4060'lı HP Victus 16'yı 5060'lı Excalibur G870 ile takas etmek mantıklı mıdır?

Hocam şuydu yanlış hatırlamıyorsam
Evet Mx6 kadar kaliteli değil. Çabuk pumpout yapmış olabilir.

Macunu ilk sürdüğünüzde sıcaklıklar düşmüşse sonra arttıysa 2 haftada pumpout diyoruz laptopun suçu değil bu benim G870'te böyleydi. Ama Vada sıcaklıkları yüksek model deyip yanlış bilgi veriyor G870 için. İçınde PTM veya sıvı metal macun olmayan çoğu oyun laptopu bunu yaşıyor. PTM ve MX6 ile sıcaklıkları düşüyor sizin Victus'ta da düşebilir. PTM en iyisi daha dayanıklı mesela mx6 ile 2 3 ayda bir değişecekseniz 2 sene sürüyor PTM. Ben de PTM öneririm Excaliburda PTM7950 olması lazım stok olarak. Mx6'yı ben aceleden sipariş verdim zira aşırı saçma G870 eleştirisi yapan dolu forumda. Haliyle bunları da destekleyen olunca muhalif olmak istedim yoksa G870 hakkında bir şeyler paylaşmak istemiyorum. Böyle bir zaman yok yani bende.

Diyelim ki hükümet ciddi bir karar aldı. Bundan sonra her yurt dışı siparişten para talep edecek gümrükten sipariş edenlere falan. Yurtiçinden almak zorunda olduğunuzu varsayalım macunu işte bu yoklukta Mx6 çok başarılı ve ben bunu kanıtladım ama PTM7950'nin gölgesinde kalıyor dayanıklılıkta. Sonuçta etrafımız savaşlarla dolubir coğrafyada yaşıyoruz çat diye gümrükten ürün ithal ürüne kısıt koyulabilir buna şaşırmayın.

Son düzenleme:
Rekabetçi oyun oynuyorsanız ağırlıklı olarak ben vada gibi düşünüyorum (ilk defa) o yüzden G870 takası yapmayın Victus'ta kalın. Zaten 5000 serisinin mfg gibi özllikleri sizin işinize yaramaz rekbetçi oyunlarda. Hikayeli oyunlarda avantajı olabilir Gta 6 falan çıkacak mesela 🤑

Victus ile Excalibur arasında segment farkı var mesela. Victus'un adaptör daha yüksek w değerine sahiptir. Excalibur 180W adaptörle gelirken 200W falan olması lazım Victus'ta soğutma olarak macun daha ön planda ama soğutma olarakta Victus bence kötü değil G870'te kötü değil. HP'nin ekran kartı 120W limitlidir G870 115W limitlidir. Ekran kartı tarafında devasa farklar beklemeyin ama işlemcilerde fark var.

Son düzenleme:
Evet Mx6 kadar kaliteli değil. Çabuk pumpout yapmış olabilir.

Macunu ilk sürdüğünüzde sıcaklıklar düşmüşse sonra arttıysa 2 haftada pumpout diyoruz laptopun suçu değil bu benim G870'te böyleydi. Ama Vada sıcaklıkları yüksek model deyip yanlış bilgi veriyor G870 için. İçınde PTM veya sıvı metal macun olmayan çoğu oyun laptopu bunu yaşıyor. PTM ve MX6 ile sıcaklıkları düşüyor sizin Victus'ta da düşebilir. PTM en iyisi ama daha dayanıklı mesela mx6 ile 2 3 ayda bir değişecekseniz 2 sene sürüyor PTM. Ben de PTM öneririm Excaliburda PTM7950 olması lazım stok olarak. Mx6'yı ben aceleden sipariş verdim zira aşırı saçma G870 eleştirisi yapan dolu forumda. Haliyle bunları da destekleyen olunca muhalif olmak istedim yoksa G870 hakkında bir şeyler paylaşmak istemiyorum. Böyle bir zaman yok yani bende.

