Neler Yeni

4070 Ti Super mi 7900xt mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
Oyun hariç konularda Nvidia hala çok üstün kalıyor. 4070Ti Süper de güzel kart zaten oyunlarda bile 7900XT den pek aşağı sayılmaz, alınır.
Amdnin aşağı kaldığı doğru ama kendimce 7900xtx almak için sebeplerim var bir süre beni idare etse yeter daha sonra nvidanin özel render kartlarından birisini alırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdiden hayırlı olsun! :) AMD/Ryzen klübüne hoş geldin! :D
Sağolun 🙏🏿

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,528
İsim
Hakanbey
AMD kartlar Tamamen ihtiyaca göre Tercih meselesi Mesela nvidia Teknolojilerine alışmış birisi için AMD 2 kat performansta sunsa Tercih edilmiyor.
Ancak Teknoloji ile işim yoksa maksat sadece Oyun ise ozaman Zaten NVİDİA nın pek bir espirisi kalmıyor. Bu biraz şey gibi Ayağımı yerden kessin yeter diyerek Reno almak gibi bişey Donanıma gerek yok yürüsün yeter :D Otonom sürüş istiyorum alışmışım abi ben ne o öyle bi araç kullanıcaz aynalara bak yola başk karşıya bak başkalarına bak ulan dükkanmı işletiyoruz otonom miss gibi diyen birine ayağımı yerden kessin diyemez çok zor gelir. Oyüzden NVidia teknolojilerini sık kullanan biri için AMD malesef tercih etmek çok zor. En baştada söylediğim gibi Amaç sadece oyunsa AMD herzaman favorimdir.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Kararımı verdim bütçeyi biraz daha arttırıp 7900xtx alicam. Nvidia kaliteli kartlar üretiyor ama tüketiciyi gram umursamadığı bir gerçek, dlss 3.0 teknolojisini sadece yeni nesil kartlara vermeleri, insanlar daha yüksek kartları alsın diye vrami kismalari gibi hareketleri beni çok soğuttu. AMD'nin Fsr 3.0'ı her karta çıkarması gibi kral bir hareket yapması da saygı mı kazandı. Özel render kartları hariç bir daha Nvida alacağımı zannetmiyorum tekelleşmeye çalışan kibirli bir şirket. Ayriyetten Rtx teknolojisini çok olmazsa olmaz gibi pazarlayıp kendi kartlarını fahiş fiyata satmaları da cabası 🤠
DLSS 3.0 meselesi sadece ticari değil bu arada. Büyük ihtimalle RTX 4000 serisinde görüntü işlemek için ayrı birimler var ve bu sayede kart frame generation yapıyor. FSR kısmı donanımsız bir şekilde bu işi yapmaya çalıştığı için patlıyor. Bizzat uzun yıllardır AMD kart kullanan biri olarak FSR nin pek işe yaramayan ama iyi pazarlama ile DLSS rakibi gibi gösterildiği açık bir gerçek.

The Semih

80+ Gold
Tamamen bütçene bağlı. Ama, bence 7900XT (hatta bir tık daha fazla para koyma şansın varsa 7900XTX).
7900XT, 4070 ve 4070ti'yı geçen, 4080 gücüne sahip ve NEREDEYSE 4090'a kafa tutabilecek kapasitede bir ekran kartı.

**küçük bir(kaç) dipnot: 7900XT, 4090'ın KESİN OLARAK RAKİBİ DEĞİLDİR ama kafa tutar, yanında yürür tabiri caizse.**
**güçlü bir Intel ya da Ryzen 7 işlemcisi öneriliyor. Örneğin (benim almak istediğim): AMD Ryzen 7 7800X3D**

KEYİFLİ OYUNLAR :)
Hocam bu yorumunuzu sadece oyun içi FPS olarak mı kıyaslıyorsunuz ? video render, yapay zeka ve nvıdıa nın teknolojilerini baz alarak mı kıyaslıyorsunuz çünkü ekran kartı sadece FPS için alınmaz hemde Tepe seviye karttan bahsediyoruz, Blender, Adobe, OBS gibi programlarıda kullanıyoruz.

