Neler Yeni

5 vakit namaz kılmayı nasıl düzenli hale getirebilirim?

SHADOW X

80+
Buyur kardeşim gel okuluma konuşalım seninle. İlküvez çok Programlı Anadolu lisesine gel beklerim. Boş boş dalga geçiceksen uzatmayalım. Senin daha öğrenim durumun hiç belli değil hangi ilahiyat fakültesini bitirdin hangi filozofları okudun konuşalım seninle.
Bunu konuşabilmek için ilahiyattan mezun olmana gerek yok okuyanlar zaten dinini öğrendiğini sanan zır cahiller, yani çoğu diyelim.

Ayrıca Ordulu olsam gelirdim.

crabman

80+ Bronze
Sadece farzlar ile başla. her gün 5 vaktin hepsinin farzını kılacaksın diye bir şart yok. ilk hafta her gün 1 veya 2 vaktin farzını kıl. sonraki hafta 2-3 falan diye böyle arttır. şöyle düşün: namazı kılmak yerine yatakta yatınca veya bilgisayarda vakit geçirince eline geçici olan dopaminden başka bir şey geçmiyor. fakat namaz kılarsan inancımıza göre sevap kazanır ve farzı yerine getirmiş olursun. ben kendimi böyle motive ediyorum namaz kılmak için. sende deneyebilirsin. Allah kabul etsin🙏

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Ege
Din kavgası başlamış biraz

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,569
İsim
Ahmet Tulumcu

yalnızbiri01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
667
İsim
muhammed samet
Bende şöyle bir sorun var 1 gün namaz kılıyorum sonraları bırakıyorum ve namaz kılmaya hiç alışamadım namaz kılmayı nasıl alışkanlık haline getirebilirim? Lütfen sorumu Müslüman olanlar cevaplasın ateist-müslüman kavgası yapmayalım lütfen
Aynı sorun bende de var ilk yarı çok güzel geliyor sonrasında usengeçlik çöküyor ben de 5 vakit kılmayı bıraktım tekrar başlamayı düşünüyorum ama usengeclikten baslayamiyorum malesef

Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Buğra Aykaç
Sadece farzlar ile başla. her gün 5 vaktin hepsinin farzını kılacaksın diye bir şart yok. ilk hafta her gün 1 veya 2 vaktin farzını kıl. sonraki hafta 2-3 falan diye böyle arttır. şöyle düşün: namazı kılmak yerine yatakta yatınca veya bilgisayarda vakit geçirince eline geçici olan dopaminden başka bir şey geçmiyor. fakat namaz kılarsan inancımıza göre sevap kazanır ve farzı yerine getirmiş olursun. ben kendimi böyle motive ediyorum namaz kılmak için. sende deneyebilirsin. Allah kabul etsin🙏
En güzel yorum buydu yarın başlayacağım Allah'ın izniyle bir aksilik olmazsa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Senin yaşının 21 olma imkanı yok
Profilden mi dolayı öyle dediniz?

Ya kardeşim bunu sorarak müslüman olduğunu ve namaz kılma isteğinin olduğunu bize belli etmeyemi çalışıyorsun? ilgiden başka bir şey değil sorduğun bu saçma soru, ders programımı yazalım her gün ezan okunuyor kılıcaksan kıl sırf dikkat çekmek için şöyle konular açıyorsun namaz kılıcağın falandan değil.

Allah camdan aşağı atla dese emre itaat edip atlican yani sorgulamadan .D
O zaman neden bu konuya yazdın? Burada kurallara uyduğumuz sürece istediğiniz konuyu açabiliriz ben sadece tavsiye istedim o kadar

Top Bottom