Neler Yeni

Yardım 4060 vs 4070 laptop hangisi intel işlemci

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Arda doğan

(Sepetist)
43.179,00 TL
LENOVO LOQ Ryzen 7-7435HS 16GB DDR5 1TB SSD...

Bakın bi tr'ye yeni genel alman malı var bide hp var şimdi intel.işlemciler için laptoplarda çok ısınıyor diyorlar optimizasyon başarılı olmadığından pilide çok fazla yiyor diyorlar
Amd işlemcili laptoplar batarya verimliliği yönüyle performans yönüyle biraz daha iyi diyorlar şimdi burada şuda var casper var hp 4060 lı ddr5 ama alman malı ve casper 4070'li ddr4 casper çok ısınıyor diyorlar bu kasyaı sevmiyorlar şimdi ben bakıyorum 4060-4070 arasında çok çok bi fark yok sizce hangisini seçmeliyim?

Son düzenleme:

Bakın bi tr'ye yeni genel alman malı var bide hp var şimdi intel.işlemciler için laptoplarda çok ısınıyor diyorlar optimizasyon başarılı olmadığından pilide çok fazla yiyor diyorlar
Amd işlemcili laptoplar batarya verimliliği yönüyle performans yönüyle biraz daha iyi diyorlar şimdi burada şuda var casper var hp 4060 lı ddr5 ama alman malı ve casper 4070'li ddr4 casper çok ısınıyor diyorlar bu kasyaı sevmiyorlar şimdi ben bakıyorum 4060-4070 arasında çok çok bi fark yok sizce hangisini seçmeliyim?
@qwerty1029384756

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,375
İsim
Qwerty1029384756
Bütçe nedir?

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
ulaş dursun

(Sepetist)
43.179,00 TL
LENOVO LOQ Ryzen 7-7435HS 16GB DDR5 1TB SSD...

alman malı iyi gibi 4070le arada çok fark yok ama fiyatta aşırı değil 2si arasında alınabilir

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,375
İsim
Qwerty1029384756

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
ulaş dursun
gerçi casperin ram ve ssd çok daha iyi bu durumda onu alabilirsin ama biraz sesli olur fanlar falan Monster gibi onun hariç iyi özellikler
Mesaj otomatik birleştirildi:

zaten hpnin victus serisi diğeride yani model kaliteleri orta sınıf o sebeble Casper derim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
50k

gerçi casperin ram ve ssd çok daha iyi bu durumda onu alabilirsin ama biraz sesli olur fanlar falan Monster gibi onun hariç iyi özellikler

zaten hpnin victus serisi diğeride yani model kaliteleri orta sınıf o sebeble Casper derim
Aga 4060ı ryzen işlemcililere ne dersin attığım hp nin casper ısınıyor diyorlar

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
ulaş dursun
50k

Aga 4060ı ryzen işlemcililere ne dersin attığım hp nin casper ısınıyor diyorlar
aynı fiyatta Casper'la onda çok önermedim onu zaten victus seriside buz gibi bir seri değil. casperin YouTube incelemelerine bir bak gerekirse notebook soğutucu alırsın bir tane özellikleri iyi

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı fiyatta Casper'la onda çok önermedim onu zaten victus seriside buz gibi bir seri değil. casperin YouTube incelemelerine bir bak gerekirse notebook soğutucu alırsın bir tane özellikleri iyi
Pekiya o alman malımı iyi casper olan mı 2tb ssd falan var casper'da soğutmayı hallederim giderim cnc lazer ile kesimlerden press'den bi laptop tutucu yaparım altına artic'in p12max fanını koyarım buz.olur ama şu alman malıda serin diyorlar

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze
Lütfen Casper önermeyin hocam. Ben bu lanet markayı seçtim G911 aldım ve hayatımın en kötü deneyimini yaşadım. En sonunda risk aldım ve bazı sorunları cebimden bir sürü para çıkartarak hallettim. Isınma sorunu yüzünden asla max performansta kullanamayacaksın. Isınmasın diyeceksin fanı açacaksın bu sefer mahalleli polisi arayacak. Parça kalitesi zaten berbat. 32 Gb büyük ihtimal tek slot gelecek. Bir sonra ki bakımda sana +32 gb daha takmak için başının etini yiyecekler( Tecrübeyle sabit). Servisleri o kadar kötü ki. OOCT 95 derece olan işlemcim için bakıma casper genel bayiisine götürdüm. Eve geldim OCCT de saniyesinde 100 derece oldu ve sistem kapanmıştı. Termal macun yerine diş macunu kullanıyorlar bence.