Ben geniş kapsamlı düşündüğüm için Nvıdıa ekran kartı öneriyorum yüksek bütçeli arkadaşlara.

Kararımı verdim bütçeyi biraz daha arttırıp 7900xtx alicam. Nvidia kaliteli kartlar üretiyor ama tüketiciyi gram umursamadığı bir gerçek
NVIDIA ekran kartını iyice araştırmanı öneriyorum.

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam bu yorumunuzu sadece oyun içi FPS olarak mı kıyaslıyorsunuz ? video render, yapay zeka ve nvıdıa nın teknolojilerini baz alarak mı kıyaslıyorsunuz çünkü ekran kartı sadece FPS için alınmaz hemde Tepe seviye karttan bahsediyoruz, Blender, Adobe, OBS gibi programlarıda kullanıyoruz.

Ben geniş kapsamlı düşündüğüm için Nvıdıa ekran kartı öneriyorum yüksek bütçeli arkadaşlara.

Oyun konusunda bile 7900XT nin rakibi 4070Ti zaten ki AMD de lansmanda bu kartı 4070Ti ile kıyaslayarak ondan daha iyi olduğunu iddia etti.

The Semih

80+ Gold
Oyun konusunda bile 7900XT nin rakibi 4070Ti zaten ki AMD de lansmanda bu kartı 4070Ti ile kıyaslayarak ondan daha iyi olduğunu iddia etti.
Mesajımı düzenledim haksızmıyım hocam sence çok basit şeylerden kart alınmaz ki, düzenlediğim mesajda koyduğum linkleri ekran kartı alacak herkesin araştırması gerekiyor bence çok fazla bilgi eksikliği var, düşük bütçede AMD alınabilir fakat tepe seviye kart konusu konuşuyorsak net NVIDIA alınmalı bu arkadaşın parasını çöpe atmaması gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç

Hocam yayın açacağı mı kim söyledi? Attığınız teknolojiler iyi hoş ama benim için kullanışsızlar. Alacağım kartı 3-4 sene kullanicam 16gb vram 2k-4k için şu an bile sınırları zorluyor gelecek senelerde yeteceğinin garantisi yok vram sorunu yaşarken bana dlss 3.5 değil 8.0 sunulsa ne işe yarayacak ki ayrıca fsr 3.0 ile dlss karşılaştırmalarına bakınca nerdeyse hiçbir görüntü farkı yok fsrde sadece uzak nesnelerde görüntü karıncalanio ama oynarken gram fark edilmiyor. Nvidia dlss için özel çekirdek lazım diyerek tüm herkesi kandırdı AMD ise bu yalanı ortaya çıkararak tüm ekran kartlarına bunu verdi. Fanboyluk yapmaya gerek yok böyle bir ikiyüzlü şirkete para kazandırmak istemiyorum. Vrami 16 yapmalarının sebebi de muhtemelen zaten gelecek senelerde işlevini yitirp yenisi alınsın diye bir strateji:D ayrıca evet AMD render konusunda çok geri de ama kullanacagim çoğu program işlemci temelli render alıyor. Kısacası gpu temelli renderlar iyice yaygın olana kadar AMDden devam ederim zira sizlerin aksine bir firmayı ölümüne savunacak birisi değilim babamın şirketi değil sonuçta. Sam gibi AMD CPU + GPU kombinleme yapılınca açılan özel teknolojiler var bunlar sayesinde %10 FPS artışı sağlanabiliyor yanına birde fsr açınca nvida da kimmiş :)

DLSS 3.0 meselesi sadece ticari değil bu arada. Büyük ihtimalle RTX 4000 serisinde görüntü işlemek için ayrı birimler var ve bu sayede kart frame generation yapıyor. FSR kısmı donanımsız bir şekilde bu işi yapmaya çalıştığı için patlıyor. Bizzat uzun yıllardır AMD kart kullanan biri olarak FSR nin pek işe yaramayan ama iyi pazarlama ile DLSS rakibi gibi gösterildiği açık bir gerçek.
bağımsız kullanıcılar sürekli testlerini yüklüyor objektif bir şekilde bakın dlss ile fsr arasında oynarken bir değişiklik var mı yok mu? Ben farkedemedim Nvidia hepinizi çekirdek lazım dlss için diyerek ayakta uyutuyor

