Öneri 400 Hz Yeterli mi Yoksa 600 Hz Almaya Değer mi?

ben zaten farkındaysan benq değil yeni nesil tn panelleri övüyorum kardeşim o monitörde çok iyi zaten. eğer 600hz kaldıracak sistemim sınrısız param olsaydı da bu işin vakkosu olan 400 hz benq alırdım. dünyanın en iyileri evine almış bunu kullanıyorlar onlardan daha mı iyi biliyoruz. kullanmayan insan yorum yapmasın nolur benq çok başka bişey bak bende normal monitör sanıyordum değilmiş. aynı fiyat olsalardı bile ben gider 400 hz benq alırdım ki asus 1.6 kat fiyat farkı var
Kullanmayla alakası yok. Sen 1 tane kullanmışsın. Monitors unboxed hem pg248qp hemde benq’yu test ediyor. Adamların elinden yüzlerce monitör geçmiş. Profesyonel olmuşlar bu konuda, ölçüm cihazına kadar her şeyleri var. Asus daha iyi hareket performansına sahip diyor. Ufo testinde de anlaşılıyor. Sen hangi sıfatla profesyonel incelemeciyle kendini bir tutuyorsun? Kullanıyorsun diye fanboy olmanın lüzumu yok.

kanka tn deneyimledikten sonra diyorsun da benq zowie xl2546x+ var bende. ekranının ips'den farkı yok. İps'den geçtim neredeyse fark göremiyorum. hatta tn ne bilmeyen birini karşısına oturtsan bu ips desen inandırırsın öyle bir görüntüsü var ekranın. Oyunda ise ips'e göre %300 fark var. resmen devrim gibi bir teknoloji dyac teknolojisi. Bu güne kadar resmen bulanık bulanık oyun oynuyormuşum hatta monitörü alınca şunu farkettim bu güne kadar bu dyac olan monitörlerde oynayan herkes haksız rekabet yapıyormuş. bence deneyimlemeden yorum yapmamak lazım denemiş olabilirsin ancak bendeki son çıkanı ve başka bir seviye çok memnunum lol - cs2 film sinama her şey için bunu kullanıyorum öyle diyim sana..

Dyac açtım csde 1280x960 çözünürlük x2 süzme - 2x bilmem ne ayarlarıyla oynuyorum ( adını hatırlayamadım ) her şey lowda ve cs2de resmen o kadar net ki 2k video açmışım gibi youtubeda görüntü kalitesi alıyorum. bu başka bir seviye yani...
Hangi IPS, kime göre IPS? 3-5 binlik monitörlere göre mi kıyasladın. Veya OLED bir monitör kullanıp da kıyasladın mı? Veya önceden kullandığın IPS panele renk ayarı mı çekmedin. 32 bin TL'lik bir monitörden bahsediyoruz. Bariz bir şekilde soluk ve film için kullanıp da yaa çok iyi bir monitör demek plasebo etkisi falan olabilir. Oled bir monitörle film izleyip de TN öveni görmek imkansız. Ki teknik veri olarak artık dağlar kadar uçurum yok. Dyac olmadan da kullanan çok sayıda prof oyuncu var bu arada. Profesyonel oyuncular haricinden ihtiyacı olan birinin olduğunu düşünmüyorum ki onları da max. alışkanlık sebebiyetine veriyorum. Cidden şu esporcu harici Zowie kullananların ne tür oyuncu olduklarını merak ediyorum. FPL'de falan mı oynuyorlar 3500+ eloları mı var faceitte nedir.
2025 yılında çok iyi renk gamutuyla IPS monitör üretenlerin de artık düşük gecikme oranlarını yakalamışken Zowie'nin berbat TN panel ile düşük hız reklamı yapması helal olsun çok iyi bir marketing çalışması. Daha ucuza Rog Strix 380hz alabiliyorken biraz daha pahalı fiyata 280hz berbat TN almak güzel açıkçası. Belki skor tablosuna +0.5 kill katkısı sağlayabilir bu monitör.