Hocam öyle olmuş olabilir dediğim gibi ilk başta böyle bir sorun yoktu 80 dereceyi bile doğru düzgün geçtiğini gormedim, bahsettiğim MasterGel Maker'ı aldım gidiyorum şimdi bir de onu deniyeyim bakalım nasıl olacak

Da galiba bu saatten sonra pek tercih hakkım yok gibi arkadaş benim Victus'a göz koydu 😂

Hocam öyle olmuş olabilir dediğim gibi ilk başta böyle bir sorun yoktu 80 dereceyi bile doğru düzgün geçtiğini gormedim, bahsettiğim MasterGel Maker'ı aldım gidiyorum şimdi bir de onu deniyeyim bakalım nasıl olacak

Da galiba bu saatten sonra pek tercih hakkım yok gibi arkadaş benim Victus'a göz koydu 😂
Hayda ! 😀
O işte anlattığım gibi macun sorunu. Benimde başıma geldi sizi çok iyi anlıyorum bir de G870 haterları sağolsun ben çözene kadar pumpout olayını aylar geçti. Bu işleri öğrenmek zor özellikle laptopun kasasını ilk açtığımda saçmaladım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman sende benim gibi Casper'cı olacaksın geçmiş olsun. Vada'nın konuya bak ilk 3 te ne var ? 😂

Adam taş gibi laptopu sırf soğutmasını beğenmiyor diye 3. sıraya koymuş ne hall sensör gibi ciddi kronik problem var ne anakart ama Casper koymak için yerli marka koymak için oraya koymuş. 🤣

HP yerine Casper yapsa Hall sensör sorununu veya anakart problemini #1'e koyar o konuda. HP sponsorluğu var bence konuda. Victus 15'e 2.lik tamam ama 16'larında da çoğu hall sensörden problemli bir seri hariç 6. sırada olmasının sebebi sponsorluktan başka türlü açıklanamaz.

Monster tayfa abra ile nasıl sıyırıldı bu konudan anlamadım. Bitişik fan yok diye herhalde.

Son düzenleme:
Hayda ! 😀
O işte anlattığım gibi macun sorunu. Benimde başıma geldi sizi çok iyi anlıyorum bir de G870 haterları sağolsun ben çözene kadar pumpout olayını aylar geçti. Bu işleri öğrenmek zor özellikle laptopun kasasını ilk açtığımda saçmaladım.

O zaman sende benim gibi Casper'cı olacaksın geçmiş olsun. Vada'nın konuya bak ilk 3 te ne var ? 😂

Adam taş gibi laptopu sırf soğutmasını beğenmiyor diye 3. sıraya koymuş ne hall sensör gibi ciddi kronik problem var ne anakart ama Casper koymak için yerli marka koymak için oraya koymuş. 🤣

Monster tayfa abra ile nasıl sıyırıldı bu konudan anlamadım. Bitişik fan yok diye herhalde.
Hocam ben çok aşırı bir ısınma görmedim Excalibur'larda ama, yine ılık taraftarlar biraz açıkçası, ortalamanın bir tık üstü gibi geldi bana, bir ara Total War Warhammer 3'de ekran kartı 85 derecelere falan çıkmıştı o biraz korkuttu ama onun dışında çok bir sorunu yoktu gibi, işlemciyi çok bilmiyorum ama belki bugün kontrol ederim biraz daha, ama bitişik fan pek iyi değil yine ya orası doğru yine bence, fakat fabrikadan termal ped kullanması güzel bir özellik bence en azından sürekli değiştirmekle uğraştırmaz

Benim Excalibur'dan korkum zamanında bahsettiğim gibi Monster kullanmıştım ama gerçekten inanılmaz rezaletti bende ondan sonra yerli markalara biraz önyargılı olmaya başladım, Monster'dır Casper'dır, GameGaraj'a falan da çok güvenmiyorum açıkçası, verdiği donanıma göre şüpheli derecede ucuz geliyor bana, ister istemez "acaba nelerden kırptılar bu fiyata satmak için" diyorum

Birde merak ettiğim bir şey var G870'in kontrol paneli programı nasıldır?