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam yayın açacağı mı kim söyledi? Attığınız teknolojiler iyi hoş ama benim için kullanışsızlar. Alacağım kartı 3-4 sene kullanicam 16gb vram 2k-4k için şu an bile sınırları zorluyor gelecek senelerde yeteceğinin garantisi yok vram sorunu yaşarken bana dlss 3.5 değil 8.0 sunulsa ne işe yarayacak ki ayrıca fsr 3.0 ile dlss karşılaştırmalarına bakınca nerdeyse hiçbir görüntü farkı yok fsrde sadece uzak nesnelerde görüntü karıncalanio ama oynarken gram fark edilmiyor. Nvidia dlss için özel çekirdek lazım diyerek tüm herkesi kandırdı AMD ise bu yalanı ortaya çıkararak tüm ekran kartlarına bunu verdi. Fanboyluk yapmaya gerek yok böyle bir ikiyüzlü şirkete para kazandırmak istemiyorum. Vrami 16 yapmalarının sebebi de muhtemelen zaten gelecek senelerde işlevini yitirp yenisi alınsın diye bir strateji:D ayrıca evet AMD render konusunda çok geri de ama kullanacagim çoğu program işlemci temelli render alıyor. Kısacası gpu temelli renderlar iyice yaygın olana kadar AMDden devam ederim zira sizlerin aksine bir firmayı ölümüne savunacak birisi değilim babamın şirketi değil sonuçta. Sam gibi AMD CPU + GPU kombinleme yapılınca açılan özel teknolojiler var bunlar sayesinde %10 FPS artışı sağlanabiliyor yanına birde fsr açınca nvida da kimmiş :)

bağımsız kullanıcılar sürekli testlerini yüklüyor objektif bir şekilde bakın dlss ile fsr arasında oynarken bir değişiklik var mı yok mu? Ben farkedemedim Nvidia hepinizi çekirdek lazım dlss için diyerek ayakta uyutuyor
Televizyonum donanım bazlı frame generation ve upscaling yapan çiplere sahip. Bilgisayarda ise FSR kullanıyorum. Nvidianın donanım bazlı teknolojisi nasıldır bilmiyorum ama televizyonumun yaptığı işlem ile FSR ile aldığım sonuç harbiden çok farklı. Yazılım özellikle Frame generation yaparken birsürü grafik hatasına sebep oluyor.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,104
İsim
Emir
eğer bütçe sorunu varsa 2.el temiz 7900 xtx alınabilir bence

The Semih

80+ Gold

İyi kardeşim ne diyim ben paranı en iyi şekilde değerlendirmen için tavsiyelerde bulundum,son karar senin ama ileride watmann hatası alıyorum pişman oldum diyip konu açmazsın umarım. DLSS 3 FSR 3 kıyaslamasını Abdullah abi yayınladı o videoda göz at istersen.

Nvidia dlss için özel çekirdek lazım diyerek tüm herkesi kandırdı AMD ise bu yalanı ortaya çıkararak tüm ekran kartlarına bunu verdi.
Sen tam detaylı araştırmamışşın DLSS olayını, DLSS sadece upscaling yapmıyor içinde DLAA yani kenar yumuşatma özelliği var bu yüzden yapay zeka çekirdeklerine ihtiyaç duyuluyor, çünkü FPS düşürmemesi için bu şart. İnternette DLAA diye araştır, FSR de yapay zeka kenar yumuşatma özelliği yok sadece upscaling yaptığı için karıncalanma oluyor işte, Nvıdıa yapay zekasız Upscaling çıkardı zaten Driver entegreli ismi İmage Scaling, bunuda araştır iyice öğren sen kulaktan doğma düz mantık bilgiler edinmişşin ve bana fanboy diyorsun, ben fanboy felan değilim 8 sene AMD 5 sene NVIDIA kullandım ve bütün PC sorunlarımı AMD ekran kartında yaşadım NVIDIA geçtiğimden beri kafam rahat, istesem herkese AMD önerip kimsenin benim kalitemde olmasını istemeyebilirdim bencil biri olsam ama öyle birisi değilim, Yüksek bütçesi olan herkes NVIDIA kart almalı.