Hangi IPS, kime göre IPS? 3-5 binlik monitörlere göre mi kıyasladın. Veya OLED bir monitör kullanıp da kıyasladın mı? Veya önceden kullandığın IPS panele renk ayarı mı çekmedin. 32 bin TL'lik bir monitörden bahsediyoruz. Bariz bir şekilde soluk ve film için kullanıp da yaa çok iyi bir monitör demek plasebo etkisi falan olabilir. Oled bir monitörle film izleyip de TN öveni görmek imkansız. Ki teknik veri olarak artık dağlar kadar uçurum yok. Dyac olmadan da kullanan çok sayıda prof oyuncu var bu arada. Profesyonel oyuncular haricinden ihtiyacı olan birinin olduğunu düşünmüyorum ki onları da max. alışkanlık sebebiyetine veriyorum. Cidden şu esporcu harici Zowie kullananların ne tür oyuncu olduklarını merak ediyorum. FPL'de falan mı oynuyorlar 3500+ eloları mı var faceitte nedir.
2025 yılında çok iyi renk gamutuyla IPS monitör üretenlerin de artık düşük gecikme oranlarını yakalamışken Zowie'nin berbat TN panel ile düşük hız reklamı yapması helal olsun çok iyi bir marketing çalışması. Daha ucuza Rog Strix 380hz alabiliyorken biraz daha pahalı fiyata 280hz berbat TN almak güzel açıkçası. Belki skor tablosuna +0.5 kill katkısı sağlayabilir bu monitör.
Bir kısım hariç dediklerinize katılıyorum. 2025 yılında yüksek gamutlu ips monitörlerinde düşük gecikme sunabildiğini söylemişsiniz, bu kesinlikle doğru ama TN içinde aynısı geçerli.

Xl2586x DCI-P3’ün %98’ini kapsıyor. DCI-P3 kapsamı en fazla %100 olabilir. En zor gamutlardan birisidir ve geniş gamut için DCI-P3 gamutuna bakılır. Mesela qd oledde %98-99 bandında çıkar. Woledlerde %96.5-98 civarında çıkıyor. Rec 2020 keza yine en zor gamutlardan biridir ve bu monitör %78.5 rec 2020 ile neredeyse qd oled seviyesindedir. Asus rog strix woled xg27aqdmg den bile daha yüksek.
IMG_3566.webp

Kontrast oranı ise 1500:1 bandındadır ki bu İPS zirvesi gibi bir şey.
IMG_3567.webp

Yani yeni nesil TN monitörlerde İPS’ten pek farklı değil. Ama görüş açıları vs yine kötü. 30-40k vermek yine saçma mı aşırı saçma hemde. Oled seviyesinde gamut sunabilse bile kötü görüş açıları ve aradaki 1500:1 kontrast vs sonsuz kontrast farkı çok barizdir. Kontrast oranının sonsuz olmasından ötürü tam siyah gösterebiliyor oledler.

Yani oled görüntü açısından her türlü daha mantıklı ama TN ve İPS’i üst segmentte kıyaslayacaksak ki 500hz tn monitörlerden bahsediyoruz bu modellerde tepe seviye İPS’ten çok farklı değil.

Yani demek istediğim aslında İPS gelişirken TN de yerinde saymadı o da gelişti.

Kullanmayla alakası yok. Sen 1 tane kullanmışsın. Monitors unboxed hem pg248qp hemde benq’yu test ediyor. Adamların elinden yüzlerce monitör geçmiş. Profesyonel olmuşlar bu konuda, ölçüm cihazına kadar her şeyleri var. Asus daha iyi hareket performansına sahip diyor. Ufo testinde de anlaşılıyor. Sen hangi sıfatla profesyonel incelemeciyle kendini bir tutuyorsun? Kullanıyorsun diye fanboy olmanın lüzumu yok.
Hocam en dandik oled çoğu tn ips den daha hızlı değil mi zaten ben mi yanlış biliyorum. Konuya pek hamim değilim.

Hocam en dandik oled çoğu tn ips den daha hızlı değil mi zaten ben mi yanlış biliyorum. Konuya pek hamim değilim.
İstisna ips ve tn monitörler var, oled monitörlerden daha hızlılar. Backlight strobing teknolojisi sayesinde. Detaylı rehber var forumda.

İstisna ips ve tn monitörler var, oled monitörlerden daha hızlılar. Backlight strobing teknolojisi sayesinde. Detaylı rehber var forumda.
Hocam 6Bin tl ye hangi monitörü önerirsiniz. En fazla 25" ve ips olmak şartıyla. Samsung odyssey g4 240hz almayı düşünüyorum.