Hocam ben çok aşırı bir ısınma görmedim Excalibur'larda ama, yine ılık taraftarlar biraz açıkçası, ortalamanın bir tık üstü gibi geldi bana.
Beklentiniz ile alakalı bu biraz. Macun iyiyse w limiti veya oyunlarda fps limiti kullanarak serinde kullanabilirsiniz aslında çoğu laptopu. Oyuncu laptopu alırken kalite soğutma önemli tabi ama donanımda çok önemli kasanın malzeme kalitesi de önemli bence.
Ben 85 üzeri gpu sıcaklığı görmeyim yeter bana ki Casper G870 Victus 16'dan ucuz bir model.
Uygun fiyata aldım rakipsiz bir fiyata aldım yani ben.
bir ara Total War Warhammer 3'de ekran kartı 85 derecelere falan çıkmıştı o biraz korkuttu
Ekran kartı ve işlemciye aynı anda yüklendiğiniz senaryolarda sürprizler olabiliyor zaten böyle sahneler genelde pumpout yaptiriyor laptoplara w limiti yoksa.
İşin özeti laptopunuzu kontrol etmeyi bilmek çok önemli. Bilinçli bir laptop kullanıcısı olduğumu düşünüyorum ve laptopuma macun toz bakımı yapamayacaksam fps limitlerim biraz veya işlemdiye w limiti koyarım. Bunları yaptığımda zaten serin oluyor. Masaüstü ile karşılaştırırsanız yetersiz gelebilir.
Ben bu forumda kimsenin kendi ürünune malına kötü diyeceğini de sanmıyorum. Varsa da nadirdir.

85 derece sınır bu arada w değeri çok yükseldiyse yapar msi afterburner en iyi takip etme programı bu değerleri.
işlemciyi çok bilmiyorum
Asıl sorun orası ama ekran kartı değil.
ama belki bugün kontrol ederim biraz daha, ama bitişik fan pek iyi değil yine ya orası doğru yine bence,
Doğru olsa bile hall sensör sorunu bence daha kötü bir şey. Anakartın yanması daha kötü bir sey değil mi ? Markalar global olunca bunu normalleştiriyorlar. Bitişik fan olmasının sebebi bu modelin Victus 15 ile ve nitro v15 ile hemen hemen aynı olması fakat tdp değeri güçlendirimiş olması. Soğutmadan biraz ödün vererek metal kasa ve iyi donanım koymayı tercih etmişler bu yüzden evet Victus 16'ya göre bu bir eksi. Daha çabuk bakım gerektirir, ptm7950 arattırır ama çözülemeyecek bir şey değildir ve sorun edene de gülerim buradan. Victus 15 ve Nitro V15 önerilmese de forumlarda bir ton sattı. Hiçbirinde anakart yanma yok bitişik fana rağmen bu da bence iyi bir şey. Nitro V15'de anakartı bozuk ürün gelmiş birine forumda sadece o kadar
, fakat fabrikadan termal ped kullanması güzel bir özellik bence en azından sürekli değiştirmekle uğraştırmaz
Bunu bana başka forumda söylediler yine kendim araştırdım buldum. Çok iyi bir olay ve Casper'da bizim pumpout sorunu yaşadığımızi anlamış ki PTM 7950 koymuş cihaza. Casper G870 diye eleştiriyorlar ama model hakkında sorsan bunu bilmiyordur 😀. Yani bunu söylemiyorlar zaten yeterince araştırmıyorlar. Laptopu eleştireceksen önce kullanıcılarının da fikrini almalısınız. Hiç artısından bahsetmeyip hep eksiden bahsederek objektif bir laptop incelemesi veya eleştirisi yapamazsınız. Bu dediklerimden sonra elindeki veriler ile eleştiri yaparsın. Kullanmayan kişiden tavsiye almanızı kimseye önermem. G870 gibi kronik problemi olmayan modeller için ama geçerli bu sadece.
Benim Excalibur'dan korkum zamanında bahsettiğim gibi Monster kullanmıştım ama gerçekten inanılmaz rezaletti
Monster'ın hangi modeli o ? Monster genelde Casper kadar eleştirilmiyor bu forumda bu arada.
bende ondan sonra yerli markalara biraz önyargılı olmaya başladım, Monster'dır Casper'dır, GameGaraj'a falan da çok güvenmiyorum açıkçası,
Haklısınız bende güvenmiyorum ama yukarıda bahsettim rakipsiz fiyat için risk alarak aldım bende. Casper'ın dandik telefonları tabletleri de var bu yüzden her ürünü ve modeli iyi olacak diye bir kaide yok ben memnunum diye. Casper kötü bir markadır ama G870 Tayvanlı Quanta'ya ait. Gamegaraj'da MSI kasaya logo basıyor. Öyle düşünün. Yine de bakın Victus'ta kalabilirsiniz G870 reklamı yapmaya çalışmıyorum ama eleştirinin de bir adabı olmalı. Hani Victus'ta kalmanız şu yazdıklarıma rağmen rekabetçi oyunlar için daha mantıklı olacaktır. O hall sensörlü bir modelde değil galiba.
l "acaba nelerden kırptılar bu fiyata satmak için" diyorum

