Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam son halinde direk 7800XT ve 2x16GB şu RAM var:E işte hocam ondan bahsediyorum. Yalnız senin bütçeyi en çok psu yükseltiyor. Kendim Rampage 600w 80+ bronze sertifika olan ürünü 2 senedir kullandığımdan diyorum yalnış anlama. Ben yerinde olsam 2.000, 2.500 TL'ye psu, 7500f için yeterli olacak 5.000 TL'lik bir anakart (b650m-k olabilir.), rami Patriot'dan 1x16gb (ileri de yetmediğinde aynısından.) alarak "acaba bu fiyat çok mu?" sorusunu da sordurtmam kendime. Sistem şuan da senin en son parçaları güncellediğin haliyle kaç para hocam?
Edit: Ssdden de kısacam da Kioxia'nın fiyatı iyi ona gerek yok gibi. Kısacağım diyorum da kıstığımız parçalar da sanki orta düzey parçalar gibi yani en azından düşük değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ha bide öteki sistemimde de Bitfenix psu var 600w.
En ucuz 2x16'lardan birisi olması yanında 6000MHZ CL30.
Böylece 49K falan oluyor işte.
PSU yüksek değil hocam. TR'de PSU'ya yeterince onem verilmiyor. PC'ler çok pahali olduğu için o fiyata performansın suyunu sıkıyorlar. Ben normalde 2K sistemlere Tier B altı bakmiyorum. Bu daha C seçtim. PSU önemli hocam.
Anakart model düşecekse Berkay hocanın önerdiği MSI olmalı ki o da 5300TL. Diğerleri Ryzen 5'e bile takılmaz. Kioxia Pro gibi üst segment Gen4-Gen 5 SSD'ler çok ısındığı için SSD soğutma şart ve o MSI'da yok. 5300+400=5700 yapıyor. 1500TL fark kalıyor B650 Eagle ile. 1500TL için en basit M-ATX anakarta geçmeye değmez diye düşündüm.
Ben de hala karar verme aşamasındayım ama toplamaya daha yakınım.Hazır sistemde her zaman kafanda parçayla ilgili sorun olacak. Ekran kartı mevzusuyla cazip gözüküyor. Ben yine de senin toplaman tarafındayım. Çok detaylı teknik bilgim yok o yüzden parçalarla ilgili altı boş konuşmak istemiyorum. Ama @Emirkanyvs arkadaşın fikrine katılıyorum. 2K AMD + 7500F , B650m-k (EK: colorfulun anakartını bu forumda baya öneren olmuştu.) bütçe kısılacaksa 1x16.
Gönül ister ki hepsi en güzeli olsun![]()
Zira alacağım kişi aman açayım son nesil oyunları en yüksek FPS'te oynayayım tarzı gamer biri değil. Evimde PC olsun, uzun zaman kullanayım, sıkıntı çikmasın tarzi biri. Zaten yeni çıkan oyunlara 2-5K para da vermez.
Bakalım düşünüyorum hala. Muhtemelen yarın PCH'ın yükseltme seçeneğine bakar karar veririm. Anakart ve PSU çok kötü onda.