Neler Yeni

4070 Ti Super mi 7900xt mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
Merhaba dostlar, yeni bir sistem toplayacağım ve yukarıdaki iki kart arasında kaldım. Hem oyun oynayacağım, hem üniversite dersleri için; 3D çizim, yazılım, render, edit vb. şeylerle uğraşıcam. Kısacası genel bir kullanımım olucak. En az 2-3 sene beni üzmeden götürecek kart hangisi? Önceliğim iş ve okul için gerekli uygulamalar, oyun performansı ikinci sıra da geliyor. Teşekkürler.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Tamamen bütçene bağlı. Ama, bence 7900XT (hatta bir tık daha fazla para koyma şansın varsa 7900XTX).
7900XT, 4070 ve 4070ti'yı geçen, 4080 gücüne sahip ve NEREDEYSE 4090'a kafa tutabilecek kapasitede bir ekran kartı.

**küçük bir(kaç) dipnot: 7900XT, 4090'ın KESİN OLARAK RAKİBİ DEĞİLDİR ama kafa tutar, yanında yürür tabiri caizse.**
**güçlü bir Intel ya da Ryzen 7 işlemcisi öneriliyor. Örneğin (benim almak istediğim): AMD Ryzen 7 7800X3D**

KEYİFLİ OYUNLAR :)

utq35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Utku Çetin
Satmayacaksan 7900xt bence ama satacaksan nvidia

Palo DAYI 👑

80+ Gold
7900xtx daha iyi degilmi xt den

kaan0513

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
388
İsim
Kağan UĞURLU
Zannetmiyorum satacağımı
Dostum bana göre amd tamamen şans işi alırsın sorunsuz kullanabilirsin. Sonra bie kez watmann vermeye başladımı durdurak bilmez. Nvdia öyle değil, 2. eli iphone gibi. Bence bütçe varsa 4070ti super almak daha mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kararımı verdim bütçeyi biraz daha arttırıp 7900xtx alicam. Nvidia kaliteli kartlar üretiyor ama tüketiciyi gram umursamadığı bir gerçek, dlss 3.0 teknolojisini sadece yeni nesil kartlara vermeleri, insanlar daha yüksek kartları alsın diye vrami kismalari gibi hareketleri beni çok soğuttu. AMD'nin Fsr 3.0'ı her karta çıkarması gibi kral bir hareket yapması da saygı mı kazandı. Özel render kartları hariç bir daha Nvida alacağımı zannetmiyorum tekelleşmeye çalışan kibirli bir şirket. Ayriyetten Rtx teknolojisini çok olmazsa olmaz gibi pazarlayıp kendi kartlarını fahiş fiyata satmaları da cabası 🤠

Son düzenleme:

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Arda Akel
Kararımı verdim bütçeyi biraz daha arttırıp 7900xtx alicam. Nvidia kaliteli kartlar üretiyor ama tüketiciyi gram umursamadığı bir gerçek dlss 3.0 teknolojisini sadece yeni nesil kartlara vermeleri, insanlar daha yüksek kartları alsın diye vrami kismalari gibi hareketleri beni çok soğuttu. AMD'nin Fsr 3.0'ı her karta çıkarması gibi kral bir hareket yapması da saygı mı kazandı. Özel render kartları hariç bir daha Nvida alacağımı zannetmiyorum tekelleşmeye çalışan kibirli bir şirket. Ayriyetten Rtx teknolojisini çok olmazsa olmaz gibi pazarlayıp kendi kartlarını fahiş fiyata satmaları da cabası 🤠
Şimdiden hayırlı olsun! :) AMD/Ryzen klübüne hoş geldin! :D

Shourd

80+ Gold
Kararımı verdim bütçeyi biraz daha arttırıp 7900xtx alicam. Nvidia kaliteli kartlar üretiyor ama tüketiciyi gram umursamadığı bir gerçek dlss 3.0 teknolojisini sadece yeni nesil kartlara vermeleri, insanlar daha yüksek kartları alsın diye vrami kismalari gibi hareketleri beni çok soğuttu. AMD'nin Fsr 3.0'ı her karta çıkarması gibi kral bir hareket yapması da saygı mı kazandı. Özel render kartları hariç bir daha Nvida alacağımı zannetmiyorum tekelleşmeye çalışan kibirli bir şirket. Ayriyetten Rtx teknolojisini çok olmazsa olmaz gibi pazarlayıp kendi kartlarını fahiş fiyata satmaları da cabası 🤠
hayırlı olsun bu arada eğer işlemciyide alırsanız eğer bilmiyosanız sadece amd işlemci ve ekran kartlarıyla açılan fps artıran bi kaç teknoloji var onlara yardımcı olabilirz hayırlı olsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
hayırlı olsun bu arada eğer işlemciyide alırsanız eğer bilmiyosanız sadece amd işlemci ve ekran kartlarıyla açılan fps artıran bi kaç teknoloji var onlara yardımcı olabilirz hayırlı olsun
Biliyorum hocam sam'di sanırım adı sağolun

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba dostlar, yeni bir sistem toplayacağım ve yukarıdaki iki kart arasında kaldım. Hem oyun oynayacağım, hem üniversite dersleri için; 3D çizim, yazılım, render, edit vb. şeylerle uğraşıcam. Kısacası genel bir kullanımım olucak. En az 2-3 sene beni üzmeden götürecek kart hangisi? Önceliğim iş ve okul için gerekli uygulamalar, oyun performansı ikinci sıra da geliyor. Teşekkürler.
Oyun hariç konularda Nvidia hala çok üstün kalıyor. 4070Ti Süper de güzel kart zaten oyunlarda bile 7900XT den pek aşağı sayılmaz, alınır.

Top Bottom