Birde merak ettiğim bir şey var G870'in kontrol paneli programı nasıldır?
4060 modeli yani benim kullandığım modelde ddr5 ram koymayarak kırpmışlar. 😀🤭
Bir de bitişik fan koyarak kirpmışlar denebilir kalan her şeyden memnunum fiyatından dolayı.
Önceki laptoplarık hep plastikti kasası bu değişik hissettiriyor. Masada duruşu vs. kötü değil zaten diyoruk Victus'a aşırı benziyor kasa.

Control center basit ama kullanışlı.

Son düzenleme:
G870de ptm olduğu bilgisi onaya muhtaç, kendi sitesinde dahi yazmıyor.

G870de ptm olduğu bilgisi onaya muhtaç, kendi sitesinde dahi yazmıyor.
Hocam yalan olmasın ben şu videonun yalancısıyım
oradan duydum

Beklentiniz ile alakalı bu biraz. Macun iyiyse w limiti veya oyunlarda fps limiti kullanarak serinde kullanabilirsiniz aslında çoğu laptopu. Oyuncu laptopu alırken kalite soğutma önemli tabi ama donanımda çok önemli kasanın malzeme kalitesi de önemli bence.
Ben 85 üzeri gpu sıcaklığı görmeyim yeter bana ki Casper G870 Victus 16'dan ucuz bir model.
Uygun fiyata aldım rakipsiz bir fiyata aldım yani ben.

Ekran kartı ve işlemciye aynı anda yüklendiğiniz senaryolarda sürprizler olabiliyor zaten böyle sahneler genelde pumpout yaptiriyor laptoplara w limiti yoksa.
İşin özeti laptopunuzu kontrol etmeyi bilmek çok önemli. Bilinçli bir laptop kullanıcısı olduğumu düşünüyorum ve laptopuma macun toz bakımı yapamayacaksam fps limitlerim biraz veya işlemdiye w limiti koyarım. Bunları yaptığımda zaten serin oluyor. Masaüstü ile karşılaştırırsanız yetersiz gelebilir.
Ben bu forumda kimsenin kendi ürünune malına kötü diyeceğini de sanmıyorum. Varsa da nadirdir.

85 derece sınır bu arada w değeri çok yükseldiyse yapar msi afterburner en iyi takip etme programı bu değerleri.

Asıl sorun orası ama ekran kartı değil.

Doğru olsa bile hall sensör sorunu bence daha kötü bir şey. Anakartın yanması daha kötü bir sey değil mi ? Markalar global olunca bunu normalleştiriyorlar. Bitişik fan olmasının sebebi bu modelin Victus 15 ile ve nitro v15 ile hemen hemen aynı olması fakat tdp değeri güçlendirimiş olması. Soğutmadan biraz ödün vererek metal kasa ve iyi donanım koymayı tercih etmişler bu yüzden evet Victus 16'ya göre bu bir eksi. Daha çabuk bakım gerektirir, ptm7950 arattırır ama çözülemeyecek bir şey değildir ve sorun edene de gülerim buradan. Victus 15 ve Nitro V15 önerilmese de forumlarda bir ton sattı. Hiçbirinde anakart yanma yok bitişik fana rağmen bu da bence iyi bir şey. Nitro V15'de anakartı bozuk ürün gelmiş birine forumda sadece o kadar

