Neler Yeni

4070 Ti Super mi 7900xt mi?

gOkO

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Gökhan TUTAR
Oyun oynayacak adam gider 7900xtx alır. Neden mi?

1- Rakibi 4080 den çok çok ucuz ve rtx konusunda ısrarcı değilseniz native performansta 4080 den çok güçlü.
2- 24 gb vram ile kafanız rahat olur.
3- Son sürücüler ile sürücü bazında neredeyse hiç hata vermiyor kart. (wattman diyecekler için wattman hatasının genellikle ekran kartından çok diğer bileşenlerden, özellikle psu ve belleklerden kaynaklı olduğunu araştırıp bulabilirsiniz.
4- Sadece Power limit artırarak %15 in üzerinde performans artışı yakalayabilirsiniz.
5- Standartta 350-400 watt tgp ile çalışan kartı çipinizin kalitesine göre undervolt yapıp, performans farkı oluşmadan 280-300 wattlarda rahat rahat kullanabilirsiniz.
6- Yeni sürücüler ile gelişen özellikler oldukça iyi durumda.
7- Bende pulse modeli olmasına rağmen 69 derece gpu, 88 derece hot spot sıcaklığını geçmiyor. Isıl kayıp ve soğutma konusunda oldukça başarılı.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim olumsuz taraflarına:
1- Tüketimi biraz fazla. Özellikle power limit artırırsanız 460 wattları geçebiliyor.
2- Rtx performansı 4070ti civarlarında, Amd bu konuda halen çok geride.
3- Render v.s. uygulamalarda cuda çekirdeği olmadığı için çok kötü (bu madde oyun için alan bir kişiyi bağlamaz)
4- Yayıncılık konusunda geliştirmeler oldu ama nvidia halen bu konuda çok iyi (ben yayıncılık yapmıyorum yani yine oyun oynayan kişileri bağlamayan bir madde)
5- Fsr3 her ne kadar gelişse de nvidia dlss3+frame generation ile halen oldukça ön planda. Ayrıca fsr3 te görüntü bozulmaları daha fazla.
6- Sürücüler ve arayüz konusunda bence nvidiadan halen geride.
Şimdi toparlarsak 7900xtx bir oyuncu için harika kart. Gel gelelim render, yayıncılık ve rtx olaylarını çok kafaya takıyorsanız nvidia almak daha mantıklı. Bende 3080ti vardı (halen duruyor satmadım) yerine 7900xtx aldım. 20 günü geçti oldukça memnunum karttan. Kart tam bir hayvan :D 2k da kullandığım için 3080 ti de her oyunda yetiyordu aslında ama içimde kalmasın diye alıp kullandım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Mustafa Gökkılıç
Nvıdıa kurnaz bir firma zaten bende farkındayım, RTX 4000 super serisinde ki yaptığı hileye bende bozuldum, ama bütçem varsa maleseff onu alırdım çünkü tüm ihtiyacımlarımı karşılıyor, senin bütçen olduğu için ısrar ediyorum yoksa param az desen bu kadar uzatmazdım sohbeti, AMD ryzen 8700G mükemmel bir işlemci ama ekran kartı tarafında yatırım yapmıyor, rekabet bitmesinde yoksa NVIDIA tekel olursa nanayı yeriz.
Anladım hocam kirildiysaniz özür dilerim biraz hödüklük yaptım. Para sıkıntısı olmasa bende gidip 4080 süper 4090 alır keyfime bakarım ama maalesef pedere çok yük olmak istemiyorum nvidaya para kazandırmakta istemiyorum fakat AMD cidden yatırımı az yapıyor gpu kısmında
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun oynayacak adam gider 7900xtx alır. Neden mi?

1- Rakibi 4080 den çok çok ucuz ve rtx konusunda ısrarcı değilseniz native performansta 4080 den çok güçlü.
2- 24 gb vram ile kafanız rahat olur.
3- Son sürücüler ile sürücü bazında neredeyse hiç hata vermiyor kart. (wattman diyecekler için wattman hatasının genellikle ekran kartından çok diğer bileşenlerden, özellikle psu ve belleklerden kaynaklı olduğunu araştırıp bulabilirsiniz.
4- Sadece Power limit artırarak %15 in üzerinde performans artışı yakalayabilirsiniz.
5- Standartta 350-400 watt tgp ile çalışan kartı çipinizin kalitesine göre undervolt yapıp, performans farkı oluşmadan 280-300 wattlarda rahat rahat kullanabilirsiniz.
6- Yeni sürücüler ile gelişen özellikler oldukça iyi durumda.
7- Bende pulse modeli olmasına rağmen 69 derece gpu, 88 derece hot spot sıcaklığını geçmiyor. Isıl kayıp ve soğutma konusunda oldukça başarılı.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim olumsuz taraflarına:
1- Tüketimi biraz fazla. Özellikle power limit artırırsanız 460 wattları geçebiliyor.
2- Rtx performansı 4070ti civarlarında, Amd bu konuda halen çok geride.
3- Render v.s. uygulamalarda cuda çekirdeği olmadığı için çok kötü (bu madde oyun için alan bir kişiyi bağlamaz)
4- Yayıncılık konusunda geliştirmeler oldu ama nvidia halen bu konuda çok iyi (ben yayıncılık yapmıyorum yani yine oyun oynayan kişileri bağlamayan bir madde)
5- Fsr3 her ne kadar gelişse de nvidia dlss3+frame generation ile halen oldukça ön planda. Ayrıca fsr3 te görüntü bozulmaları daha fazla.
6- Sürücüler ve arayüz konusunda bence nvidiadan halen geride.
Şimdi toparlarsak 7900xtx bir oyuncu için harika kart. Gel gelelim render, yayıncılık ve rtx olaylarını çok kafaya takıyorsanız nvidia almak daha mantıklı. Bende 3080ti vardı (halen duruyor satmadım) yerine 7900xtx aldım. 20 günü geçti oldukça memnunum karttan. Kart tam bir hayvan :D 2k da kullandığım için 3080 ti de her oyunda yetiyordu aslında ama içimde kalmasın diye alıp kullandım.
Teşekkürler çok detaylı olmuş

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,564
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Şimdiden hayırlı olsun! :) AMD/Ryzen klübüne hoş geldin! :D
*Radeon* :)
ayrıca sıfır alınacaksa üst segmentte nvidia alınması taraftarıyım ben şahsen evet düşük bütçelerde nimet gibi olsada amd yüksek bütçelerde maalesef iş performansı gibi şeylerde daha iyi

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,881
İsim
ege erdem demirelli
Hocam oyun agirlikliysa 7900xt alin. Tasarim, cizim, render agirlikliyse 4070 ti super alin.

arda_akel1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
301
İsim
Arda Akel
*Radeon* :)
ayrıca sıfır alınacaksa üst segmentte nvidia alınması taraftarıyım ben şahsen evet düşük bütçelerde nimet gibi olsada amd yüksek bütçelerde maalesef iş performansı gibi şeylerde daha iyi
Ryzen mi demişim? Tüh kendi kalıbıma tüküreeem :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,704
Üyeler
164,551
Son üye
kncburak
Top Bottom