Hocam 6Bin tl ye hangi monitörü önerirsiniz. En fazla 25" ve ips olmak şartıyla. Samsung odyssey g4 240hz almayı düşünüyorum.
G4'ü alabilirsin. Eğer 180hz'ye düşebilirim renk gamutu ve kontrast oranı daha iyi olsun dersen 24g42e alabilirsin. G4 incelemelerde 850:1 civarı kontrast oranı çıkarken aoc 1400:1-1500:1 bandında çıkıyor. Renk gamutu da %123SRGB volume vs %147SRGB volume daha iyi. DCI-P3 te %89 vs %95-96 daha iyi.

2025 yılında 1080p monitöre 30k mı versem 50k mı versem diye konu açılıyor. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

G4'ü alabilirsin. Eğer 180hz'ye düşebilirim renk gamutu ve kontrast oranı daha iyi olsun dersen 24g42e alabilirsin. G4 incelemelerde 850:1 civarı kontrast oranı çıkarken aoc 1400:1-1500:1 bandında çıkıyor. Renk gamutu da %123SRGB volume vs %147SRGB volume daha iyi. DCI-P3 te %89 vs %95-96 daha iyi.
Teşekkürler

Öyle olmuyor kral 144hz den 380hz geçtim dağlar kadar fark var. Ben fark etmem diyecek adam çıkamaz. Direk ilk geldiğinde demiştim buneymiş böyle kaymak gibi. Aynı zamanda valoda falan op ile felaket flick atılıyor o akıcılık hissinin getirdiği mentalite ile birazda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki bu zowie hayranlığı ne hocam gerekmi var e sporcumusun radiant yayıncımısın. 540hz bi monitör çek keyfine bak okadar istiyorsa bende asus rogun 380hz si var immo 3 peakım yetiyor fazlasıyla beni 600hz de yapsalar oynayışım değişmeyecek bunu 144hz den geçince anlamıştım

insanlara yanlış bilgi vermeyin 9800x3d işlemci ortalama bir ekran kartıyla bile 500fps in üstüne çok rahat çıkar. Ek olarak normal biriysen 144 den sonra farketmezsin diye bir şey yok. Anneme bile test ettirmiştim aldığımda 380hz yi 144hz ye göre çok daha güzel hissiyatı var diyordu

Katılıyorum 360hz en ideali çok önemsiyorsan hz işini. Çoğu radiant yayıncıda 360hz kullanıyor. Sadece sponsorluktan 540hz gelmişler kullanıyor onlar ayrı
Vandal cross koyup vurma muhabbeti falan değişti mi oyunlarda gerçekten değer mi 170hz 2k var bende 360hzle de oynadım baya yavaş kalıyor gibi geliyor 360hzle kıyaslayınca

Vandal cross koyup vurma muhabbeti falan değişti mi oyunlarda gerçekten değer mi 170hz 2k var bende 360hzle de oynadım baya yavaş kalıyor gibi geliyor 360hzle kıyaslayınca
Akıcılık hissi öyle ama oyuna etkisi çok çok az. Akıcı oynıyorsun diye rakibi çokta erken görmüyorsun. Ama şu durumlar var op ile baktığın biyerden rakip zıplayarak geçmeye çalışıyor mesela. Hani bulanık veya böyle hızlıca geçmiş değilde rakibin havadan uçarak net bir görüntüyle geçtiğini görüyorsın. Bu nedenle tepki verme hızın artıyor veya başka bir örnek sen op sin rakip duvardan shoulder atıyor yani gir çık yapıyor duvara. Onu yakalayabiliyorsun net bir şekilde çıkıp girdiğini görüyorsun çünkü. Yüksek hz = erken tepki ve uzak mesafede görüntünün netliğinin bozulmaması, soruna gelecek olursam. 600fps alan bir işlemcin yoksa zaten değmez. 2k 170hz den 1080p 360a geçilmez. Bence devam et o monitör ile

zowie'nin 400 hertz modeliyle 600 hertz modeli arasında sizce extradan 20 bin lira vermeye değecek fark var mıdır ?

bu daha iyi ikisinden de. zowie copune para verilir mi :ROFLMAO:

Geri