Bunu bana başka forumda söylediler yine kendim araştırdım buldum. Çok iyi bir olay ve Casper'da bizim pumpout sorunu yaşadığımızi anlamış ki PTM 7950 koymuş cihaza. Casper G870 diye eleştiriyorlar ama model hakkında sorsan bunu bilmiyordur 😀. Yani bunu söylemiyorlar zaten yeterince araştırmıyorlar. Laptopu eleştireceksen önce kullanıcılarının da fikrini almalısınız. Hiç artısından bahsetmeyip hep eksiden bahsederek objektif bir laptop incelemesi veya eleştirisi yapamazsınız. Bu dediklerimden sonra elindeki veriler ile eleştiri yaparsın. Kullanmayan kişiden tavsiye almanızı kimseye önermem. G870 gibi kronik problemi olmayan modeller için ama geçerli bu sadece.

Monster'ın hangi modeli o ? Monster genelde Casper kadar eleştirilmiyor bu forumda bu arada.

Haklısınız bende güvenmiyorum ama yukarıda bahsettim rakipsiz fiyat için risk alarak aldım bende. Casper'ın dandik telefonları tabletleri de var bu yüzden her ürünü ve modeli iyi olacak diye bir kaide yok ben memnunum diye. Casper kötü bir markadır ama G870 Tayvanlı Quanta'ya ait. Gamegaraj'da MSI kasaya logo basıyor. Öyle düşünün. Yine de bakın Victus'ta kalabilirsiniz G870 reklamı yapmaya çalışmıyorum ama eleştirinin de bir adabı olmalı. Hani Victus'ta kalmanız şu yazdıklarıma rağmen rekabetçi oyunlar için daha mantıklı olacaktır. O hall sensörlü bir modelde değil galiba.

4060 modeli yani benim kullandığım modelde ddr5 ram koymayarak kırpmışlar. 😀🤭
Bir de bitişik fan koyarak kirpmışlar denebilir kalan her şeyden memnunum fiyatından dolayı.
Önceki laptoplarık hep plastikti kasası bu değişik hissettiriyor. Masada duruşu vs. kötü değil zaten diyoruk Victus'a aşırı benziyor kasa.

Control center basit ama kullanışlı.
Aldım bu arada şuan hocam, RAM ve SSD'leri değiştirdik, takılıyorum şuan bilgisayarda, dereceler yüklemelerde ya da oyun açarken falan 96 derecelere falan fırlıyor ama genel olarak dereceleri 80 civarında falan takılıyor, HP'nin termal macununu değiştirdim fakat harbiden çok az değişim oldu, işlemci 87-95 derecelerde takılıyor Forza'da bile, ama Windows 10'a geçirdi ve frametime grafiği dümdüz durumda, bende sürekli stutter sorunu vardı, sorun Windows 10'da olabilir :D, arkadaş o halde bile aldı laptopu garantiye vereceğini söyledi, durduk yere iş açtık başına adamın ama hayırlısı artık kendi inatla aldı en sonunda

Format atmadım şuan direk diskleri taktığım gibi kullanıyorum, temiz kurulum yaparsam daha iyi olur da şuan inanılmaz üşeniyorum, evde daha rahat denerim, işin iyi yanı ben zaten ben 1440p monitör kullandığımdan dolayı daha iyi ekran kartı daha çok işime gelecek, ikisi de 1440p kartı değil ama ne kadar grafik gücü alırsam o kadar iyi, eve gelince derinlemesine bir incelerim

oradan duydum

Aldım bu arada şuan hocam, RAM ve SSD'leri değiştirdik, takılıyorum şuan bilgisayarda, dereceler yüklemelerde ya da oyun açarken falan 96 derecelere falan fırlıyor ama genel olarak dereceleri 80 civarında falan takılıyor, HP'nin termal macununu değiştirdim fakat harbiden çok az değişim oldu, işlemci 87-95 derecelerde takılıyor Forza'da bile, ama Windows 10'a geçirdi ve frametime grafiği dümdüz durumda, bende sürekli stutter sorunu vardı, sorun Windows 10'da olabilir :D, arkadaş o halde bile aldı laptopu garantiye vereceğini söyledi, durduk yere iş açtık başına adamın ama hayırlısı artık kendi inatla aldı en sonunda

