Neler Yeni

Çözüldü✓ 44K Laptop Öneisi

Burakgns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Güneş
Bütçe
40000
Bütçem max 44 hem autocad solidwork gibi programlar kullanıcam hem de güncel oyunları da donmadan oynayabileceğim bi laptop istiyorum,kendimce araştırdım biraz bulduğum laptopları bırakıyorum (fp odaklı da düşünülebilir) sizce hangisini almalıyım veya sizin de önerebileceğiniz varmı ..

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,145
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Hocam bütçeniz 4060a yetiyorken 4050 bakmayın bence, sizin attıklarınızı pek beğenmeyince birkaç dk bakındım ve bunları görebildim.
Kendilerin göre artıları eksileri var, satıcı güvenilirliği, ekran kalitesi, soğutma kalitesi, işlemci, gpu wattı vs. Bunlar arasından bir daha bakın bence.

Burakgns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Güneş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bütçeniz 4060a yetiyorken 4050 bakmayın bence, sizin attıklarınızı pek beğenmeyince birkaç dk bakındım ve bunları görebildim.
Kendilerin göre artıları eksileri var, satıcı güvenilirliği, ekran kalitesi, soğutma kalitesi, işlemci, gpu wattı vs. Bunlar arasından bir daha bakın
Satıcılardan korkuyorum ya valla ne yapacakları bellli olmuyor o yüzden büyük satıcılardan almayı tercih ederim bi de bu hplerde tek ssd slotu varmış 512 gb da kimseye yetmez yani bi da ramlerde 2x8 geliyormuş yani yakın bi zaman sonra yine masraf çıkartacaklar gibi duruyor ryzen işlemcileri de hiç bilmiyorum bana intel daha stabil daha güvenli gibi geliyor performansı biraz düşük dahi olsa , excalibur 32 gb ram 2 tb ssdli olan beni daha çok çekiyor bi bilginiz varmı bu laptop için .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak attığım hp lerde kronik sorun var mı veya sizin attıklarınızda , forumlarda hep victusların sorunlarından problemlerinden bahsediliyor. Belirli bir modelde mi bahsedilen problemler çıkıyor yoksa genel olarak rastgele modellerde de çıkabiliyormu..

PNSHER

80+ Bronze
Satıcılardan korkuyorum ya valla ne yapacakları bellli olmuyor o yüzden büyük satıcılardan almayı tercih ederim bi de bu hplerde tek ssd slotu varmış 512 gb da kimseye yetmez yani bi da ramlerde 2x8 geliyormuş yani yakın bi zaman sonra yine masraf çıkartacaklar gibi duruyor ryzen işlemcileri de hiç bilmiyorum bana intel daha stabil daha güvenli gibi geliyor performansı biraz düşük dahi olsa , excalibur 32 gb ram 2 tb ssdli olan beni daha çok çekiyor bi bilginiz varmı bu laptop için .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak attığım hp lerde kronik sorun var mı veya sizin attıklarınızda , forumlarda hep victusların sorunlarından problemlerinden bahsediliyor. Belirli bir modelde mi bahsedilen problemler çıkıyor yoksa genel olarak rastgele modellerde de çıkabiliyormu..
Aksine mobilde ryzen işlemciler daha stabil ve daha az ısınıyorlar. Excaliburun soğutma tasarımı kötü olduğu için 12700h işlemciyi soğutamaz. Laptop alırken Ram SSD ye bakmak yerine değiştiremeyeceğiniz şeylere önem vermelisiniz (işlemci, ekran kartı, soğutma sistemi, ekran gibi).
Kendilerin göre artıları eksileri var, satıcı güvenilirliği, ekran kalitesi, soğutma kalitesi, işlemci, gpu wattı vs. Bunlar arasından bir daha bakın bence.
Victusların 15.6 inç olanları alınmaz bence. Soğutma ve Watt değerleri açısından 16.1 modellerine göre daha geride.

