4060ti 8gb ekran kartı 1080p için en iyi am4 işlemci hangisi

Reaksiyon skoru
2
merhaba başlıkta belirttiğim gibi asus 4060ti 8gb ekran kartı için darboğaz yapmayacak en iyi am4 işlemci hangisi yardımcı olurmusunuz elimde şuan bahsettiğim kart var işlemci alacağım sadece şuan için 2k düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda 2k monitörlede uyumlu olabilecek destekleyen bir işlemcide olabilir önerinizi bekliyorum almayı düşündüğüm işlemciler ryzen9 5950x - ryzen9 5900x - ryzen7 5700x - ryzen7 5700x3d am5 geçme gibi bir düşüncem yok şuan ramlarim 128 gb 16-32 gb felan olsa kolay vazgeçerdim am5 geçebilirdim sıfırdan ram alamam yani am5 önerileri için önceden belirtmek istedim 128 gb ram olması lazım bana sıfırdan 128 gb ddr5 alamam o sebeb detaya girdim gelebilecek önerilerde zaman kaybı olmaması için açıklamak istedim yardımcı olursanız sevinirim

elimde olan parçalar
asus 4060ti 8gb ekran kartı
msı meg corelıquıds 360mm 3 fanlı sıvı soğutma
monitör1080p lg 27inç 240 hz
asus tuf gaming b550 plus anakart

merhaba başlıkta belirttiğim gibi asus 4060ti 8gb ekran kartı için darboğaz yapmayacak en iyi am4 işlemci hangisi yardımcı olurmusunuz elimde şuan bahsettiğim kart var işlemci alacağım sadece şuan için 2k düşünmüyorum ama ilerleyen zamanlarda 2k monitörlede uyumlu olabilecek destekleyen bir işlemcide olabilir önerinizi bekliyorum almayı düşündüğüm işlemciler ryzen9 5950x - ryzen9 5900x - ryzen7 5700x - ryzen7 5700x3d am5 geçme gibi bir düşüncem yok şuan ramlarim 128 gb 16-32 gb felan olsa kolay vazgeçerdim am5 geçebilirdim sıfırdan ram alamam yani am5 önerileri için önceden belirtmek istedim 128 gb ram olması lazım bana sıfırdan 128 gb ddr5 alamam o sebeb detaya girdim gelebilecek önerilerde zaman kaybı olmaması için açıklamak istedim yardımcı olursanız sevinirim

elimde olan parçalar
şu an hangi işlemciyi kullanıyorsunuz bu sistemde

elimde olan parçalar
1080 p de 5600x gayet yeterlide abartmak isterden 5700x3d al

elimde olan parçalar
bütçe nedir

şu an hangi işlemciyi kullanıyorsunuz bu sistemde
işlemci yok şuan olanı ryzen5 5600x vardı onu yedek diğer kasaya taktım ana bilgisayara almışken daha iyisi olsun istiyorum yazmış oluğum işlemciler uygunmu bana hangileri uygun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10.000 15.000 civarı olabilir yazmış olduğum işlemcilerden önerebileceğiniz işlemci varmı yoksa yazdıklarımın hiç birisi olmazmı olursa hangi işlemciyi tavsiye edersiniz en iyi performans da hangisi olur

5700X3D alıp geçebilirsiniz.
tam uyumlu olur değilmi 5700X3D ? peki almayı düşündüğüm yazmış olduğum işmecilerden uyumlu olan yokmu hiç en iyi performansı 5700X3D işlemcimi verir darboğaz yapmadan ekran kartıma en güçlü darboğaz yapmayanı almak istiyorum

Son düzenleme:
işlemci yok şuan olanı ryzen5 5600x vardı onu yedek diğer kasaya taktım ana bilgisayara almışken daha iyisi olsun istiyorum yazmış oluğum işlemciler uygunmu bana hangileri uygun

10.000 15.000 civarı olabilir yazmış olduğum işlemcilerden önerebileceğiniz işlemci varmı yoksa yazdıklarımın hiç birisi olmazmı olursa hangi işlemciyi tavsiye edersiniz en iyi performans da hangisi olur

tam uyumlu olur değilmi 5700X3D ? peki almayı düşündüğüm yazmış olduğum işmecilerden uyumlu olan yokmu hiç en iyi performansı 5700X3D işlemcimi verir darboğaz yapmadan ekran kartıma en güçlü darboğaz yapmayanı almak istiyorum
oyun için kullanılacaksa x3d bir işlemci almak daha iyi olur

1080 p de 5600x gayet yeterlide abartmak isterden 5700x3d al
peki yazdığım en uyumlu işlemci hangisi ve en güçlü uyumlusu hangisi darboğaz yapmayacak şekilde yaparsa da % kaç civarı olur ryzen9 5900x ryzen9 5950x bunlardan alsam çokmu uyumsuz olur çoklu görevli işler için fazladan arka planda açık olan programlar için 12-16 çekirdekli olsa iyi olur diye düşündüm işlemci uygunsa tabii ki yoksa dediğiniz gibi 5700X3D alayım mı

oyun için kullanılacaksa x3d bir işlemci almak daha iyi olur
evet haklısınız x3d olması iyi olur ama işte ben kaç yıldır 5600x kullandım incelediğimde 5700x3d aralarında çok fark göremedim 2 çekirdek fazla sadece yanlışım varsa düzeltin lütfen rayzen9 5950x ryzen9 5900x bu işlemciler tamamen uyumsuzmu bana

