Sen tam detaylı araştırmamışşın DLSS olayını, DLSS sadece upscaling yapmıyor içinde DLAA yani kenar yumuşatma özelliği var bu yüzden yapay zeka çekirdeklerine ihtiyaç duyuluyor, çünkü FPS düşürmemesi için bu şart. İnternette DLAA diye araştır, FSR de yapay zeka kenar yumuşatma özelliği yok sadece upscaling yaptığı için karıncalanma oluyor işte, Nvıdıa yapay zekasız Upscaling çıkardı zaten Driver entegreli ismi İmage Scaling, bunuda araştır iyice öğren sen kulaktan doğma düz mantık bilgiler edinmişşin ve bana fanboy diyorsun, ben fanboy felan değilim 8 sene AMD 5 sene NVIDIA kullandım ve bütün PC sorunlarımı AMD ekran kartında yaşadım NVIDIA geçtiğimden beri kafam rahat, istesem herkese AMD önerip kimsenin benim kalitemde olmasını istemeyebilirdim bencil biri olsam ama öyle birisi değilim, Yüksek bütçesi olan herkes NVIDIA kart almalı.
DLAA, RTX 20 serisinden itibaren kullanılmaya başlayan özel Tensor çekirdekleri ve bir yapay zeka modeli kullanarak çalışmakta. Yeşil ekibin mühendisleri, oyun motoru tarafından işlenen düşük çözünürlüklü, tırtıklı görüntülerin yanı sıra aynı düşük çözünürlüklü sahneden hareket vektörleriyle besleyerek eğitiyor. Bu işlem sırasında yapay zeka modeli düşük çözünürlüklü görüntü 16K referans görüntüyle kıyaslanıyor.