4060'lı HP Victus 16'yı 5060'lı Excalibur G870 ile takas etmek mantıklı mıdır?

Cyberpunk'da Frame generation ile olmuştu hocam, o dediğiniz gibi FG ile alakalı herhalde ama Fortnite'ta da olmuştu, Furmark denemedim hocam sonra denerim
Hala Victus savunma ve Casper gömme derdinde galiba anlamadım. Olan olmuş. Beni engellediği için mesajımı görmüyor ama PTM ile geldiği Ali Osmanın demesinin yanı sıra sadece bundan değil birinin G870 laptopuna ait görsellerle gördüm.
1756920985482 (1).webp

Bu PTM ye benziyor. PTM ise bu stok konulmuşa benziyor.

Ali bey yanlış söylese de kullanıcı yalan söylemiyorsa böyledir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

210h ı csde denediniz mi muhtemelen bayilacaktir.
Adam takası yapmış artık senin bu mesajları atman ne kadar doğru ? Kendisi memnunsa boşa yaziyorsunuz bu mesajları.

Son düzenleme:
Monster'ın hangi modeli o ? Monster genelde Casper kadar eleştirilmiyor bu forumda bu arada.
Abra A5 17.3.4'tü hocam hiç unutamam, bilgisayar gerçekten sürekli oyunlarda 98 derecedeydi, bir kere bakıma verdim, iki kere kendim değiştirdim hepsi aynıydı, anca bu bahsettiğim termal maçından sonra 90 derecelere düşmeye başladı ki onda bile çoğunlukla 95 falandı

Bu arada komik olan şey o laptopu yine bu arkadaş ile takas ettim, üstüne 10 bin koyup 3070'li Aorus laptop aldım, onu aldığım gün monitöre takınca bilgisayar saçma sapan sorunlar yaşattı, ondan sonra düzeltemeyince arkadaş Aorus'u iade edip parasını karşıladı ve bu Victus'u aldık, gel gör ki yine aynı şekilde yine onunla takas ettim :D
@Ruffian
Adam Victus'u servise götürmüş alır almaz
Yok Windows 10'a düşürdükten performansı ne alakaysa baya iyileşti :D çok sorun çıkartırsa garantiye götürür büyük ihtimalle, onun iş bilgisayarı falan olduğundan öyle bir şansı var da maalesef benim 20 gün bilgisayarsız kalmam söz konusu bile olamaz o yüzden böyle bir şey yaptık aslında

Neyse şimdilik yoldayım eve gelince düzgünce denerim, sanırsam bunun BIOS güncellemesi olmuyor galiba, şimdilik format atmaya çok üşeniyorum o yüzden HP driverları ile falan çakışabilir belki de neyse artık sorun yaratırsa atarım, internet hızlı olduğundan format atmak çok sorun olmuyor 😅

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
Abra A5 17.3.4'tü hocam hiç unutamam, bilgisayar gerçekten sürekli oyunlarda 98 derecedeydi, bir kere bakıma verdim, iki kere kendim değiştirdim hepsi aynıydı, anca bu bahsettiğim termal maçından sonra 90 derecelere düşmeye başladı ki onda bile çoğunlukla 95 falandı

Bu arada komik olan şey o laptopu yine bu arkadaş ile takas ettim, üstüne 10 bin koyup 3070'li Aorus laptop aldım, onu aldığım gün monitöre takınca bilgisayar saçma sapan sorunlar yaşattı, ondan sonra düzeltemeyince arkadaş Aorus'u iade edip parasını karşıladı ve bu Victus'u aldık, gel gör ki yine aynı şekilde yine onunla takas ettim :D

Yok Windows 10'a düşürdükten performansı ne alakaysa baya iyileşti :D çok sorun çıkartırsa garantiye götürür büyük ihtimalle, onun iş bilgisayarı falan olduğundan öyle bir şansı var da maalesef benim 20 gün bilgisayarsız kalmam söz konusu bile olamaz o yüzden böyle bir şey yaptık aslında

Neyse şimdilik yoldayım eve gelince düzgünce denerim, sanırsam bunun BIOS güncellemesi olmuyor galiba, şimdilik format atmaya çok üşeniyorum o yüzden HP driverları ile falan çakışabilir belki de neyse artık sorun yaratırsa atarım, internet hızlı olduğundan format atmak çok sorun olmuyor 😅
İlginç windows 10da uyumluluk sorunları yasanabilir ama memnunda ne ala.

