pEmirq
80+
- Reaksiyon skoru
- 10
- Bütçe
- 27.000
Selamlar arkadaşlar,
Haziran gibi yeni bir sistem almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 27.000 TL ve bazı kriterler var :
Ekran kartı RTX 4060 olacak,
RAM 16 GB altı kesinlikle olmaz,
İşlemci olarak da Ryzen 5 7500F düşünüyorum.
Baya araştırma yaptım ve aşağıdaki sistemi buldum:
İtopya Chest Ryzen 5 7500F + RTX 4060 Sistem
Ekran Kartı: RTX 4060 8GB
RAM: 16 GB DDR5 5600 MHz
Depolama: 500 GB M.2 SSD
Anakart: AM5 uyumlu, DDR5 destekli
Kasa + PSU: Detaylar sitede var fena durmuyor ama kasayı VENTO FSP'ye çekmeyi düşünüyorum ve SSD'yi de KIOXIA 1 TB yapmayı düşünüyorum. Fiyat 27.421 oluyor ama 400 TL'den bir şey olmaz.
Açıkçası bu sistem şu an tam 25.302 TL ve fiyat/performans olarak güzel gibi duruyor.
7500F, Ryzen 5 5600’e göre daha yeni ve biraz daha güçlü. AM5 olması da gelecekte yükseltme açısından avantaj gibi. DDR5 RAM olması da hoşuma gitti açıkçası.
Ben bu sistemle Valorant, Fortnite, GTA V gibi oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Bir yandan YouTube içerikleriyle uğraşıyorum, video kesme-biçme işleri de olacak. O yüzden oyun + kurgu tarafında beni yormayacak bir sistem arıyordum.
Sizce bu sistem alınır mı?
Bu fiyata daha mantıklı alternatif var mı?
Yorumlarınızı bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim
(Konu uzamış olabilir kusura bakmayın
)
Haziran gibi yeni bir sistem almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 27.000 TL ve bazı kriterler var :
Ekran kartı RTX 4060 olacak,
RAM 16 GB altı kesinlikle olmaz,
İşlemci olarak da Ryzen 5 7500F düşünüyorum.
Baya araştırma yaptım ve aşağıdaki sistemi buldum:
İtopya Chest Ryzen 5 7500F + RTX 4060 Sistem
Sistem Özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 7500F (AM5 – Zen 4 mimarisi)Ekran Kartı: RTX 4060 8GB
RAM: 16 GB DDR5 5600 MHz
Depolama: 500 GB M.2 SSD
Anakart: AM5 uyumlu, DDR5 destekli
Kasa + PSU: Detaylar sitede var fena durmuyor ama kasayı VENTO FSP'ye çekmeyi düşünüyorum ve SSD'yi de KIOXIA 1 TB yapmayı düşünüyorum. Fiyat 27.421 oluyor ama 400 TL'den bir şey olmaz.
Açıkçası bu sistem şu an tam 25.302 TL ve fiyat/performans olarak güzel gibi duruyor.
7500F, Ryzen 5 5600’e göre daha yeni ve biraz daha güçlü. AM5 olması da gelecekte yükseltme açısından avantaj gibi. DDR5 RAM olması da hoşuma gitti açıkçası.
Ben bu sistemle Valorant, Fortnite, GTA V gibi oyunları akıcı şekilde oynamak istiyorum. Bir yandan YouTube içerikleriyle uğraşıyorum, video kesme-biçme işleri de olacak. O yüzden oyun + kurgu tarafında beni yormayacak bir sistem arıyordum.
Sizce bu sistem alınır mı?
Bu fiyata daha mantıklı alternatif var mı?
Yorumlarınızı bekliyorum, yardımcı olursanız sevinirim
(Konu uzamış olabilir kusura bakmayın