Neler Yeni

50.000 liralık bilgisayarla Fps drop sorunu, yardım edin lütfen!

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
SSD zaten M2 benim, HDD Tavsiyesi var mı? İtopya'dan baktım bu mantıklı geldi ama https://www.itopya.com/seagate-6tb-ironwolf-pro-256mb-7200rpm-35-sata-30-nas-harddisk/
Dostum kusura bakma dün bakamadım, harddisklerin okuma yazma hızları günümüz oyunları için maalesef artık yetersiz. Harddiski sadece depolama olarak kullan oyun kurma, paran varsa sat SSD al. Oyunlarını SSD ye atmışsın zaten tamam sorunun çözülmüştür. Daha detaylı konuşmak istersen discord bırakıyorum Yusufff#1738

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
Xmp ayarlarını 4000 mhz yaptım ve bazı oyunlarda fps artışları oldu fakat genel olarak sorun düzelmedi, aşağıya video da bırakıyorum fps monitör programıyla aldığım kayıttan bir kesit.
Fps 110 ortalamaya sahipken 70lere 80lere iniyor ve o sırada takılmalar gerçekleşiyor. Sıcaklık değerleri 80 civarına çıkıyor Msı Afterburner'a göre, sıcaklık kaynaklı olabilir mi?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Darth Vader
Xmp ayarlarını 4000 mhz yaptım ve bazı oyunlarda fps artışları oldu fakat genel olarak sorun düzelmedi, aşağıya video da bırakıyorum fps monitör programıyla aldığım kayıttan bir kesit.
Fps 110 ortalamaya sahipken 70lere 80lere iniyor ve o sırada takılmalar gerçekleşiyor. Sıcaklık değerleri 80 civarına çıkıyor Msı Afterburner'a göre, sıcaklık kaynaklı olabilir mi?

Sıcaklıkla alakası yok bence M2.ssd alman lazım bu sisteme hakaret ediyorsun şuan.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,944
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

kacr2828

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
K
Ben şunu yapardım, önemli tüm dosyaları harici bir diske kopyalardım,

sonra temiz windows usb yüklerdim

sonra windows yükleme ekranında hem hdd hemde ssd yi biçimlendirip temiz windows'u ssd'ye kurardım.

yinede sorun çözülmezse donanımsalda olabilir diye düşünürdüm.

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Hard disk'i sökmeyi bilmiyorum ama söktürürüm iki dk.
https://www.itopya.com/seagate-6tb-ironwolf-pro-256mb-7200rpm-35-sata-30-nas-harddisk/ Bu modelden alacağım artık sorun yaşamayayım diye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi niyetli cevabına teşekkür ederim fakat internetten pingden vs olacak olsa anında anlardım aylardır. İnternetim de 100megabit'e 20 upload bu arada. Öyle bir şey değil.

Forza Horizon 5'de de yapıyor, Aragami 2 oyununda da ( kaldı ki aragami 2 çok basit grafikleri olan bir oyun ), gerçi onu ssd'ye aktardım üstüne daha yapmadı ama test etmeye devam edeceğim.
hdd de demi yapıyor

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
Ben şunu yapardım, önemli tüm dosyaları harici bir diske kopyalardım,

sonra temiz windows usb yüklerdim

sonra windows yükleme ekranında hem hdd hemde ssd yi biçimlendirip temiz windows'u ssd'ye kurardım.

yinede sorun çözülmezse donanımsalda olabilir diye düşünürdüm.
Bunu yaptım daha önce maalesef..
hdd de demi yapıyor
ssd de hdd'de aynı.

Bu da msı afterburner sonuçları

M.2 SSD ve sata SSD arasında oyun anlamında fark yok.
Hard disk yerine bir ssd daha alabilirim. Fakat bir kardeşim darboğaz sorunu yaşıyorsun ne zaman fps düşse ekran kartı kullanımı da düşüyor dedi., onun üstünde duruyoruz şu ara.

Son olarak 2k monitörüm bugün gelecek, belki darboğazı o engeller bakacağım.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
3080-3090 gibi kartları 1080P'de kullanmak onlara hakaret etmek gibidir. Belki de bu yüzden darboğaz yiyor olabilirsin.

Araba

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
araba
hocam mesleğiniz ne

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
3080-3090 gibi kartları 1080P'de kullanmak onlara hakaret etmek gibidir. Belki de bu yüzden darboğaz yiyor olabilirsin.
Açıkcası 4k monitör almıştım 3080'li sattığım sistemde. Sorun çözülmeyince geri satmıştım. Fakat sistemi komple değiştirdim ve diğerindeki sorunların çoğu gitti, belki sorunlar çözülmüştür ve sadece 2k sorunu duruyordur onu da çözebilmişimdir yeni monitör dağıtımdan gelince anlayacağız onu bakalım.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,713
İsim
marilyn
oynadığın oyun ne bilmiyorum ama optimizasyonunun çöp olma ihtimali var

Anduril

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Serhan Subaşı
oynadığın oyun ne bilmiyorum ama optimizasyonunun çöp olma ihtimali var
Youtube'da benim sistemle (Rtx 3090 ve 5900x) ile çekilmiş bir benchmark sonucu videosu var ve onda fps oynaması yok. 110- 120 civarı oynuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,697
Üyeler
164,366
Son üye
Alperen01101
Top Bottom