MoonWalk

80+ Bronze
Bu bütçede RTX 4060'lı laptop tercih edilmesi daha doğru olur. Depolama ve RAM yazıldığı gibi değişebilir ancak (modele göre) oyunlarda daha az FPS veya çeşitli programlarda daha aşağı performans sağlayacak ekran kartı ve işlemci gibi bileşenler sabit kalıyor bilindiği üzere, bir şekilde RAM ve SSD'nin az olması çözülebilir, maksat en yüksek performans olsun fiyatına göre.
Casper ve Monster'ın modellerine göre daha çok memnuniyet sağlayacak modeller bulunuyor, onları son tercih olarak veya ucuzsa tercih etmek iyi olur (tercih edilmez değiller).
Victus 15 de Victus 16'nın epey bir gerisinde kalıyor şu an, tercih edilecek son seçenek bile denilmeyebilir Victus 15 için.
Victus 16'da Intel 14. seri CPU'lu modeller için biraz uğraşmak gerekiyor, eğer ki pil ömrü çok önemli değilse performansı daha da memnun ediyor bu modellerin Ryzen'lere göre.
Asus'larda CPU'ların dahili grafik birimi durumu var, R5 7535HS veya R7 7735HS'li modelleri tercih etmek daha iyi olur çünkü R7 7435HS'de grafik birimi bulunmuyor (işlemcideki ekran kartı), 90 Wh kapasitesiyle ağırlıklı noktası pil ömrü zaten TUF A15'in.
Acer Nitro 5'ler de yazılan fiyat skalasında bulunuyor. Nitro 5 RTX 4060 modelleri bazı kullanıcılar için sıcaklığı yüksek modeller ancak normal denebilir aslında sıcaklıkları için. Pil ömrü daha geride, ekranları kaliteli. Burada yazılan model 8/1024. Buradaki 16/512, 16/1024 olan diğer versiyonu da aynı bağlantıda bulunuyor ancak 8/1024'le arasında 2500TL fark bulunuyor (8 GB RAM 500-600TL), düşündürücü ufak detaylar.
Hall sensör sorunu servisle çözülürse en az sorunlu olanlar Victus 16'lar. Ekranları eleştirilen kısmı, canlı deneyim en iyi fikri verir ve aslında fazla eleştirilen kısmı, cihazı kullanılmaz kılmıyor. Yine de, kaliteli bir ekran deneyimi olduysa Victus 16'nın ekranı az çok göze çarpabilir.

16/512 ve 1 adet SSD, 2 adet RAM slotuna sahip. 16 ve 32 GB RAM varsa genelde 2x şeklinde oluyorlar (2x8 veya 2x16).

Aynı model denebilir ve işlemcide düşüş oluyor, bu sefer SSD 1 TB oluyor ancak fiyatına göre de değecek bir fark değil. İstekler tekrardan şekillenirse yazılar da yazılır tekrardan.

Burakgns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Güneş
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum öncelikle;

Düşündüm taşındım ve bu laptopa karar verdim. Çok kafayı yormamak lazım araştırdıkça bi çukura doğru batıyormuş gibi oluyor sonra. Hall sorununu görmezden geleceğiz artık.

iki5lik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Tayfun Ycl
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum öncelikle;

Düşündüm taşındım ve bu laptopa karar verdim. Çok kafayı yormamak lazım araştırdıkça bi çukura doğru batıyormuş gibi oluyor sonra. Hall sorununu görmezden geleceğiz artık.

Aynı cihazı dün bende sipariş ettim. Şu anda bu fiyatlarda f/p cihaz gibi duruyor. Çok tavsiye eden oldu. Kafamı karıştıran şey Hall sensörü problemi kesin çıkıyor mu bu cihazlarda? 10 cihazın atıyorum 2 sinde mi var acaba yada 1 sene sonra kesin problem çıkarır gibi bir durum mu?

Burakgns

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Burak Güneş
Aynı cihazı dün bende sipariş ettim. Şu anda bu fiyatlarda f/p cihaz gibi duruyor. Çok tavsiye eden oldu. Kafamı karıştıran şey Hall sensörü problemi kesin çıkıyor mu bu cihazlarda? 10 cihazın atıyorum 2 sinde mi var acaba yada 1 sene sonra kesin problem çıkarır gibi bir durum mu?
kesin olacak bi durum değil diye biliyorum youtube cihaz tv den izlemiştim biraz o anlatıyor bu modelde olma ihtimali daha yüksek diyordu ama belki ihtimal 10 modelde değil 20 modelde 1,2 dir. Çok hayati bi sorun değil bence bu fp için görmezden gelinebilir. Bende yarın sipariş edeceğim stoklar bitmezse ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,270
Üyeler
170,512
Son üye
muratcanergin
Top Bottom