Windows 11
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Soru yukarıda kasa tercihimi ona göre yapıcağım.
11900K=trafo420MM radyatörü hangi işlemci için neden alacaksın ki? Ayrıca onun kasa masrafı da yüksek?
14nm`den kurtulamadığı sürece İntel çöp zaten.11900K=trafo
Ama şu an gereksiz
2-3 Sene sonra DDR5 e geçerken intelin veya ryzenlerin 7 nolu işlemcileri için düşünüyorum, o zaman 360mm ler hala iş yapar mı sizce?420MM radyatörü hangi işlemci için neden alacaksın ki? Ayrıca onun kasa masrafı da yüksek?
AMD 6nm geçecek onlar ısınmaz zaten.2-3 Sene sonra DDR5 e geçerken intelin veya ryzenlerin 7 nolu işlemcileri için düşünüyorum, o zaman 360mm ler hala iş yapar mı sizce?
O zaman TD500 falan düşünüyorum nasıl sizce?AMD 6nm geçecek onlar ısınmaz zaten.
E Intel de 10nm geçecek
Bence 360 yeter.
DDR5`e geçiş öyle hop diye olmayacak yalnız. Ona göre anakartlar çıkacak DDR5 RAM çıkacak. Masraflı yani. Ryzen 5 Nesil için 360mm yeter ama ileride 6. ve 7. nesilde ne olur bilemem. Tabii daha önce de dediğim gibi bunca masrafa giren 420mm destekli kasa alan adamın para derdi olmamalı.2-3 Sene sonra DDR5 e geçerken intelin veya ryzenlerin 7 nolu işlemcileri için düşünüyorum, o zaman 360mm ler hala iş yapar mı sizce?
Peki DDR5 çıktığında 4 lerin üretimi durur mu devam eder mi sizce?DDR5`e geçiş öyle hop diye olmayacak yalnız. Ona göre anakartlar çıkacak DDR5 RAM çıkacak. Masraflı yani. Ryzen 5 Nesil için 360mm yeter ama ileride 6. ve 7. nesilde ne olur bilemem. Tabii daha önce de dediğim gibi bunca masrafa giren 420mm destekli kasa alan adamın para derdi olmamalı.
Bilmiyor hiç kimse. Ama durmaz diye tahmin ediyorum. 360mm ve TD500 iyi iş yapar ileride de daha yüksek işlemciye geçersen yine iş yapar.Peki DDR5 çıktığında 4 lerin üretimi durur mu devam eder mi sizce?
Az bir süre devam eder diye düşünüyorum ben.Peki DDR5 çıktığında 4 lerin üretimi durur mu devam eder mi sizce?