Neler Yeni

50.000 TL Mining Sistem Tavsiyesi

XToTX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Giray Baykara
Arkadaşlar selamlar, öncelikle tecrübeli veya bu işte bilgili insanlar bana yardımcı olursa sevinirim. 50.000 TL bütçem var ve bir mining sistemi kurmak istiyorum.
Aylık ortalama kârım ne olur ?
Riskleri nelerdir ?
Maksimum kaybedeceğim para miktarı ne kadar olur ?
Mining için hangi bileşenler gerekir(ekran kartı dışında) ?
Mining için önereceğiniz ekran kartları nelerdir ve neden ?
Yardımcı olacaklar için teşekkürler, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok mutlu olurum iyi forumlar.
Arkadaşlar yazmayı unutmuşum.
2. El Mining rig satın almak mantıklı mı ?

• Kızgın
Reaksiyonlar: baid

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
verdiğin cevap süper dostum o yüzden seni sorgulayamam (!)
Maalesef 2 şık sunmuştun bende mantıklı olan cevabı verdim :) 50.000 TL mining için bütçesi olan bir arkadaş ile 1 ekran kartı bile olmayan birini kıyaslıyorsun asıl senin kafana yazık.

Marku

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Efe
Soru sormuşsun cevapladım :/ ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bomboş alıntı
Bu konuyu bence daha devam ettirmemek gerek, kimsenin bir şeyi başkasının bir şeyinden daha değerli değildir. Adam mining ile evine ekmek götürüyor olabilir, neden bunun için ötekileştirilsin? Onun istediği gibi mining yapmaya sizinde istediğin gibi oyun oynamaya hakkı var. Sanki adam stogu bitirmiş gibi konuşuyorsun. Sanki adam mining sistemi toplarken stoklar yüzünden ekran kartına daha fazla para ödemeyecek mi?

KirliKill

80+ Silver
Maalesef 2 şık sunmuştun bende mantıklı olan cevabı verdim :) 50.000 TL mining için bütçesi olan bir arkadaş ile 1 ekran kartı bile olmayan birini kıyaslıyorsun asıl senin kafana yazık.
7/24 oyun oynayam para kazanmayam insanların ekmeği yüzünden basit bir elektronik parça stokta olmadığı için onlara kin ve nefret güdem

o 50000 tl harcıyor ama meyvesi belkide ona 20000 olarak dönecektir

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
50.000 TL olur, 50000 TL ile işe giriyorsun çünkü. :D
PSU ( Çift PSU kullanmanı öneririm 12'den az ekran kartı var ise )
Mining anakart ( Bazıları 13 destekliyor H110 BTC+'dı sanırım 13 Tane mining için slotu var )
Ucuz işlemci.
Ucuz RAM.
Açık bir alüminyum kasa ( ekran kartlarına uygun )

Arkadaşlar yazmayı unutmuşum.
2. El Mining rig satın almak mantıklı mı ?
Mantıksız, satan adam ne için sattığı bellisiz getirdiği parayı 10 ayda çıkarmıyorsa alınmamalı, bazıları sıfırından daha pahalıya rig satıyor prim vermeyiniz bunlara.
Ucuz olması, TDP'nin az olması, Hashrate'inin fazla olması önemli. Yani bunlar g enelde RTX 30 serisi ekran kartlarında oluyor üçü. RTX 3060 Ti, 3070, 3080 gibi ekran kartları alınabilir. İnternetten araştırabilirsin hangi ekran kartının ne kadar hashrate verdiğini.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Bu konuyu bence daha devam ettirmemek gerek, kimsenin bir şeyi başkasının bir şeyinden daha değerli değildir. Adam mining ile evine ekmek götürüyor olabilir, neden bunun için ötekileştirilsin? Onun istediği gibi mining yapmaya sizinde istediğin gibi oyun oynamaya hakkı var. Sanki adam stogu bitirmiş gibi konuşuyorsun. Sanki adam mining sistemi toplarken stoklar yüzünden ekran kartına daha fazla para ödemeyecek mi?

