Neler Yeni

45.000TL sistem tavsiyesi

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
E işte hocam ondan bahsediyorum. Yalnız senin bütçeyi en çok psu yükseltiyor. Kendim Rampage 600w 80+ bronze sertifika olan ürünü 2 senedir kullandığımdan diyorum yalnış anlama. Ben yerinde olsam 2.000, 2.500 TL'ye psu, 7500f için yeterli olacak 5.000 TL'lik bir anakart (b650m-k olabilir.), rami Patriot'dan 1x16gb (ileri de yetmediğinde aynısından.) alarak "acaba bu fiyat çok mu?" sorusunu da sordurtmam kendime. Sistem şuan da senin en son parçaları güncellediğin haliyle kaç para hocam?

Edit: Ssdden de kısacam da Kioxia'nın fiyatı iyi ona gerek yok gibi 🤣. Kısacağım diyorum da kıstığımız parçalar da sanki orta düzey parçalar gibi yani en azından düşük değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bide öteki sistemimde de Bitfenix psu var 600w 😃.
Hocam son halinde direk 7800XT ve 2x16GB şu RAM var:
En ucuz 2x16'lardan birisi olması yanında 6000MHZ CL30.
Böylece 49K falan oluyor işte.

PSU yüksek değil hocam. TR'de PSU'ya yeterince onem verilmiyor. PC'ler çok pahali olduğu için o fiyata performansın suyunu sıkıyorlar. Ben normalde 2K sistemlere Tier B altı bakmiyorum. Bu daha C seçtim. PSU önemli hocam.
Anakart model düşecekse Berkay hocanın önerdiği MSI olmalı ki o da 5300TL. Diğerleri Ryzen 5'e bile takılmaz. Kioxia Pro gibi üst segment Gen4-Gen 5 SSD'ler çok ısındığı için SSD soğutma şart ve o MSI'da yok. 5300+400=5700 yapıyor. 1500TL fark kalıyor B650 Eagle ile. 1500TL için en basit M-ATX anakarta geçmeye değmez diye düşündüm.

Hazır sistemde her zaman kafanda parçayla ilgili sorun olacak. Ekran kartı mevzusuyla cazip gözüküyor. Ben yine de senin toplaman tarafındayım. Çok detaylı teknik bilgim yok o yüzden parçalarla ilgili altı boş konuşmak istemiyorum. Ama @Emirkanyvs arkadaşın fikrine katılıyorum. 2K AMD + 7500F , B650m-k (EK: colorfulun anakartını bu forumda baya öneren olmuştu.) bütçe kısılacaksa 1x16.
Gönül ister ki hepsi en güzeli olsun :D
Ben de hala karar verme aşamasındayım ama toplamaya daha yakınım.
Zira alacağım kişi aman açayım son nesil oyunları en yüksek FPS'te oynayayım tarzı gamer biri değil. Evimde PC olsun, uzun zaman kullanayım, sıkıntı çikmasın tarzi biri. Zaten yeni çıkan oyunlara 2-5K para da vermez.

Bakalım düşünüyorum hala. Muhtemelen yarın PCH'ın yükseltme seçeneğine bakar karar veririm. Anakart ve PSU çok kötü onda.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

PSU yüksek değil hocam. TR'de PSU'ya yeterince onem verilmiyor. PC'ler çok pahali olduğu için o fiyata performansın suyunu sıkıyorlar. Ben normalde 2K sistemlere Tier B altı bakmiyorum. Bu daha C seçtim. PSU önemli hocam.
Anakart model düşecekse Berkay hocanın önerdiği MSI olmalı ki o da 5300TL. Diğerleri Ryzen 5'e bile takılmaz. Kioxia Pro gibi üst segment Gen4-Gen 5 SSD'ler çok ısındığı için SSD soğutma şart ve o MSI'da yok. 5300+400=5700 yapıyor. 1500TL fark kalıyor B650 Eagle ile. 1500TL için en basit M-ATX anakarta geçmeye değmez diye düşündüm.

Zira alacağım kişi aman açayım son nesil oyunları en yüksek FPS'te oynayayım tarzı gamer biri değil. Evimde PC olsun, uzun zaman kullanayım, sıkıntı çikmasın tarzi biri. Zaten yeni çıkan oyunlara 2-5K para da vermez.

Bakalım düşünüyorum hala. Muhtemelen yarın PCH'ın yükseltme seçeneğine bakar karar veririm. Anakart ve PSU çok kötü onda.
Dedikleriniz de doğru hocam. PC Hocası'nın sistemi de dediğin gibi direk rafa kaldırma yarın bi bak bakalım. Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullansın.

