4060 ve ya 4060 ti, ddr5, intel işlemcili, yükseltmeye açık sistem önerisi

teşekkür ederim yine de. peki intel yerine amd kullansam ne gibi dezavantajlar var? çoğu kişi önermiyor
Amd tarafından Ryzen 5 7500f alırsan CS, Valorant gibi oyunlarda daha çok fps alırsın.

Merhaba arkadaşlar.
Genelde CS ve racing oyunları oynayacağım bir sistem toplamak istiyorum. İstediyim tek şey sistemin beni 1-2sene götürmesi ve yükseltmeye ihtiyac duyarsam fazla parça değiştirmeden bunu yapmam.

Aklımda olan sistemi paylaşıyorum, tecrübenizle alakalı önerilerinizi benimle paylaşmanızı rica ederim.

CPU - Intel 13400F

CPU fan - Deepcool ag400

MB - Asus H610M-K

GPU - Asus 4060 ti 8gb

RAM - Crucial DDR5 2x16 5200

SSD - Kingston NV3 1TB PCIe 4.0 6000/4000 Mb/s

PSU - 650W

Case - 4X120mm full mesh, temperli cam
13400fle 1080pde 4070 dahi kullanabilirsin ben 2kda 6900xtyle kullanıyorum on numara beş yıldız

peki bu işlemciye uyumlu ram ve anakart ne önerirsiniz?
Bütçeye bağlı tabi ki. MSI PRO B650M-P, Asus Prime B650M-K gibi modellere bakabilirsiniz. Ram ise Expo uyumlu 6000mhz ve cl30 değerli f/p bir ürüne bakabilirsiniz.

Bütçeye bağlı tabi ki. MSI PRO B650M-P, Asus Prime B650M-K gibi modellere bakabilirsiniz. Ram ise Expo uyumlu 6000mhz ve cl30 değerli f/p bir ürüne bakabilirsiniz.
peki son soru olarak anakart gpu ssd parçalarının bir markaya ve ya ayrı-ayrı markalara ait olması her hangi performans fakı yaratır mı?

yani dediğim gibi, 4060 ti nin 16 gb modelini almak yerine bir üst 4070 veya rx 9070 alabilirsiniz fakat 8 gb düşünüyorsanız içiniz rahat olabilir
Fakat tam olarak neden amd işlemci istemediğinizi anlamadım, hazır sistemde intel var diye mi alıyorsunuz yoksa amd yi kusurlu mu buluyorsunuz ? yazarsanız sevinirim

yani dediğim gibi, 4060 ti nin 16 gb modelini almak yerine bir üst 4070 veya rx 9070 alabilirsiniz fakat 8 gb düşünüyorsanız içiniz rahat olabilir
Fakat tam olarak neden amd işlemci istemediğinizi anlamadım, hazır sistemde intel var diye mi alıyorsunuz yoksa amd yi kusurlu mu buluyorsunuz ? yazarsanız sevinirim
amd'den şikayet edenler oldu ve ben şimdiye kadar hep intel kullandım. amd'ye yabancıyım.

peki şimdi 5600 yerine 7500f ve b650m anakartla 4060 mı iyi olur 4060 ti mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu sistem nasıl mesela?

50AA4E83-F514-4828-8A7D-EC35875E1FF9.jpeg

Son düzenleme:
Hocam başlıkta yükseltmeye açık demişsiniz alttaki resimde 0 toplayacağınız sistem var konuyu tam olarak anlamadım doğrusu
eğer böyle bir sistem toplayacaksanız şu anda görseldekirtx 4060 ve i5 - 14400f darboğaz yapmaz
fakat ekran kartının yerine amd bazında ekran kartlarını düşünebilirsiniz eğer 2k ultra grafikte oynayacaksanız 8 gb vram fps güşüklüğü yaratabilir tekrardan dediğim gibi fakat amd tarafında 4060 a yakın fiyatlı 16 gb lik rx 7600 xt var

Bende r5 5600 var ve i5 12. nesile yakaşık olarak denk geliyor. İşlemcimi iyi doyuracağını ve dlss 3.0 dan yararlanmak istediğimden dolayı 4060 oc versiyonu almıştım benim 2k da oyun oynama gibi bir niyetim yok, 1080p de performanslı bir şekilde oynatsın benim için yeter bu kart
sizin gibi i5 14400f alacaksam düşüneceğim ekran kartları arasında 4070 veya rx 7600xt olurdu açıkçası
Ekstardan yeni bir konu açarak diğer arkadaşlarımızdan kullandıklar amd kartları veya toplayacağınız sistem hakkında daha detaylı bilgi verirler

amd'den şikayet edenler oldu ve ben şimdiye kadar hep intel kullandım. amd'ye yabancıyım.

peki şimdi 5600 yerine 7500f ve b650m anakartla 4060 mı iyi olur 4060 ti mı?

bu sistem nasıl mesela?

Alıntıyı görüntüle
Açıkcası fiyatı önemli. Ramin gene mhz ve cl değeri belli değil, aynı ssd bende de var 2 senedir kullanıyorum fakat üst model olsa daha iyi, işlemci soğutucu ve klavye hakkında bir bilgim yok, anakart ilk attığınız anakartta doluluk olarak iyi en azından tabi gene de bakmak lazım.

Aynen öyle, attığınız resmide eğer her şeyi 0 alacaksanız fiyat önemli, fiyatı ne kadar acaba ?
30k civarında ise 4060 önermiyorum onun yerine daha iyi sistem toplanabilir
24-25 k civarı ise normal geliyor 4060

Açıkcası fiyatı önemli. Ramin gene mhz ve cl değeri belli değil, aynı ssd bende de var 2 senedir kullanıyorum fakat üst model olsa daha iyi, işlemci soğutucu ve klavye hakkında bir bilgim yok, anakart ilk attığınız anakartta doluluk olarak iyi en azından tabi gene de bakmak lazım.
Aynen öyle, attığınız resmide eğer her şeyi 0 alacaksanız fiyat önemli, fiyatı ne kadar acaba ?
30k civarında ise 4060 önermiyorum onun yerine daha iyi sistem toplanabilir
24-25 k civarı ise normal geliyor 4060
malesef Azerbaycanda suan 4060 sistemler 35k üzeri.

fiyat fark etmiyor benim içinde önemli olan sisteme çok yüklenmeden beni uzun süre götürmesi ve ihtiyacım olursa bir kaç yüksektme yapmak. mesela 4060 alırsam 1-2sene sora 2. el olarak satıp 4070 almak ve ya yeni nesil işlemcini değiştirmek.

Geri