7/24 oyun oynayam para kazanmayam insanların ekmeği yüzünden basit bir elektronik parça stokta olmadığı için onlara kin ve nefret güdem

o 50000 TL harcıyor ama meyvesi belkide ona 20000 olarak dönecektir

Sanane kardeşim adamlar senin keyfin için para mı kazanmayacak?
Parası olan alabilir seni ilgilendirmez bu.
Maalesef 3ünüze birden cevap veremiyeceğim. Bu forumda '':mad:'' emojisi kullanılmak için var istediğime atabilirim. Neden kızgın attığımı sordu bende açıkladım :)

XToTX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Giray Baykara
50.000 TL olur, 50000 TL ile işe giriyorsun çünkü. :D
PSU ( Çift PSU kullanmanı öneririm 12'den az ekran kartı var ise )
Mining anakart ( Bazıları 13 destekliyor H110 BTC+'dı sanırım 13 Tane mining için slotu var )
Ucuz işlemci.
Ucuz RAM.
Açık bir alüminyum kasa ( ekran kartlarına uygun )

Mantıksız, satan adam ne için sattığı bellisiz getirdiği parayı 10 ayda çıkarmıyorsa alınmamalı, bazıları sıfırından daha pahalıya rig satıyor prim vermeyiniz bunlara.
Ucuz olması, TDP'nin az olması, Hashrate'inin fazla olması önemli. Yani bunlar g enelde RTX 30 serisi ekran kartlarında oluyor üçü. RTX 3060 Ti, 3070, 3080 gibi ekran kartları alınabilir. İnternetten araştırabilirsin hangi ekran kartının ne kadar hashrate verdiğini.
ilk önce çok teşekkür ederim.
50K yı tam olarak nasıl kaybedebilirim bunu merak ettim.
Birde 2. el hazır bir rig gördüm letgoda 8 adet 8gb rx570(msi) stabil 253 Mh Verdiğini söylüyor aylık 6-8k getirisi olduğunu söylüyor(pek inandırıcı gelmedi) ayrıyeten Ekran kartlarının hepsi kutulu ve garantiliymiş. Fiyatı ise 60k fakat 55 e alabileceğimi düşünüyorum.
En ucuz rx570 8gb şuan piyasada 6.000 6x8=40.000 diğer bileşenler ile 60 ı bulur mu diye sormak istedim size. Tekrardan teşekkürler

yahya58

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Yahya AYAN
Maalesef 3ünüze birden cevap veremiyeceğim. Bu forumda '':mad:'' emojisi kullanılmak için var istediğime atabilirim. Neden kızgın attığımı sordu bende açıkladım :)
Sen ve senin gibileri anlamak çok zor. Eline 10 tane Rx580 parası versem mining mi yaparsın? Oyun mu oynarsın?
Biraz empati yapın,adamın 500tane ekran kartı alacak parası varsa gider alır senide gram alakadar etmez, kimse sen niye bu kadar kart alıyosun stok kalmıyor oyun oynayamıyoruz diyemez.

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
Birde 2. el hazır bir rig gördüm letgoda 8 adet 8gb rx570(msi) stabil 253 Mh Verdiğini söylüyor aylık 6-8k getirisi olduğunu söylüyor(pek inandırıcı gelmedi) ayrıyeten Ekran kartlarının hepsi kutulu ve garantiliymiş. Fiyatı ise 60k fakat 55 e alabileceğimi düşünüyorum.
En ucuz rx570 8gb şuan piyasada 6.000 6x8=40.000 diğer bileşenler ile 60 ı bulur mu diye sormak istedim size. Tekrardan teşekkürler
253 MH/s'ın aylık 8K getirmesi imkansız, 5500 TL civarı getiriyor aylık ortalama şu an ki dolar kuru ve ETH kurundan.

SatisFaction

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Muhammet
Hocam 9k civarı 5 tane 5700xt bulursanız aylık 8500 TL geliriniz olur. Artan paraylada PSU, anakart, işlemci.

XToTX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Giray Baykara
Hocam 9k civarı 5 tane 5700xt bulursanız aylık 8500 TL geliriniz olur. Artan paraylada PSU, anakart, işlemci.
Biraz araştırma yaptım 2. eller bile 13-11 Hocam Ben rx 570-580 devam edeyim :cry:
Mesaj otomatik birleştirildi:

6x8 40 yazmışım 🥲

Son düzenleme:

BRUHAN41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murathan
7 tane 3080 alıcam yıllık bi sıkıntı çıkmassa en az 150k

Top Bottom