başkasına sor temelin yoksa atmaya bak
Hocam fizyoterapiye ne diyorsunuz oluru var mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Akın
Yok hocam mühendislik okumuyorum zaten o kafa olsa bende bu hale gelmezdim boktan bı bölüm okuyorum aile baskısı ve yanlış deneyimlerim bana aktarılması sonucu seçtik yaptık bir hata diyelim

Hocam fizyoterapiye ne diyorsunuz oluru var mı ?
var ama kamuda çok ataması yok özelde para var DGS ile 4 yıllığa tamamlayabilirsin.
bu videoya bir bakabilirsin bu kadını arada izlerim iyi videoları var

Son düzenleme:

Zephyrggz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ne okuyorsun kral
Uluslararası ticaret ve Lojistik okuyorum bölüm olarak iyi ama yurt şartları beni çok yorduğu için derslere odaklanamiyorum bu yüzden okulum uzadı uzamayada devam edecek ve sonunda üni terk olucam gibi duruyor.

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
hocam bu konunun ilgisi istediğin bölümün, bölüm hocalarıdır. Bu youtube'da bölümleri anlatan insanlar kendinlerini youtuber edası ile tanıtıp milleti yönlendirmeye çalışıyor ama çoğu okuduğu bölümün amacını ve daha neye hizmet ettiğini bilmeden okuyor, safi hava. Hocalar ile konuşup ve kendi iç sesini dinleyip karar vermen çok daha iyi olur, çünkü seçtiğin bölümün zor zamanları geldiği zaman, katlanabilmek için neden ve sebeplerin olmak zorunda ve eğer başkasının sebep ve nedenlerini kendine gaye edinirsen, amaç ve gayen uzun ömürlü olmaz.

1905

80+ Silver
dilekçe verip odanı veya yurdunu değiştirebilirsin. bence önce bu yolu dene çünkü hem vakit kaybı hemde okuduğun bölümü bırakmak iyice boşa okudum düşüncesiyle moral bozabilir.

Zephyrggz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can Kaya
dilekçe verip odanı veya yurdunu değiştirebilirsin. bence önce bu yolu dene çünkü hem vakit kaybı hemde okuduğun bölümü bırakmak iyice boşa okudum düşüncesiyle moral bozabilir.
Hocam KYK yurtlarinin hepsi neredeyse ayni oda değiştirmek istesem bulunduğum yurttaki odaların hepsi aynı yani şöyle anlatiyim 18 kişi ayni katta odalar 6 kişi 1 WC(diğeri bozuk) 1 duş var ve insanlar afedersin temizlenmeyi bile bilmiyor o yüzden orda kalsam da bir şey degismeyecek yoksa dediğini düşündüm.

hocam bu konunun ilgisi istediğin bölümün, bölüm hocalarıdır. Bu youtube'da bölümleri anlatan insanlar kendinlerini youtuber edası ile tanıtıp milleti yönlendirmeye çalışıyor ama çoğu okuduğu bölümün amacını ve daha neye hizmet ettiğini bilmeden okuyor, safi hava. Hocalar ile konuşup ve kendi iç sesini dinleyip karar vermen çok daha iyi olur, çünkü seçtiğin bölümün zor zamanları geldiği zaman, katlanabilmek için neden ve sebeplerin olmak zorunda ve eğer başkasının sebep ve nedenlerini kendine gaye edinirsen, amaç ve gayen uzun ömürlü olmaz.
Hocam kendi iç sesim her zaman PC programcılığı oldu her zaman o bölüme gitmek istedim ama yapamadım ve aile baskısı ile çok yanlış bir tercih yaptım hata yaptım üzerine KYK daki olumsuz şartlar ve okulun uzaması eklenince artik yapabilecegim bir şey kalmadı
Şuan istediğim bölüm programcilik 2 yıllık bunu kazanmam için ise tyt de mattan en az 30 net yapmam gerekli nasıl yapicam bilmiyorum sorunda orda başlıyor işte matamatigi halletsem bütün bu dertler biticek evime gelicem hafta sonları iş bulup calisicam ve bı yandan okulumu mutlu bir şekilde okuyacam su matematiği nasıl yapicam onu bilmiyorum onu cozemedigim için zaten bu hallere düştüm öyle söyleyeyim

1905

80+ Silver
Hocam KYK yurtlarinin hepsi neredeyse ayni oda değiştirmek istesem bulunduğum yurttaki odaların hepsi aynı yani şöyle anlatiyim 18 kişi ayni katta odalar 6 kişi 1 WC(diğeri bozuk) 1 duş var ve insanlar afedersin temizlenmeyi bile bilmiyor o yüzden orda kalsam da bir şey degismeyecek yoksa dediğini düşündüm.

Hocam kendi iç sesim her zaman PC programcılığı oldu her zaman o bölüme gitmek istedim ama yapamadım ve aile baskısı ile çok yanlış bir tercih yaptım hata yaptım üzerine KYK daki olumsuz şartlar ve okulun uzaması eklenince artik yapabilecegim bir şey kalmadı
Şuan istediğim bölüm programcilik 2 yıllık bunu kazanmam için ise tyt de mattan en az 30 net yapmam gerekli nasıl yapicam bilmiyorum sorunda orda başlıyor işte matamatigi halletsem bütün bu dertler biticek evime gelicem hafta sonları iş bulup calisicam ve bı yandan okulumu mutlu bir şekilde okuyacam su matematiği nasıl yapicam onu bilmiyorum onu cozemedigim için zaten bu hallere düştüm öyle söyleyeyim
bende benzer bi kykda kalıyorum apartmandan devşirme kykdayım 15 kişi 2 tuvaleti kullanıyoruz. gayet anlıyorum ama bulunduğunuz şehirde bir tane kyk yoktur başka kyklara da geçebilirsiniz nakil aldırarak. idareyle görüşebilirsiniz.

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu

çok bir puan istemiyor istediğin bölüm ben, haydarpaşa meslekte bilişim okudum, düşük notlar ile alaadin keykubat üni'de o bölümü tutturdum ama peder gitmemi istemedi bende 4 senelik ing havacılık yönetimi okuyorum istanbulda. Bence istediğin şeyin peşinden gitmeye çalış ama yapılması gereken şeyleride es geçme tabii, çok kasma kendini bu bölümü bence rahat kazanırsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,629
Üyeler
168,469
Son üye
metehan5851
Top Bottom