Son düzenleme:
peki yazdığım en uyumlu işlemci hangisi ve en güçlü uyumlusu hangisi darboğaz yapmayacak şekilde yaparsa da % kaç civarı olur ryzen9 5900x ryzen9 5950x bunlardan alsam çokmu uyumsuz olur çoklu görevli işler için fazladan arka planda açık olan programlar için 12-16 çekirdekli olsa iyi olur diye düşündüm işlemci uygunsa tabii ki yoksa dediğiniz gibi 5700X3D alayım mı

evet haklısınız x3d olması iyi olur ama işte ben kaç yıldır 5600x kullandım incelediğimde 5700x3d aralarında çok fark göremedim 2 çekirdek fazla sadece yanlışım varsa düzeltin lütfen rayzen9 5950x ryzen9 5900x bu işlemciler tamamen uyumsuzmu bana
uyumlu fakat x3d işlemciler oyun için daha iyi devasa önbellekleri yüzünden çok fazla fps veriyorlar

5700x3d en mantıklısı

uyumlu fakat x3d işlemciler oyun için daha iyi devasa önbellekleri yüzünden çok fazla fps veriyorla

5700x3d en mantıklısı
12-16 çekirdekten vazgeçicek kadar mı ?

uyumlu fakat x3d işlemciler oyun için daha iyi devasa önbellekleri yüzünden çok fazla fps veriyorlar
çok kararsızım şuan malum takıp çıkartılan kolay bir parça değil parasal yönüde var tabi emin olmaya çalışıyorum mesela ryzen9 5950x 16 çekirdekli bir işlemci uyumlu ise darboğaz yapmayacaksa eğer daha düşük işlemci oyun işlemcisi diye almak mantıklımı ona emin olamadım ryzen9 5950x daha daha iyi olmazmı oyun performansı da aydınlantırsanız sevinirim ön belleği göz önünde bulunduracağım

Son düzenleme:

12-16 çekirdekten vazgeçicek kadar mı ?

çok kararsızım şuan malum takıp çıkartılan kolay bir parça değil parasal yönüde var tabi emin olmaya çalışıyorum mesela ryzen9 5950x 16 çekirdekli bir işlemci uyumlu ise darboğaz yapmayacaksa eğer daha düşük işlemci oyun işlemcisi diye almak mantıklımı ona emin olamadım ryzen9 5950x daha daha iyi olmazmı oyun performansı da aydınlantırsanız sevinirim ön belleği göz önünde bulunduracağım
hocam siz ne yapın biliyor musunuz
alın o 9950x i
çünkü millet ne önerirse
siz hala millet 9950x al desin diye çabalıyorsunuz

yok darboğaz olur mu
yok besler mi
yok 9950x daha iyi değil mi
yok darboğaz olmayacak en iyi işlemci

amacın ne
amacın darboğaz yaşamadan fiyat performans bir sistem oluşturmaksa 5600 bile yetecek amacın exta profesyonel kullanımlarsa o zaman iş değişir

ama gerçekten kızmayın bana ama sizin canınız tavsiye istemekten çok
içinizden geçen işlemci söylenip dursun istiyor gibi

hocam siz ne yapın biliyor musunuz
alın o 9950x i
çünkü millet ne önerirse
siz hala millet 9950x al desin diye çabalıyorsunuz

yok darboğaz olur mu
yok besler mi
yok 9950x daha iyi değil mi
yok darboğaz olmayacak en iyi işlemci

amacın ne
amacın darboğaz yaşamadan fiyat performans bir sistem oluşturmaksa 5600 bile yetecek amacın exta profesyonel kullanımlarsa o zaman iş değişir

ama gerçekten kızmayın bana ama sizin canınız tavsiye istemekten çok
içinizden geçen işlemci söylenip dursun istiyor gibi
bence siz cevap verirken konu başlığına dikkat edilmesi gerektiğini bilmeniz gerekiyor burası forum değilmi şu işlemci bu işlemci olurmu olursa nasıl olur diyorum onu bunu al geç diyorsunuz onu alırsan şu olur bu olur insan bi yazar alınırsa darboğaz olur der sebebini anlatır detaylı bir şekilde sormuşum alayım x3d i alıp geçeyim değilmi bu şekildemi yardımcı oluyorsun sen benimkisi ısrar etmek değil emin olmak istediğim cevabı alamayınca ne yapabilirim bence bu şekilde cevap vermeniz doğrumu forumda özellikle bana tüm verilen mesajlara bak ve benim o mesajlara ısrarla nasıl cevap verdğime bak hangınniz tam olarak istediğim soruya cevap vermişsiniz bizde az çok 5700x3d almasını biliyoruz alınabilecek en iyi sini sordum helal olsun size kafasına soru işareti takılan geliyor hiç bir şey bilmeyen degıl foruma başından beri bana verilen cevaplara bakarmısınız hangisi sorumla alakalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,531
Üyeler
174,388
Son üye
volkie1912
Geri