victreX
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 70
- İsim
- Ahmet
- Bütçe
- 50000
Sadece FPS oyunları oynamak için bir sistem toplayacağım. Yanında ekipmanlar da olacak. Öncelikli amaç en düşük input lag yapacak parçaları ve ekipmanları seçmek. Muhtemelen 360Hz bir monitör kullanacağımdan FPS 360+ olmalı. Zaten CS:GO'da en fazla 400 FPS sınırı var diye biliyorum.
Aklımda şu an birkaç soru var;
CAS latency (CL) değeri kafamı karıştırıyor. Sanırım DDR5 ve DDR4 RAM'leri karşılaştırırken, DDR5'lerin CL değeri başka bir şekilde hesaplanıyordu, bunu biri açıklayabilirse iyi olur.
En düşük gecikmeli internet için de başka bir konu açmayı düşünüyorum.
Bu konuyu sadece merak ettiğim için açıyorum. Amacım, akıcılığı arttırarak ve gecikmeyi en aza indirerek FPS oyunlarında optimum deneyimi hangi parçalarla sağlayacağımı araştırmak.
Bu konunun sadece yeni nesil oyunlar için olan (farklı çözünürlüklere göre) versiyonu da gelecek.
Aklımda şu an birkaç soru var;
- 1080p de darboğaz yapmadan en iyi verimi verecek ekran kartı nedir?
- DDR5'ler gecikme konusunda DDR4'lerden önde mi?
CAS latency (CL) değeri kafamı karıştırıyor. Sanırım DDR5 ve DDR4 RAM'leri karşılaştırırken, DDR5'lerin CL değeri başka bir şekilde hesaplanıyordu, bunu biri açıklayabilirse iyi olur.
En düşük gecikmeli internet için de başka bir konu açmayı düşünüyorum.
Bu konuyu sadece merak ettiğim için açıyorum. Amacım, akıcılığı arttırarak ve gecikmeyi en aza indirerek FPS oyunlarında optimum deneyimi hangi parçalarla sağlayacağımı araştırmak.
Bu konunun sadece yeni nesil oyunlar için olan (farklı çözünürlüklere göre) versiyonu da gelecek.