Ekran kartı performansini ölçmek için tutarlı sonuclar verir.
210h ı csde denediniz mi muhtemelen bayilacaktir.
Hocam öncelikle burası doğru ağır işlemci ağırlıklı oyunlarda FPS kaybı büyük ki bu açıkçası beklediğim bir durumdu, CS oynamıyorum ama Fortnite'da denedim ki kendisi tamamen işlemci odaklı bir oyun, yanlış hatırlamıyorsam 200+ FPS alıyordum şimdi 144'ü zorluyor biraz, rekabetçi oyunlarda öyle bir sorun olabiliyor, işin iyi yanı 1440p'de kullandığım için işin yükü daha çok ekran kartına biniyor o yüzden yine AAA oyunlarda çok da sorun olmuyor
Asıl sorun orası ama ekran kartı değil.
İşlemci dereceleri gayet iyi bu arada hocam, Cyberpunk oynuyordum ve 90 dereceye gelmedi bile hiç, genelde 80'lerdeydi, Fortnite'ta da aynı durumdaydı, işlemci dereceleri gayet güzel. yarım saat falan oynadım çok denemedim yani fakat o sıra boyunca hiç thermal throttle yemedi

Ekstra bir program mı var acaba furmark testimde de 144 mü ?
Hocam onun sorunu anladım, mal gibi RivaTuner'da FPS limitini 144'de sabitlemiştim, oradan sabitleyince frametime grafiği çok düz oluyor ondan öyle kalmış :D

Ayrıca Furmark testi de yaptım, 1440p'de 130 FPS, 1080p'de ise 200 FPS'ti dereceler 80'di, maximum 83 oldu

Hocam öncelikle burası doğru ağır işlemci ağırlıklı oyunlarda FPS kaybı büyük ki bu açıkçası beklediğim bir durumdu, CS oynamıyorum ama Fortnite'da denedim ki kendisi tamamen işlemci odaklı bir oyun, yanlış hatırlamıyorsam 200+ FPS alıyordum şimdi 144'ü zorluyor biraz, rekabetçi oyunlarda öyle bir sorun olabiliyor, işin iyi yanı 1440p'de kullandığım için işin yükü daha çok ekran kartına biniyor o yüzden yine AAA oyunlarda çok da sorun olmuyor

İşlemci dereceleri gayet iyi bu arada hocam, Cyberpunk oynuyordum ve 90 dereceye gelmedi bile hiç, genelde 80'lerdeydi, Fortnite'ta da aynı durumdaydı, işlemci dereceleri gayet güzel. yarım saat falan oynadım çok denemedim yani fakat o sıra boyunca hiç thermal throttle yemedi

Hocam onun sorunu anladım, mal gibi RivaTuner'da FPS limitini 144'de sabitlemiştim, oradan sabitleyince frametime grafiği çok düz oluyor ondan öyle kalmış :D

Ayrıca Furmark testi de yaptım, 1440p'de 130 FPS, 1080p'de ise 200 FPS'ti dereceler 80'di, maximum 83 oldu
Riva tunner olduğunu anladım ben de kendi G870'im de kullanıyorum çünkü bazı oyunlarda gerçekten 100 fps veya 80 90 fps üzeri aramıyorum 4060 fazla geliyor resmen. Giriş bir kart ama oynadığım en güncel oyunlar 2020 2021 veya pcye çıkışı 2024 olsa da konsola 2020 çıkışlı olduklarından riva tunner sayesinde baya sabit ve sistemi zorlamayan güzel değerler alıyordum.

Kesinlikle ptm var onda. 😁
Bakımlı yani cihaz belli. Benim ki de bakımlı sizle aynı dereceleri alıyoruz muhtemelen.

5060 için belki normaldir 115W çekiyor o. Benim 4060 105W maksimum 76 görüyor o testte. 😀

Sizin gibi sürekli laptop takası yapan biri G870'ten rahatsız olmuyorsa ne güzel demek ki kötü model kullanmıyorum zaten metal kasa bence şükela bir şey. Elimi koyarken başka hissediyorum kendimi, toz tutmuyor öyle (tozlu bir bölgede yaşıyorum) kir tutmuyor kolay kolay klavye hariç. Isı sağ üstte toplanıyor elinizi de yakmıyor laptop. Touchpadi büyük. İçine de termal bakım yapması çok kolay.

Son düzenleme:
Sizin gibi sürekli laptop takası yapan biri G870'ten rahatsız olmuyorsa ne güzel demek ki kötü model kullanmıyorum zaten metal kasa bence şükela bir şey. Elimi koyarken başka hissediyorum kendimi, toz tutmuyor öyle (tozlu bir bölgede yaşıyorum) kir tutmuyor kolay kolay klavye hariç. Isı sağ üstte toplanıyor elinizi de yakmıyor laptop. Touchpadi büyük. İçine de termal bakım yapması çok kolay.
Yok ya şimdiye kadar Monster, Victus şimdi de bunu almış oldum öyle çok farklı laptop denemedim, Aorus zaten bir günlüktü kullanamadım bile onu :D çok güzel laptoptu ama ya, i7 12. Nesil işlemcisi 3070ti 2k ekranı falan vardı keşke onunla devam edebilseydim hala özlüyorum

Yok ya şimdiye kadar Monster, Victus şimdi de bunu almış oldum öyle çok farklı laptop denemedim, Aorus zaten bir günlüktü kullanamadım bile onu :D çok güzel laptoptu ama ya, i7 12. Nesil işlemcisi 3070ti 2k ekranı falan vardı keşke onunla devam edebilseydim hala özlüyorum
Bence az değil ben ilk gaming laptopumu kullanıyorum. Akrabamda kullandığımı ve ofis tarzı olan laptomu saymazsak öyle.