Format atmadım şuan direk diskleri taktığım gibi kullanıyorum, temiz kurulum yaparsam daha iyi olur da şuan inanılmaz üşeniyorum, evde daha rahat denerim, işin iyi yanı ben zaten ben 1440p monitör kullandığımdan dolayı daha iyi ekran kartı daha çok işime gelecek, ikisi de 1440p kartı değil ama ne kadar grafik gücü alırsam o kadar iyi, eve gelince derinlemesine bir incelerim
Bu arada arkadaş Windows 10 ile denediği zaman oyun performansı ve stabilite harbiden ciddi miktarda arttı, Forza 'da 70 FPS zor aldığım benchmark ile 92 FPS alıyor ya :D

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Reaksiyonlar: Senr
oradan duydum
Bazı kişiler CihazTV'yi eleştiriyor bende direkt içinden görüntü var ptm çıktığına dair stok laptopta onu zor buldum.

Bu arada arkadaş Windows 10 ile denediği zaman oyun performansı ve stabilite harbiden ciddi miktarda arttı, Forza 'da 70 FPS zor aldığım benchmark ile 92 FPS alıyor ya :D
O arkadaşını Vada'ya yönlendir teknik servisten daha iyi biliyor o. 😀😀

@Ruffian
Adam Victus'u servise götürmüş alır almaz. 🤣

Son düzenleme:
Bazı kişiler CihazTV'yi eleştiriyor bende direkt içinden görüntü var ptm çıktığına dair stok laptopta onu zor buldum.

O arkadaşını Vada'ya yönlendir teknik servisten daha iyi biliyor o. 😀😀

@Ruffian
Adam Victus'u servise götürmüş alır almaz. 🤣
Ya hocam yapmayın gözünüzü seveyim herkes kendi fikrini belirtsin laf atmaya gerek yok :D

De benim anlamadığım nedense her oyun 144 fps'e sabit ya, Nvidia ayarlarında bir şey yok vsync de kapalı, çözemedim

Ya hocam yapmayın gözünüzü seveyim herkes kendi fikrini belirtsin laf atmaya gerek yok :D

De benim anlamadığım nedense her oyun 144 fps'e sabit ya, Nvidia ayarlarında bir şey yok vsync de kapalı, çözemedim
Hocam G870 kullanıcısı benim, benim modelimi benden daha iyi bilenlerle konuşuyorsunuz ama onlar kullanmamış cihazı ve sıcaklıktan yanıyor sanıyor ama değil yani siz olsanız ne yaparsınız ?

Bazı oyunlarda bende yaşadım vsync kapatsamda çözemedim. FG kullanıyorsanız vsync gibi ekran hz değerine eşitliyor haberiniz olsun bazı oyunlarda. FG ile 144 fps üzerinde kullanamıyordum bazı oyunlarda.

Valorant ve cs için diyorsan onu bilemem onu oyuncusu bilir.

Ekstra bir program mı var acaba furmark testimde de 144 mü ?

Son düzenleme:
oradan duydum

Kaynak şaşirtmadi bu adamin soyledigi 3 şeyden 5i yanlış cikiyor. Komisyonlu linklerinden alınsın diye vasat deputy öneren adama itimatim yok.
Elinizde ise g870 ile 3dmark timespy testi yapmanız mümkün mü?Ekran kartı performansini ölçmek için tutarlı sonuclar verir.
210h ı csde denediniz mi muhtemelen bayilacaktir.

Son düzenleme:
Bazı oyunlarda bende yaşadım vsync kapatsamda çözemedim. FG kullanıyorsanız vsync gibi ekran hz değerine eşitliyor haberiniz olsun bazı oyunlarda. FG ile 144 fps üzerinde kullanamıyordum bazı oyunlarda.

Valorant ve cs için diyorsan onu bilemem onu oyuncusu bilir.
Cyberpunk'da Frame generation ile olmuştu hocam, o dediğiniz gibi FG ile alakalı herhalde ama Fortnite'ta da olmuştu, Furmark denemedim hocam sonra denerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,161,907
Üyeler
184,529
Son üye
aarslan6998
Geri