4060 ve ya 4060 ti, ddr5, intel işlemcili, yükseltmeye açık sistem önerisi

malesef Azerbaycanda suan 4060 sistemler 35k üzeri.

fiyat fark etmiyor benim içinde önemli olan sisteme çok yüklenmeden beni uzun süre götürmesi ve ihtiyacım olursa bir kaç yüksektme yapmak. mesela 4060 alırsam 1-2sene sora 2. el olarak satıp 4070 almak ve ya yeni nesil işlemcini değiştirmek.
Gene AMD önericem sebebi ise İntel yeni işlemci çıkartırken soketini değiştiriyo, doğal olarak anakartın ki değişiyor ve yükseltme yaparken hem işlemci, hem anakart masrafı çıkıyor. Ekran kartı ise de almışken bari 4060ti al, zaten yıllarca götürür. Bana kalırsa full AMD sistem dizsen daha iyi, işlemci de zaten İntel'in çok çok önünde şuanda.

232A2EFF-B849-4983-838F-1A38F32BA0ED.jpeg

bu sistem mesela 53k. eski ekran kartları pahalı olduğu için yeni nesil ekran kartların fiyatı uçuyor.

i9-12900K, 4070ti super yaklaşık 80k+

O zaman hayhay hocam, azerbaycandaki fiyat farkını çok bilmiyorum
İçiniz rahat olsun 4060 iyi bir karttır çok fazla üzmez hem yakın teknoloji dlss 3.0 destei var alacaksanız
1-2 sene kullanırsınız baktınız artık idare etmiyor sizin için belki 5060 çıkar 4070 e bile gerek kalmayacak bir performans sunulur onu düşünürsünüz
İşlemciniz zaten iyi bir işlemci 4060 la darboğaz yapmaz aksine 4070 superi bile rahatça besleyen bir işlemci
16 gb yerine 8 gb ti siz bir kart alıcaksanız kasanın stok fanına artan parayla sıvı soğutma yada kule tipi güzel bir soğutucu alırsınız soğutma performansı daha iyi olur.
Hocam monitör önerisi isterseniz yada daha doğrusu alacaksanız 165 hertz 1 ms nin alına düşmeyin derim bu dönemde ayrıca gerekirse va panel almamaya çalışın ghosting muhabbeti olabiliyor
mouse içinde sensörü iyi olan logitech * steelseries * razer vs gibi markaların kablosuz oyuncu mouseları gayet tatmin edici

Alıntıyı görüntüle
bu sistem mesela 53k. eski ekran kartları pahalı olduğu için yeni nesil ekran kartların fiyatı uçuyor.

i9-12900K, 4070ti super yaklaşık 80k+
Valla sizin oralar da bu sisteme 53.000 TL verene ne tepki veriyorlar bilmem de bizim buralar da güzel sözler söylemiyecekleri kesin 🙂. Sen bunları siteden mi bakıyon nerden bakıyon hocam?

Katılıyorum ama arkadaş amd ye sıcak bakmıyor ne yazık ki : D
Full amd bir sistem ya da en azından amd işlemcili bir sistem daha iyi olabilir, intelin her yıl soket değiştirme furyası var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben 30k derken sistemin 50k lara dayanması yuh dedirtti, gerçekten türkiyede bu fiyata 4060 lı sistem 50k deseler millet dalga geçer
Siz bir de amd ekran kartlarına bakın diğer arkadaşın da dediği gibi. Full amd sistem bana cazi geliyor özellikle azerbaycanda 50k ya satılan 4060 lı sistemleri gördükçe

Valla sizin oralar da bu sisteme 53.000 TL verene ne tepki veriyorlar bilmem de bizim buralar da güzel sözler söylemiyecekleri kesin 🙂. Sen bunları siteden mi bakıyon nerden bakıyon hocam?
Ayrı-ayrı alıp toplasan bile en fazla 3-5k ucuza gelir. o da bul bula bilirsen. Fiyatları pc toplama mağazalarının instagram sayfalarından söyledim. Sizdeki gibi itopya, vatanbilgisayar ve s. gibi mağazalar yok malesef.

Sizlerin de desteği ile amd tarafına yönelcem.

Ayrı-ayrı alıp toplasan bile en fazla 3-5k ucuza gelir. o da bul bula bilirsen. Fiyatları pc toplama mağazalarının instagram sayfalarından söyledim. Sizdeki gibi itopya, vatanbilgisayar ve s. gibi mağazalar yok malesef.

Sizlerin de desteği ile amd tarafına yönelcem.
Yönel yönel bide AMD sistem at bakalım. Özellikle işlemci tarafı AMD olanları. Özelden de atabilirsin bulduğun hoşuna giden bütün sistemleri at bakarız.

cpu: ryzen 5 7500f
gpu: msi 4060ti 8gb
mb: msi b650m-p
ssd: Kingston PCle 4.0 1tb ssd 6000/4000
ram: crucial ddr5 6000Mhz
cpu fan: Deepcool AG 400
psu: Deepcool 750W
case: 4fanlı, temperli cam (çokta fark etmiyor, öneri varsa kabul edilir)

artısı ve ya eksiyi varsa düzeltelim.

Ha şöööyle 7500f görünce modumuz düzeldi 😄. Sistemin eksik yani bence yok, kasayı zevkine göre seçersin. Bu ne kadar acaba?

45-50k arası fiyat söylediler

nedense ryzen sistemler az olduğu için fiyat yüksek ola bilir. aynı sistemin intel 13400f 8-10k daha ucuz geliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,201
Üyeler
175,003
Son üye
seiko
Geri