Neler Yeni

4K monitöre 1280x1024 çözünürlüğünde OC yapma

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
Şahsıma ait 200Hz monitörüm var fakat bir yakınımın bilgisayarında 4K 60Hz AOC monitör bulunmakta. Valorant oynadığımda ekran kasıyor gibi geliyor. Birlikte oturup OC yapmaya çalıştık CRU ile, başarılı da oldu. 1280x1024 çözünürlüğünde 80Hz kullanılıyor fakat güvencem yok ilerleyen zamanlarda ne olur ne biter düşüncesi giriyor insanın aklına. Monitör sorunsuz 80Hz gösteriyor arttırsam sanki daha da artacak fakat ne kadar mantıklı? İlk önce danışıp ondan sonra yapayım dedim.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Şahsıma ait 200Hz monitörüm var fakat bir yakınımın bilgisayarında 4K 60Hz AOC monitör bulunmakta. Valorant oynadığımda ekran kasıyor gibi geliyor. Birlikte oturup OC yapmaya çalıştık CRU ile, başarılı da oldu. 1280x1024 çözünürlüğünde 80Hz kullanılıyor fakat güvencem yok ilerleyen zamanlarda ne olur ne biter düşüncesi giriyor insanın aklına. Monitör sorunsuz 80Hz gösteriyor arttırsam sanki daha da artacak fakat ne kadar mantıklı? İlk önce danışıp ondan sonra yapayım dedim.
Bana göre monitörler çipler gibi overclocklaması güvenli cihazlar değil. Aslında burada da overclock yapılan bir çip ama ekranın donanımı o ayarlar için üretilmemiş. Tavsiye etmem. Ben monitör OC işini sadece üreticilerin ucuza kaçması olarak anlamlandırıyorum.

Ancak kendi OC politik fikrimi belirttikten sonra şunu söylemem lazım, yıllardır overclocklu monitörlerini sorunsuz kullanan kişiler de bir hayli var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bana göre monitörler çipler gibi overclocklaması güvenli cihazlar değil. Aslında burada da overclock yapılan bir çip ama ekranın donanımı o ayarlar için üretilmemiş. Tavsiye etmem. Ben monitör OC işini sadece üreticilerin ucuza kaçması olarak anlamlandırıyorum.

Ancak kendi OC politik fikrimi belirttikten sonra şunu söylemem lazım, yıllardır overclocklu monitörlerini sorunsuz kullanan kişiler de bir hayli var.
Ben biraz işi abarttım sanırım ama hocam.

Ekler

• IMG_20230122_144541.jpg
    IMG_20230122_144541.jpg
    2.6 MB · Hit: 97
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
Sistem çok tuhaf bu uygulamada aklıma oturmayan bir şey var. Nvidia kart kullanmıyorum fakat nvidia denetim masasından oc yapıldığında ekranın zaten belli bir yere kadar çıktığını ondan sonra ekranın izin vermediğini görüyoruz bu program sanırım o ekranın dur dediği yeri göstermiyor yada bu hz ile bu çözünürlükte çalışabiliyor tam bi kafa ütüleyici bir durum.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Monitöre o.c yapmak işlemciye o.c yapmaktan daha güvenilir bir işlem. Ama bir sorun olmayacağının garantisini veremez kimse. 60Hz paneli çözünürlük düşürmeden 180Hz'e o.c yapan bile var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
Monitöre o.c yapmak işlemciye o.c yapmaktan daha güvenilir bir işlem. Ama bir sorun olmayacağının garantisini veremez kimse. 60Hz paneli çözünürlük düşürmeden 180Hz'e o.c yapan bile var.
Hocam mantıklı düşünmek gerekirse yada artık şeytan mı yokluyor ne diyeceğimi de tam bilmiyorum ama :LOL: 4K 60Hz lik bir monitörün 4:3 de 100Hz de çalışması bana absürt gelmiyor. Sizce bu değerler 4K 60hz lik bir monitör için fazla mı?

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
monitörde oc yapmak aslında ekrandaki pixellere giden w değerini arttırıyor bu yüzden tavsiye edilmiyor eğer pc yi çok kullanan birisiyseniz ve günde 8 9 saat ekran açık kalıyorsa sıkıntı olabilir ama mesela benişm 144 hz bir ekranım var ve ekranımı amd adrenalin uygulamasından 165 hz yaptım ve gerçekten gözle görülür bi akıcılık farkı oluyor fakat ne kadar uzun ömürlü olur orası bilinmez bence 60 hz ekranı 144 hz yaparsan sıkıntı çıkartır bence ama mesela 144 ü 165 yapsan çok sıkıntı olmadığını ben gözlemledim 60 hz monitörü de tahminimce 80 90 hz yaparsanız sıkıntı olmayacaktır (y)

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Doğukan Gündoğdu
monitörde oc yapmak aslında ekrandaki pixellere giden w değerini arttırıyor bu yüzden tavsiye edilmiyor eğer pc yi çok kullanan birisiyseniz ve günde 8 9 saat ekran açık kalıyorsa sıkıntı olabilir ama mesela benişm 144 hz bir ekranım var ve ekranımı amd adrenalin uygulamasından 165 hz yaptım ve gerçekten gözle görülür bi akıcılık farkı oluyor fakat ne kadar uzun ömürlü olur orası bilinmez bence 60 hz ekranı 144 hz yaparsan sıkıntı çıkartır bence ama mesela 144 ü 165 yapsan çok sıkıntı olmadığını ben gözlemledim 60 hz monitörü de tahminimce 80 90 hz yaparsanız sıkıntı olmayacaktır (y)
Amacım zaten hocam 100Hz yaptım dur şunun da üstüne çıkayım gittiği yere kadar değil. Mantıklı kullanıcı olmak gerekiyor. 200Hz lik monitöre sahibim 225Hz de kullanıyorum 1 yıldır sorun yok bu monitör 4K da 60 veriyorsa 1280x1024 de neden 90 100 hz vermesin diye düşünüp de yaptım açıkçası.

noonee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Ömer Trabzon
hocam FreeSync açıksa kapatıp dener misin

Top Bottom