Cerdukay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yasin V

Çok önemli bir noktaya değindin. 40-60$ oyunlara bayılmak ayrı mesele. O yüzden o paralara çıkmışken kesinlikle 2K sistem olmalı. En azından oynadığını kaliteli oynar. Sonuçta 2-3 senede eskiyecek değiller. Rahat senelerce götürür.

PCH sistemine bakmaya fırsat bile olmayabilir. Stok sayısı az bence. O zamana kadar düşünüp direkt almaya oynaman lazım.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar en son şu hali ile aldım:

Totalde monitörle beraber 58K tuttu.

Açıklamalar:
B650 Eagle AX ile Gaming X arasında 700TL vardı. Aradaki fark çoktu, birisi giriş öbürü orta segment. O yüzden 50K vermişken 500'den kaçmadım.
RAM'e zam gelmiş 300TL dünden beri :/
Sapphire Pulse, Gigabyte Gaming OC'den daha iyiymiş araştırdım. 1K cebimde kaldı oradan.
PSU için aynı şekilde. 50K vermişken 700'den kaçmadım. Birisi Tier-C'nin altı iken öbürü Tier A. 500TL farka hem de.
Kasa tamamen görünüş.
Soğutucu için dediğiniz gibi geri gidip iyisini aldım beyaz yerine +300TL farkla. Ekran kartı falan da beyaz olmadı malum. O yüzden o da siyah olsun dedim.

ROP ve 12VHPWR sorunu yaratabilecek 5070 + Tier E PSU + ölü soket Intel + soğutma bloğu bile olmayan anakart + düşük ihtimal Intel bozulma sorunu yerine 7800XT olsun ama daha kaliteli olsun dedim. Bunu tercih etmemdeki sebep aldığım arkadaşın da daha çok performansa çok ihtiyacı olmayacak birisi olmasıydı. Nadir açıp oyun oynayacak. CUDA falan ihtiyacı olmaz. Çoğunlukla kızı basit şeyler yapacak. Bir de uzun ömürlü olsun, sıkıntı çıkarmasın dedikleri için. 3-5 sene sonra 7800XT yetmezse bir iyi ekran kartı daha takar bi o kadar daha kullanır. Kalan parçaların hepsi müsait buna.
Ek: İnş. ileride 750W PSU yeter 🤣

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,063
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs

Açıklamalar:
B650 Eagle AX ile Gaming X arasında 700TL vardı. Aradaki fark çoktu, birisi giriş öbürü orta segment. O yüzden 50K vermişken 500'den kaçmadım.
Sapphire Pulse, Gigabyte Gaming OC'den daha iyiymiş araştırdım. 1K cebimde kaldı oradan.
PSU için aynı şekilde. 50K vermişken 700'den kaçmadım. Birisi Tier-C'nin altı iken öbürü Tier A. 500TL farka hem de.
Kasa tamamen görünüş.
Soğutucu için dediğiniz gibi geri gidip iyisini aldım beyaz yerine +300TL farkla. Ekran kartı falan da beyaz olmadı malum. O yüzden o da siyah olsun dedim.

ROP ve 12VHPWR sorunu yaratabilecek 5070 + Tier E PSU + ölü soket Intel + soğutma bloğu bile olmayan anakart + düşük ihtimal Intel bozulma sorunu yerine 7800XT olsun ama daha kaliteli olsun dedim. Bunu tercih etmemdeki sebep aldığım arkadaşın da daha çok performansa çok ihtiyacı olmayacak birisi olmasıydı. Nadir açıp oyun oynayacak. CUDA falan ihtiyacı olmaz. Çoğunlukla kızı basit şeyler yapacak. Bir de uzun ömürlü olsun, sıkıntı çıkarmasın dedikleri için. 3-5 sene sonra 7800XT yetmezse bir iyi ekran kartı daha takar bi o kadar daha kullanır. Kalan parçaların hepsi müsait buna.
Valla cuk oturtmuşsun herşeyi. Gayet harika sistem olmuş, hayırlı olsun 😇.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Yılmaz KARAKOÇ

Açıklamalar:
Kasa tamamen görünüş.

Hayırlı olsun kankam ocaktan beri bende arayış içerisindeydim konuyu baştan sona dikkatli okudum rehber tadında oldu aslında benim için aynı reçeteyi bende hafta sonu sipariş edicem nasipse ekleme yapmak istersende inceleme vs babında bu konu altından devam ettirirsen büyük bir keyifle takip etmek isterim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,298
Üyeler
171,904
Son üye
Ali2325
Top Bottom