4000TL Bütçe için Mouse Önerisi

feiseN

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
4000
Arkadaşlar merhabalar, iyi forumlar diliyorum.
Başlıkta da belirttiğim gibi 4k TL bütçeye göre bir mouse arayışındayım. Uygun bir şey alıp yoluma da bakabilirim, o kadar profesyonel bakmıyorum bu işlere ama aldığım ürünün de kalitesinden şüphe etmeden alıp uzun yıllar sorunsuz kullanmak istiyorum. Önceki mouse'um Logitech G Pro X Superlight idi ve pandemi döneminden beri sıkıntısız kullanırken şimdi belli başlı sorunlar çıkarmaya başladı. Uygun bütçede ATK markasının A9 Plus model mouse'una bakıyorum. İleri çıktığımda ne kadar beni tatmin eder diye de araştırmalarımı yapıyorum. Şimdiye kadar gözüme çarpan modeller:
- ATK Blazing Sky X1 V2
- RAWM Leviathan V4
Farklı gözümden kaçan modeller varsa değerlendirmeye almaya sonuna kadar açığım. Palm tutuş biçimini kullanıyorum ve büyük mouse tercih ediyorum. G Pro X Superlight elime çok güzel bir şekilde oturuyor. Aynı şekilde standsız ve uzun pil ömürlü bir mouse olursa da mükemmel olur.
Şimdiden teşekkürler...

Beklerim diyorsanız Wraith yeni mouse'una da şans verilebilir. Kutu içeriği güzel.

Freestyle tasarımı iş görür de yan tuşları yok. CoD, BF falan oynarken yan tuşları çok kullanıyorum.

Sadece tasarımları kötü. Wraith klavyedeki iğrenç mazot bidonu mavi rengini kullanmaya devam ediyor. Şimdi de yamalı don gibi renk seçeneği getirmişler. Kim bu tasarımlara karar veriyorsa çok zevksiz. Şu an Spirit of Aim mousepadini de kullanıyorum. Tasarımı hariç her şeyini beğendim. Ama o tasarım karmaşık tamamen ve alternatif seçenekleri de yok. Umarım daha fazla tasarım artar. Şu siyah, gri anime kız olayını da kim başımıza bela ettiyse.

Türk motifleri içeren ne mouse pad, ne mouse tasarımı yapan yok. Veya bununla uyumlu renkler, keycapsler üreten de yok.

Mesela Pulsar'ın şu mouseları, benzer yamalı sistem gibi dursa da daha hoş duruyor. Buraya ebru sanatı, türk çini sanatı falan eklenebilir.

Adamlar sakura ağaçlarının renklerini yapıyorlar falan. Evet anime serisi, ama animeler zaten kültürlerini yansıtıyor. Bizde en ayar olduğum şey şovenist milliyetçiliği, hepsi bu konuda kendine toz kondurmaz. Bıyık bırakırlar, kurt işareti falan yaparlar. Ama gel kültürü anlat dersin hepsi kaçar. Bizdeki milliyetçilik tamamen kadro bulayım milliyetçiliği. Maalesef her sektörde var. Radikal milliyetçi de değilim, ama insan kendi ülkesinden şu tarz şeyler görmek istiyor ya.

Bizde mesela köylerde kullanılan şu perdenin bile skinle bile mouse veya mouse pad yapsanız satar diye düşünüyorum. Ama genelde baskı yapan ve kalitesiz şeyleri mouse pad diye satan sitelerde var. Hadi Çin'den mouse pad getiren Porge, XRades, Urzuva, Helixsun gibi firmaları anlıyorum. KlasseGear ve Wraith bu konuda gram anlayamıyorum. Örnek amaçlı attım belki bu çoğu kişiye de saçma gelecek. Yani böyle ferah doğa görselleri içeren ürünler de yapmıyorlar. Garip garip oyuncu mouse padi ortaya bir gamepad, sağa sola keleş falan koyalım kafası çok basite kaçıyor ya.

673205c7784fa370e2d1e825.webp

Son düzenleme:
Beklerim diyorsanız Wraith yeni mouse'una da şans verilebilir. Kutu içeriği güzel.

Freestyle tasarımı iş görür de yan tuşları yok. CoD, BF falan oynarken yan tuşları çok kullanıyorum.

Sadece tasarımları kötü. Wraith klavyedeki iğrenç mazot bidonu mavi rengini kullanmaya devam ediyor. Şimdi de yamalı don gibi renk seçeneği getirmişler. Kim bu tasarımlara karar veriyorsa çok zevksiz. Şu an Spirit of Aim mousepadini de kullanıyorum. Tasarımı hariç her şeyini beğendim. Ama o tasarım karmaşık tamamen ve alternatif seçenekleri de yok. Umarım daha fazla tasarım artar. Şu siyah, gri anime kız olayını da kim başımıza bela ettiyse.

Türk motifleri içeren ne mouse pad, ne mouse tasarımı yapan yok. Veya bununla uyumlu renkler, keycapsler üreten de yok.

Hocam öncelikle öneriniz için teşekkür ediyorum. Attığınız üzere ürünü inceledim. MCU'su, sensörleri vs. bu fiyat bandı için gayet güzel bir içerik sunuyor. Ancak tasarım olarak dediğinizde sonuna kadar haklısınız. Her bir kelimenizin altına imzamı atıyorum.

Tasarım olarak ürün hiç içime sinmedi. Ayrıca ben de yan tuşları aktif kullanan bir kullanıcı olduğumdan dolayı Freestyle tasarımını baştan elemek durumunda kalıyorum. Bataryası da muadil baktığım ürünlerin kapasitesinden düşük. Acaba nasıl bir performans sunar diye düşündürmüyor değil. İlk aşamada soru işaretlerim bulunsa da bu ürüne de şans verip değerlendirmeye alacağım. Tekrardan teşekkür ediyorum.

Attığınız diğer motif ve mouse'lara da baktığımda gerçekten bizim ülkemizin sanatını yansıtan da bir ürünün neden getirilmediğini kara kara düşünüyor insan...

Vallahi hocam ben bugün ATK A9 pro aldım, satab wraith olacak o firmadan uzak durulması gerek ama ürüne puanım 10 üzerinden 9 falan yani yarım puanı da kutu içeriğinden kırdım. Eğer daha iyi bir şey bakıyorsan da daha sorunsuz firmalardan bak.

Vallahi hocam ben bugün ATK A9 pro aldım, satab wraith olacak o firmadan uzak durulması gerek ama ürüne puanım 10 üzerinden 9 falan yani yarım puanı da kutu içeriğinden kırdım. Eğer daha iyi bir şey bakıyorsan da daha sorunsuz firmalardan bak.
Hocam görüşünüz için teşekkür ediyorum. Wraith üzerinden şahsen alışveriş yapmadım ama yakın çevremde alışveriş yapanlar oldu. Aldığın ürüne güveniyorsan wraith senin için sadece ürün tedariği yapan bir firma, ama en ufak bir sorunda hiç muhatabın da yok. Bu konuda deneyimlerim oldu ve ekstra olarak sizin de açmış olduğunuz forum konusunu da okudum. Çok geçmiş olsun.

Geri