DLAA, RTX 20 serisinden itibaren kullanılmaya başlayan özel Tensor çekirdekleri ve bir yapay zeka modeli kullanarak çalışmakta. Yeşil ekibin mühendisleri, oyun motoru tarafından işlenen düşük çözünürlüklü, tırtıklı görüntülerin yanı sıra aynı düşük çözünürlüklü sahneden hareket vektörleriyle besleyerek eğitiyor. Bu işlem sırasında yapay zeka modeli düşük çözünürlüklü görüntü 16K referans görüntüyle kıyaslanıyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
Sen tam detaylı araştırmamışşın DLSS olayını, DLSS sadece upscaling yapmıyor içinde DLAA yani kenar yumuşatma özelliği var bu yüzden yapay zeka çekirdeklerine ihtiyaç duyuluyor, çünkü FPS düşürmemesi için bu şart. İnternette DLAA diye araştır, FSR de yapay zeka kenar yumuşatma özelliği yok sadece upscaling yaptığı için karıncalanma oluyor işte, Nvıdıa yapay zekasız Upscaling çıkardı zaten Driver entegreli ismi İmage Scaling, bunuda araştır iyice öğren sen kulaktan doğma düz mantık bilgiler edinmişşin ve bana fanboy diyorsun, ben fanboy felan değilim 8 sene AMD 5 sene NVIDIA kullandım ve bütün PC sorunlarımı AMD ekran kartında yaşadım NVIDIA geçtiğimden beri kafam rahat, istesem herkese AMD önerip kimsenin benim kalitemde olmasını istemeyebilirdim bencil biri olsam ama öyle birisi değilim, Yüksek bütçesi olan herkes NVIDIA kart almalı.

DLAA, RTX 20 serisinden itibaren kullanılmaya başlayan özel Tensor çekirdekleri ve bir yapay zeka modeli kullanarak çalışmakta. Yeşil ekibin mühendisleri, oyun motoru tarafından işlenen düşük çözünürlüklü, tırtıklı görüntülerin yanı sıra aynı düşük çözünürlüklü sahneden hareket vektörleriyle besleyerek eğitiyor. Bu işlem sırasında yapay zeka modeli düşük çözünürlüklü görüntü 16K referans görüntüyle kıyaslanıyor.

Kusura bakmayın hocam bunu bilmiyordum. Lafımı geri alıyorum fakat yine de bütçe dostu olan AMD ve Bu gerçekler Nvidia'nın ikiyüzlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor 16gb vramli karta 35 lira vermek istemiyorum.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Kusura bakmayın hocam bunu bilmiyordum. Lafımı geri alıyorum fakat yine de bütçe dostu olan AMD ve Bu gerçekler Nvidia'nın ikiyüzlü olduğu gerçeğini değiştirmiyor 16gb vramli karta 35 lira vermek istemiyorum.
Nvıdıa kurnaz bir firma zaten bende farkındayım, RTX 4000 super serisinde ki yaptığı hileye bende bozuldum, ama bütçem varsa maleseff onu alırdım çünkü tüm ihtiyacımlarımı karşılıyor, senin bütçen olduğu için ısrar ediyorum yoksa param az desen bu kadar uzatmazdım sohbeti, AMD ryzen 8700G mükemmel bir işlemci ama ekran kartı tarafında yatırım yapmıyor, rekabet bitmesinde yoksa NVIDIA tekel olursa nanayı yeriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,704
Üyeler
164,551
Son üye
kncburak
Top Bottom