Yani daha çok oyun üzerine ve Yayın üzerine. Pc mühendisliği öğrencisiyim.İleri dönemde nasil bir serüven karşılar beni bilgim yok.Oyun da çok fazla oynamıyorum.Belli başlı oyunlar var onları oynuyorum.Amacım uzun yıllar pc gereksinimi hissetmemek.Çünkü mezun olunca askerlik bekar evi kurmak gezme tozmak evlilik derken eminim hiçbir zaman bilgisayara bütçe ayıramayacağimGenel olarak oyun oynanıcaksa amd ryzen 5 7600x3d düşünülebilir oyunlarda çok iyi bir işlemci
Ben ryzen 7 9700x düşünmüştüm bu nasıl olurdu.Am5 soketli bir işlemci senin için daha iyi olur yüksek ihtimal uzun ömürlülük olarak, oyun konusundada 5 yıl civarı rahat götürür al geç derim
Mesaj otomatik birleştirildi:
4070 super varken zaten seni bu işlemci rahat 5-6 yıl götürür oyunlarda vs. sıkıntı yaşamazsın
Yani sistem şu an 54 bin buldu.Aldım mi bir defalık sistem kurmak istediğim için değer mi bilemedim.Diger yandan biraz daha bütçe dostum ryzen 5 7600x kardeşimiz vartabii ki oda olur ama oyun önemliyse kesinlikle ryzen 5 7600x3d oyunlarda 3d fark yaratır ama oyun çok önemli değilse genel kullanım için ryzen 7 9700x daha iyi olur birde 9000 serisi daha iyi güç tüketimine sahip karar sizin
bence 13k bütçe varsa 7900x yada 9700x al yayın açıyorsun sanırım çoklu çekirdek sana lazım olacaktır ryzen 5 7600x3d güzel ancak 6 çekirdekYani sistem şu an 54 bin buldu.Aldım mi bir defalık sistem kurmak istediğim için değer mi bilemedim.Diger yandan biraz daha bütçe dostum ryzen 5 7600x kardeşimiz var