40 k ya bu sistem nasıl olmuş?

O ekran kartı bütçesine ikinci el 3090 alabilirsin ben de öyle yapacağım ama o işlemciye o anakart olmamış z690 öneririm biraz daha bütçe arttırıp, bütçen yoksa 5800x3d işlemciye yönelebilirsin

O ekran kartı bütçesine ikinci el 3090 alabilirsin ben de öyle yapacağım ama o işlemciye o anakart olmamış z690 öneririm biraz daha bütçe arttırıp, bütçen yoksa 5800x3d işlemciye yönelebilirsin
hocam 2. el düşünmüyorum. anakart da i7 için ideal bence ama bilemedim.

güzelde hocam 3080 bile zor gelir 15k ya

rtx 3080 alması daha doğru olmaz mı mining içinden geçilmiş bir rtx 3090 yerine rtx 3080 daha iyi olur

hocam 2. el düşünmüyorum. anakart da i7 için ideal bence ama bilemedim.
Anakartın performansında %5-10 kadar kayıp yaşarsın overclock yapamazsın kısaca verdiğin paraya yazık olur ben de 13600KF almayı düşünüyordum ama anakartına bütçem yetmediği için 5800x3d ye geçiş yaptım. İkinci el düşünmüyorsan en fazla 1000 tl kadar bütçeni arttırıp 3080 almanı öneririm belki arttırmana bile gerek kalmayabilir

güzelde hocam 3080 bile zor gelir 15k ya
hocam şuan itopyada zaten 15500 e var 3080: https://www.itopya.com/pny-geforce-rtx-3080-uprising-12gb-gddr6x-384-bit-lhr-ekran-karti_u19802
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın performansında %5-10 kadar kayıp yaşarsın overclock yapamazsın kısaca verdiğin paraya yazık olur ben de 13600KF almayı düşünüyordum ama anakartına bütçem yetmediği için 5800x3d ye geçiş yaptım. İkinci el düşünmüyorsan en fazla 1000 TL kadar bütçeni arttırıp 3080 almanı öneririm belki arttırmana bile gerek kalmayabilir
hocam oc düşünmüyoruz da perfromans düşürür mü anakart?

rtx 3080 alması daha doğru olmaz mı mining içinden geçilmiş bir rtx 3090 yerine rtx 3080 daha iyi olur
Forumda "mining yapılmış kart kötüdür" algısı var nedensiz şekilde, araştırmanızı öneririm nvidia amd gibi markalar tabi ki sıfır ürün almanız için böyle söylentileri yayıyor fakat 2 yıl durmadan mining yapılmış kartın performans testlerini izlerseniz sıfırıyla arasında %3-4 fark olduğunu görüyorsunuz. Ekran kartını tüketen aynı sıcaklıkta aynı güçte sürekli çalışarak mining yapması değil tam aksine sürekli olarak oyunlar arası geçiş yapılıp kart sıcaklığının bir düşüp bir çıkmasına sebep olan oyun için kullanılmış kartlardır. (Mining için bios ayarlarıyla oynanmış kartları bu dediğime dahil etmiyorum ama bu da kolayca anlaşılıyor zaten)

hocam şuan itopyada zaten 15500 e var 3080: https://www.itopya.com/pny-geforce-rtx-3080-uprising-12gb-gddr6x-384-bit-lhr-ekran-karti_u19802

hocam oc düşünmüyoruz da perfromans düşürür mü anakart?
Aynı neslin aynı chipsetli anakartları arasında performans olarak hiçbir fark göremezsiniz ama farklı nesil kartlar işlemciye darboğaz yaptırabiliyor, bu düşüş çok ciddi olmasa da yine de o kadar pahalı bir işlemciye yazık etmiş olursunuz diye düşünüyorum ama kullanılmaz diye bir şey yok tabi ki

Forumda "mining yapılmış kart kötüdür" algısı var nedensiz şekilde, araştırmanızı öneririm nvidia amd gibi markalar tabi ki sıfır ürün almanız için böyle söylentileri yayıyor fakat 2 yıl durmadan mining yapılmış kartın performans testlerini izlerseniz sıfırıyla arasında %3-4 fark olduğunu görüyorsunuz. Ekran kartını tüketen aynı sıcaklıkta aynı güçte sürekli çalışarak mining yapması değil tam aksine sürekli olarak oyunlar arası geçiş yapılıp kart sıcaklığının bir düşüp bir çıkmasına sebep olan oyun için kullanılmış kartlardır. (Mining için bios ayarlarıyla oynanmış kartları bu dediğime dahil etmiyorum ama bu da kolayca anlaşılıyor zaten)
hocam haklsınız fakat arkadaşımın velisi 2. ele karşı ve bu bütçede sıfır istiyor acaba şu ekran kartı nasıl:

İste o dahil etmediğin kışım piyasanın yüzde 90 oluşturuyor ve çoğu sıçaklık testlerini geçemiyor ve teknik sorunpar yaşarsak bir muhattabımız yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,802
Üyeler
192,509
Son üye
vurall
Geri