Neler Yeni

4k Oyunculukta 5800x3d Hayla çok güçlüymüş

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Kral ben şimdi anlamadım mala anlatır gibi anlatır mısın önce anladığımı söyleyeyim yüksek çözünürlükte oynarsak 5090 la 4k da yanına 5600 işlemci koysak besleyecek ve oyuna drop vs olmayacak mı eğer böyleyse güçlü işlemciler üretmeye ne gerek var saçma geldi
5600 tam olarak besleyemez 5090 ı 4kda ama evet oynarsın. Güçlü işlemci üretilmesi sadece oyun mu ? Render var ? 1080p oyunculuk var. Herkes 4kda oynamıyor. Ayrıca 5600 5090 için biraz düşük bir işlemci 4k bile olsa. 5800x3d bile zorlanmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral ben şimdi anlamadım mala anlatır gibi anlatır mısın önce anladığımı söyleyeyim yüksek çözünürlükte oynarsak 5090 la 4k da yanına 5600 işlemci koysak besleyecek ve oyuna drop vs olmayacak mı eğer böyleyse güçlü işlemciler üretmeye ne gerek var saçma geldi
Yani günümüz oyunlarında ekran kartları 4kda ne kadar performans verebiliyorsa işlemci o kadar performans verir. İşlemci sadece komut verir. Çözünürlük arttıkça yük işlemciden ekran kartına geçer. Şöyle düşün 1080p de bir oyuna işlemci ve ekran kartı katkısı %40 ve %60 ise. 2k %20 işlemci gücü %80 ekran kartı gücü. 4k da %10 işlemci gücü %90 ekran kartı gücü gerekli. Bu sayıları örnek olarak yazdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Basit bir örnek vereyim. İşlemci beyin vücut ekran kartı gibi düşün. Vücudunu ne kadar geliştirirsen o kadar çok ağırlık kaldırırsın. Ama vücudunu geliştiremezsen o ağırlığı kaldırmak için düşünürsün. Düşündüğün için işlemciye yani beyne yük biner :D Ama vücudunu geliştirdiysen kas hafızası ile bile o ağırlığı kaldırabilirsin. :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,970
Üyeler
169,804
Son üye
muzaapasha
Top Bottom