Neler Yeni

4060 ekran kartlı sistemim var performans cok düsük

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim Fırat
Merhabalar.Bundan 7 8 ay once cok övüldüğü için https://www.gamegaraj.com/urun/pulse-5a/ bu sistemden satın aldım aldıgım zamanlardan beridir performansım cok düsük normal karsılıyordum taki yüksek grafikli oyunlara geçene kadar 4060 ekran kartlı sistem rust gibi bir oyunda düsük ayarlarda 70-80 fps arkadasım rx580 120 fps alıyor aynı ayarlarda sebebi ne bilmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

1739821096259.png

anakartı B450MH olarak degismis

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
1080P biraz darboğaz olabileceği ama 2K çözünürlükte tam performans kullanacağı yazıyor. Kule tipi bir soğutucunuz varsa biraz overclock yapıp durumu toparlayabilirsiniz.

Soğutucu yoksa Gaming Gen Thermalright indirimlerinden 1400 liraya çok iyi bir soğutucu alıp ömürlük kullanabilirsiniz

Ekler

• Screenshot_20250217-224135.png
    Screenshot_20250217-224135.png
    229.6 KB · Hit: 18

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,676
İsim
Emre siyah
rustta işlemci ve ram de onemli rustı referans almayın

cah7446

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bünyamin Ömer Asrın Yelis
Merhabalar.Bundan 7 8 ay once cok övüldüğü için https://www.gamegaraj.com/urun/pulse-5a/ bu sistemden satın aldım aldıgım zamanlardan beridir performansım cok düsük normal karsılıyordum taki yüksek grafikli oyunlara geçene kadar 4060 ekran kartlı sistem rust gibi bir oyunda düsük ayarlarda 70-80 fps arkadasım rx580 120 fps alıyor aynı ayarlarda sebebi ne bilmiyorum

Alıntıyı görüntüle
anakartı B450MH olarak degismis
hocam rust biraz ram ve işlemci kaynaklı bir oyun pek fazla gpu ile işi yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim Fırat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam rust biraz ram ve işlemci kaynaklı bir oyun pek fazla gpu ile işi yok
tek rust degil lolde 90 100 fps veriyor

rustta işlemci ve ram de onemli rustı referans almayın
hocam genel olarak tüm oyunlarda bu sekilde arkadasımın sistemi benimkinin ceyregi etmiyor aynı ayarlarda 120 130 fps alıyor o ben 60 70

1080P biraz darboğaz olabileceği ama 2K çözünürlükte tam performans kullanacağı yazıyor. Kule tipi bir soğutucunuz varsa biraz overclock yapıp durumu toparlayabilirsiniz.

Soğutucu yoksa Gaming Gen Thermalright indirimlerinden 1400 liraya çok iyi bir soğutucu alıp ömürlük kullanabilirsiniz
overlock nasıl yapılıyor anlatılan bir video varmı ve sorunu cozermi

hocam genel olarak tüm oyunlarda bu sekilde arkadasımın sistemi benimkinin ceyregi etmiyor aynı ayarlarda 120 130 fps alıyor o ben 60 70

hocam bide ısı 0 gpu kullanımı 40 50 cpu kullanımıda 40 50

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali

Bir nebze rahatlatır. Stok fan ile o işe bence kalkışmayın. Bilmiyorsanız kalkışmayın. Her işlemcinin OC performansı bir değildir. Takoz diye tabir ettiğimiz bazı işlemciler daha yüksek voltajlarda daha düşük saat hızlarında stabil olurken bazı modeller daha düşük voltajlarda daha yüksek saat hızlarında efsane performans gösterebiliyor...

Kısacası bilmiyorsanız bu seçeneği düşünmeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selim Fırat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir nebze rahatlatır. Stok fan ile o işe bence kalkışmayın. Bilmiyorsanız kalkışmayın. Her işlemcinin OC performansı bir değildir. Takoz diye tabir ettiğimiz bazı işlemciler daha yüksek voltajlarda daha düşük saat hızlarında stabil olurken bazı modeller daha düşük voltajlarda daha yüksek saat hızlarında efsane performans gösterebiliyor...

Kısacası bilmiyorsanız bu seçeneği düşünmeyin.
teşekkür ederim.Hocam ısı dereceleri 60 ı geçmiyor

cah7446

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bünyamin Ömer Asrın Yelis

hocam biraz da optimizasyonla alakalı örneğin eski işlemci ve kartlar daha uyumlu çalışırken yeni çıkan kart ve işlemciler tam uyumlu çalışamiyabiliyor yavaş yavaş gelen driver güncellemeleri ile daha iyi olur ve oc yapmayı deneyebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,391
Üyeler
169,566
Son üye
yixasa
Top Bottom