4060'lı HP Victus 16'yı 5060'lı Excalibur G870 ile takas etmek mantıklı mıdır?

güzel benzetmeydi hocam hala millete victus aldırmaya çalışıyor hepsi aynı bunların.
Ya adam çaresizlikten Casper takası diyor, bu kendi havasında. Her gittiği konu böyle mi olur adamın ? Böyle. 1 ay olmamış macun süreli ptm ile düzelmezse ne yapacak adam ? İade mi edecek sana ? En iyi soğutma falanmış HP'de çalışıyor galiba. Gördük en iyi soğutmayı 95 derece diyor. Benim G870 pumpoutlu macun ile 6 ay boyunca fps droplamadan oyun oynattı bana bu laptopu bu şekil savunandan ne beklenir ? Yürüyen dominatör.

Uygunsuz davranış
kanları aynı kan kirli kan hocam ne yaparsınız biz ne kadar anlatsakda bunlar at gözlüklüler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
kanları aynı kan kirli kan hocam ne yaparsınız biz ne kadar anlatsakda bunlar at gözlüklüler.
Aman çokta girmeyelim tadımız kaçmasın. Mesajlarımızı raporlar bu şimdi moderasyon sayesinde yaşıyor tamamen. Mükemmel soğutmalı Victus'u (!) hakkında sorun konusu açılınca saldırır tutamayız reisi ve avam takımını. :D

Son düzenleme:
Dediğim gibi bitik macunla yargılamak doğru olmaz.
@Furnaria

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-09-05 230916.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-05 230916.webp
    152.1 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
PTM 7950 denediniz mi ? Veya sıvı metal.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O dereceler çok, benim G870'im de dereceler daha düşük.
Cihazın soğutması sınıfının en iyilerinden.Ptm7950 ile 6 aydır kullanıyorum ilk günkü gibi.Sadece uygun macun kullanılmalı.Örnek olması açısından bir video çekebilirim. Kendi macunu 3. ayda bitti. Bunlar için ptm ilaç gibi, diğerleri özelliğini çabuk yitiriyor.
Sıvımetal olayı riskli.Ptm yalıtkan olduğu için risk yok.
Hocam PTM evet düşündüm ama şimdi AliExpress'ten alıp getirmesi çok sürecek şimdilik termal macunla iyileşirse idare ettiği kadar, zaten 1 yıla kalmaz kasaya geçeceğim ilk fırsatta, laptop işi harbiden bıktırdı, yemin ediyorum beladan başka bir şey değil

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Hocam PTM evet düşündüm ama şimdi AliExpress'ten alıp getirmesi çok sürecek şimdilik termal macunla iyileşirse idare ettiği kadar, zaten 1 yıla kalmaz kasaya geçeceğim ilk fırsatta, laptop işi harbiden bıktırdı, yemin ediyorum beladan başka bir şey değil
Piyasa genel olarak sıkıntılı hocam katılıyorum.
G870'in sıcaklıklarını merak ediyorsanız, MX6 sürdüm sonuçlarını paylaştım konumda.

Evet PTM maalesef yurtiçinde yok. Gelmesi 1 ay sürebiliyor.

G870'in sıcaklıklarını merak ediyorsanız, MX6 sürdüm sonuçlarını paylaştım konumda.

1-2 günde çinden gelip gümrük işlemleri tamamlanır eğer satıcı aldığınız gün kargolarsa. sadece yurtiçinde kargo süreci var. bunları hesaba katarsak 1-2 hafta arasında elinize ulaşması gerekiyor. hadi gecikme oldu en kötü 3 haftada elinize ulaşır bilginiz olsun.

1-2 günde çinden gelip gümrük işlemleri tamamlanır eğer satıcı aldığınız gün kargolarsa. sadece yurtiçinde kargo süreci var. bunları hesaba katarsak 1-2 hafta arasında elinize ulaşması gerekiyor. hadi gecikme oldu en kötü 3 haftada elinize ulaşır bilginiz olsun.
Ben aliexpresse baktım orada 20 25 gün sonrası diyor tahmini. 😀

Screenshot_20250905-235959_AliExpress.webp

Son düzenleme:
satıcıya göre değişiyor.
tahmini olduğu için genelde bu zamanın dışına çıkmaz biraz daha kısa sürede de gelebilir.
bunların bir diğer modelini gönderen satıcılarda var onlarada denk gelmemek gerekiyor.
diğer forumlarda bu satıcıdan aldıklarını gördüm orijinal ptm7950 gönderiyor. yinede alacak kişilerin araştırmasını öneririm.

Alıntıyı görüntüle
dediğim gibi 1 ay sürmez.

Ebuy7'dan 10 günde gelmişti. 40x80 versiyonu 750 liraya mal olmuştu 1 sene falan önce. Normal macunlarda 2 haftada pumpout olayı başlar kanser eder.

Son düzenleme:

Gayet iyi duruyor hocam teşekkürler, MX-6 dediğiniz budur değil mi? Yarın yolda Vatan'a uğrayacağım orada bulduğum en iyisini almaya çalışacağım, bir bakalım nasıl oluyor, ilk aldığımda bu kadar kötü değildi çünkü ya, bir de ikinci el almıştım laptopu 1 yıllık kullanılmıştı aldığımda, direk de arkadaşın laptopa çömmek istemiyorum kendisi çok umrunda olmadığını söylüyor da adam sıfır almış o kadar maksat sorun yaşamayım
Dediğim gibi bitik macunla yargılamak doğru olmaz.
@Furnaria
Size de teşekkürler hocam sağolun

• Beğen
Reaksiyonlar: vada
Gayet iyi duruyor hocam teşekkürler, MX-6 dediğiniz budur değil mi? Yarın yolda Vatan'a uğrayacağım orada bulduğum en iyisini almaya çalışacağım, bir bakalım nasıl oluyor, ilk aldığımda bu kadar kötü değildi çünkü ya, bir de ikinci el almıştım laptopu 1 yıllık kullanılmıştı aldığımda, direk de arkadaşın laptopa çömmek istemiyorum kendisi çok umrunda olmadığını söylüyor da adam sıfır almış o kadar maksat sorun yaşamayım

Evet odur ürün.

Ebuy7'dan 10 günde gelmişti. 40x80 versiyonu 750 liraya mal olmuştu 1 sene falan önce. Normal macunlarda 2 haftada pumpout olayı başlar kanser eder.
Ekran kartında pumpout yapmıyor mx6 ama işlemci biraz sıkıntı. Bende en azında böyleydi 2 hafta. Pumpouta meyilliler evet bende ptm alacağım.

Bu arada PTM vardı 5060 modellerde excaliburlarda. Sen G870'in sıcaklıklarını takas yaptığın adama da sorsaydın ya furmark testi sonucu paylaştı mı ?

Yakın arkadaşın torpil yaparsa bi git teste sok cihazı bak sıcaklıklara fabrikasyon ptm7950 ile geliyor diyorlar 5060 G870'e. Benim ki 4060 modeldi.

Son düzenleme:
Geri