Neler Yeni

45-50 FPS kasıyor gibi neden oluyor ?

aliaarslann01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Ali Arslan
ETS 2 oynuyorum 4k ultra bazen 60 FPS altına düşüyor , sanki böyle bi kasiyo gibi titriyo gibi görüntü neden oluyor , monitörden dolayı mı yoksa başka bişey mi, sadece ETS 2 değil başka oyunlarda da oluyo bazen

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Görüntü titremesi olduğundan normal.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
60 hz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nedenini soruyorum, "normal" bi cevap değil
FPS değeri ekrana gelen görüntü monitördeki görüntüden daha yavaş geliyor (daha az kare sayısı) ve bu gelenler 60hz de birbirine karışıyor. Bu yüzden takılmalar olduğunu hissediyorsun. Çünkü gerçekten takılmalar oluyor. Ama monitörde görüntüler birbirine takılıyor.

aliaarslann01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Ali Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
FPS değeri ekrana gelen görüntü monitördeki görüntüden daha yavaş geliyor (daha az kare sayısı) ve bu gelenler 60hz de birbirine karışıyor. Bu yüzden takılmalar olduğunu hissediyorsun. Çünkü gerçekten takılmalar oluyor. Ama monitörde görüntüler birbirine takılıyor.
Peki bazı oyun 45-50 fps gayet akıcı iken bazısı niye böyle takılıyor gibi oluyor

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Peki bazı oyun 45-50 fps gayet akıcı iken bazısı niye böyle takılıyor gibi oluyor
Cevabını vermiş işte arkadaş. Karenin işleme hızıyla alakalı. Biri kısa sürede diğeri uzun sürede geliyor. Önce koyulması gereken kare, bir sonrakiyle çakışıyor çünkü aynı sürede stabil değil iletim ve işleme. Bu aralıktaki boşluktada sende takılmalar oluyor. Saniyede 60 kare göstermesi gerekirken hem 40 gibi %33 daha az kare gösteriyor, hem de kareler geç geliyor. Öyle düşün.

Top Bottom