Çok yakın bir arkadaşim böyle bir teklifte bulundu, bende HP Victus 16 r1042nt 4060 i5 14500HX var, arkadaşımda ise yaklaşık bir iki hafta önce aldığı Excalibur G870 var, ekran kartı 5060, işlemcisi ise Core 5 210H, benim işlemcim teknik olarak daha güçlü fakat ısı konusunda inanılmaz dengesiz bir işlemci olduğundan çok sorun yaşatıyor, laptop tamamen temiz ve hiçbir sorunu yok, Excalibur soğutması pek iyi değil diyenler duydum lakin Victus'un da soğutmasından zaten hiç memnun değilim, ilerde sorun çıkartır mı, düşünceleriniz nedir?
Kendim Victus 16 kullanıyorum, soğutması fena değil amenna ama G870 daha iyi, hem de daha güncel kalmış olursunuz hocam.

Bu arada bazı forumlarda teknik detaylar daha ön plandayken, bazı forumlarda yorum ve kişisel görüşler daha çok önemseniyor. Bu farkı da en çok laptop konularında hissediyorum ben. Örneğin G870 konusunda bu forum ile başka bir forumu kıyaslayacağım. Farzı misal X forumunda kasayı Clevo diye yanlış ifade eden birine denk geldim. Raporladığımda moderatörler hemen dönüş yaptı ve "yanlış bilgi" diyerek doğrusunu, yani kasanın Quanta üretimi olduğunu da belirttiler. Kanıt sunmamıştım ama yine de rapor onaylandı. Demek ki doğru bilgiyi biliyorlarmış buradan tebrik ediyorum.

Benzer bir durum da bu forumda da yaşandı dün yine Clevo kasa sanıyor falan. Casper sevmeyen biri evet olabilir sorun yok özgür herkes istediği gibi düşünebilir. Herkes Casper sevecek diye bir kaide yok. Yanlış bilginin yayılmaması için yine de raporladım. İlk başta moderatörler ilgilenmedi, ret de vermediler, yani rapor öylece dımdızlak ortada kaldı. Ben de red vs. bekliyorum ama ne gelen ne giden var. Sonra ikinci bir görsel paylaştım, bu bas baya kanıt görseli ama yine tık yok. Bir daha rapor ettim bu sefer raporum onaylandı. Burada kişisel bir husumetim yoktu o kişiyle barışıktık zaten, sadece yanlış bilginin yayılmasını istemiyordum ama moderatörler çok ağır taban olması üzdü beni bu forumda. Ayrıca G870 hakkında en ufak fikirleri yok belli ki işaret etmediğim sürece kanıtımı insana cevap vermeye tenezzül bile etmiyorlar diye anladım.

Açıkçası bu forumla ilgili en büyük eleştirim moderasyonun biraz geri planda kalması. Hakaret veya bittim yardım edin gibi ciddi bir sorun olmadıkça raporlar uzun süre dımdızlak yanıtsız kalabiliyor.

Mesela 4060 ile 5060 aynı deniliyor. Saf performans açısından yakın olabilirler ama MFG gibi teknolojileri yok saymamak lazım. Güncelliği görmezden gelmemek gerekiyor.

Hatta bazen tam tersi de olabiliyor. Farzı misal verdiğim X forumunda Intel hakkında yanlış bilgiden mesajı rapor ettim kişisel husumetim yoktu onlada, moderatörler raporumu haklı buldu,yanlış bilgiden onaylandı. Ama sonra anladım ki aslında ben yanlış biliyormuşum. O durumda da raporladığım kişiye üzüldüm özürler diledim bilet açtı çocuk yine düzelmedi. Rapor sistemi yanlış kullanılmaya çok müsait ama bunun ortası sağlayabilmiş forumlar daha görmedim Türkiye'de. Yine de moderasyonun ön planda olduğu forumlarda gerçekten bir düşünceni ifade etmek çok daha kolay ve rahat. Ben mesela burada G870 hakkında yorum yaparken 1000 kere düşünüyorum o yüzden beni laptop konularında pek göremezsiniz mesela ama bu kesinlikle G870'imi sevmediğimden değil direkt forumu benimseyemedim. Kesinlikle G870 hakkında rahatça objektif yorum yapabileceğiniz bir forum değil.

Son düzenleme:
Geri