Pekiya o alman malımı iyi casper olan mı 2tb ssd falan var casper'da soğutmayı hallederim giderim cnc lazer ile kesimlerden press'den bi laptop tutucu yaparım altına artic'in p12max fanını koyarım buz.olur ama şu alman malıda serin diyorlar
Sen casperi o şekilde soğut hocam ben sana Bende ki g911 i hediye olarak göndereceğim söz. Soğutmak istiyorsanız, Sıvı metal uygulayacaksınız benim gibi. Başka bir çaresi yok casper soğutmak için. Oda büyük risk. Ama kaliteli bir usta ile çalıştım ve Chipsetleri conta ile kapattık ve yapıştırdık içine baya fazla sıvı metal kullandık. OCCT testinde Frekans kesintisi olmadan 80-85 derecelerde çalışıyor. Ama dediğim gibi dünya para harcadım, o contaları bulmak için.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
576
İsim
ulaş dursun
Lütfen Casper önermeyin hocam. Ben bu lanet markayı seçtim G911 aldım ve hayatımın en kötü deneyimini yaşadım. En sonunda risk aldım ve bazı sorunları cebimden bir sürü para çıkartarak hallettim. Isınma sorunu yüzünden asla max performansta kullanamayacaksın. Isınmasın diyeceksin fanı açacaksın bu sefer mahalleli polisi arayacak. Parça kalitesi zaten berbat. 32 Gb büyük ihtimal tek slot gelecek. Bir sonra ki bakımda sana +32 gb daha takmak için başının etini yiyecekler( Tecrübeyle sabit). Servisleri o kadar kötü ki. OOCT 95 derece olan işlemcim için bakıma casper genel bayiisine götürdüm. Eve geldim OCCT de saniyesinde 100 derece oldu ve sistem kapanmıştı. Termal macun yerine diş macunu kullanıyorlar bence.
aslında bi sıvı metal bide güzel bir laptop tutucu ile hallolabilir sıcaklıklar özellikler iyi çünkü 32gb 2tb falan bilemiyorum alman malıda iyi youtubedan bakmak lazım sıcaklıklara

Seluze

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Deniz Çakır
Instagram
denizckr12
Steam
Seluze
aslında bi sıvı metal bide güzel bir laptop tutucu ile hallolabilir sıcaklıklar özellikler iyi çünkü 32gb 2tb falan bilemiyorum alman malıda iyi youtubedan bakmak lazım sıcaklıklara
Hocam siz daha önce Casper marka kullandınız mı bilmiyorum ama bakın ben kullandım yaklaşık 2 3 yıldır G911 modelini kullanıyorum. Ve sıvı metal uygulanmazsa 3070 ekran kartından 3060 performansını anca alıyorsun, sebebi ise işlemcinin 100 derecede çalışması. ekran kartı bile 87 88 derece oluyordu. Sıvı metal 870 modeline uygulanıyor mu bilmiyorum bakır mı yoksa alüminyum mu bilmiyorum. Ama bildiğim şey şu Stock macun ve laptop standı asla ve asla işe yaramayacak. Sıvı metal garantisi olan cihazını garanti dışı bırakacak ve sıvı metaldan sebep cihaz arızalanırsa geçmiş olsun bir laptop parası daha ödetecekler.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,375
İsim
Qwerty1029384756
1.Acer Nitro 16 : Sıvı metal gibi fiyatına göre çok iyi özellikleri var fakat Acer servisi rezalet fakat Nitro 16 alıpta memnun olanlar var.
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,803875507.html
2. Lenovo LOQ fiyatına göre yine iyi bir cihazdır fakat tek eksisi 20ms panele sahip. İşlemcisinin dahili grafik kartı olmadığından batarya ömrü az olabilir.
https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...6-full-hd-gaming-laptop-fiyati,870101208.html

Top Bottom