Neler Yeni

50 Bin TL'ye Kadar 12 Ay Taksitle 0.99 Faizle PC

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,964
İsim
tümen dağ
işte bu yüzden bu forumu çok seviyor ve ayrılamıyorum.:shy:

bu arada teşekkürler bilgi için

iLeLeBeT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
iLeLeBeT
Valla dayı mevzu nerelere intikal etmiş. Vay arkadaş...

Ona bakacak olursak ilahi eserler hariç diğer tüm müzikleri dinlemek de haram. Kimse bunu söylemiyor. O yüzden kimse kimsenin alimliğini yapmasın. Müslüman bir zat harami helali ayırt edemeyecek kadar gafil değildir diye düşünüyorum...

Son düzenleme:

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
işte bu yüzden bu forumu çok seviyor ve ayrılamıyorum.:shy:

bu arada teşekkürler bilgi için
Rica ederim güzel kardeşim her ne kadar linç yesek de ben yaptığım ve söylediklerimden pişman olmadım olmam sizi bilgilendirmeye ve yardım etmeye devam edeceğim kulak asmayacaksin bir bilgi gördük paylaştık millet konuyu nerelere çekmiş bilmiyorlar yaşadığımız hayatın hemen hemen birçok yerinde faize bilerek ya da bilmeyerek bulaşıyoruz ben kötü oldum bir de ne kadar gülünç bir durum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Banlanması gereken sensin bu bir fırsat Kürşat Abide yardımcı olmak istemiş sen dininin kurallarına uymak istiyorsan bak geç yorum yapmana gerek yok
Bende söyledim kardeşim sanki ne yaptık dinden mı çıkardık kul hakkı mı yedik ben bişey gördüm paylaştım ama bana linç edenleri yazdım bir yere bir gün bu kredi faiz vs ye bulasirlarsa bende o zaman hatirlaticam onlara direk yargiliyorlar zaten böyle bir kesim var forumda ama olsun ben yaptığım şeylerden pişman değilim her zaman size yardımcı olmaya çalışıyorum kulak asmayacaksin böyle kişilere

Ekler

• Screenshot_2023-03-09-06-59-10-369_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-03-09-06-59-10-369_com.android.chrome.jpg
    493.3 KB · Hit: 33

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Hocam her şeyi ve herkesi takmamak lazım. Sen paylaşmışsın isteyen değerlendirir isteyen değerlendirmez. Sanki silah zoruyla insanları Faize yatırıyormuşsun gibi bir tartışma çıkmış, trajikomik. Zaten az erkek ol yumuşama aslan parçasında koptum. Böyle ahkam keserek kalp kırarak erkek olunuyormuş. O daha trajikomik. Hatta en başta faiz haram diye konuşan insanın yumuşama erkek ol deyip İslam dinindeki hoşgörü olayını görmezden gelmesi de ayrı trajikomik.

Konuyu açtığın ve bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,230
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Kredi çekmek haram diyenler İncil okuyor galiba ? Kitap gelmiş nerenizle okuyorsunuz şu kitabı çözemedim. Faiz işletirsen haramdır ama faizli ürün almak haram olmuyor idda kupon , kumar vs başkalarının hakkına girerek kazanç elde etme gibi durumlar haramdır artık şu Cübbeli ya da diyanet kafasından çıkın açın okuyun kitabı. Not: burada herkes müslüman değil farklı dinlerde insanlar da olabilir o yüzden faiz haram vb. Bu yüzden konu kapansın gibi muhabbetler yobazlıktan başka bir şey değil. Herkes istediğini alabilir ve buna saygı duymak zorundasınız.
Riba - TR de ki adı ile, faiz- haksız kazançtır doğru diyorsun ama sadece kumar vs işleyerek değil, zaten kumar da ayrıca yasak olarak belirtilmiş. Buradaki haksız kazanç her anlamda, tost peynirine kalın puntolarla kaşar yazmakda faiz, ürün satarken ufak arızası olup, sıfır sıkıntı demekte faiz, iş yerine gelmiş saf birine fazladan kaktırmakta faiz, hükümetin bu kadar vergi alması da faiz, vade farkı koymakta faiz. Sonuçta banka ürüne bizim yerimize nakit ödeme yapıyor, satıcı parasını alıyor burada daha ne hakla vade farkı koyuyor, koyamaz. Ayrıca faizli ürün almak nasıl haram olmuyor çok mantıksız, ortada haksız kazanç var ve sen hak yol üzeresin ve ortada bir haksızlık varsa buna uymazsın, karşı çıkarsın senin dediğin bu dinin tabiatına aykırı. Şöyle düşün adamın biri sana bozuk mal satıyor sen bunu normalde alır mısın almazsın çünkü bozuk, iş faize gelince neden alırım oluyor? Aynı şey hiç bir farkı yok, müslümana yakışır şey değil biraz kendinize değer verin. Haksız kazanç sağlayan birilerine ne diye daha fazla kazanç sağlaması için yardımcı oluyorsunuz, almayın ondan ki daha da güçlenip daha da insanlardan haksız kazanç elde etmesin, haksız kazanç alan kişiden/lerden insanlara hayır mı gelir, gelmez daha çok zulm gelir.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Riba - TR de ki adı ile, faiz- haksız kazançtır doğru diyorsun ama sadece kumar vs işleyerek değil, zaten kumar da ayrıca yasak olarak belirtilmiş. Buradaki haksız kazanç her anlamda, tost peynirine kalın puntolarla kaşar yazmakda faiz, ürün satarken ufak arızası olup, sıfır sıkıntı demekte faiz, iş yerine gelmiş saf birine fazladan kaktırmakta faiz, hükümetin bu kadar vergi alması da faiz, vade farkı koymakta faiz. Sonuçta banka ürüne bizim yerimize nakit ödeme yapıyor, satıcı parasını alıyor burada daha ne hakla vade farkı koyuyor, koyamaz. Ayrıca faizli ürün almak nasıl haram olmuyor çok mantıksız, ortada haksız kazanç var ve sen hak yol üzeresin ve ortada bir haksızlık varsa buna uymazsın, karşı çıkarsın senin dediğin bu dinin tabiatına aykırı. Şöyle düşün adamın biri sana bozuk mal satıyor sen bunu normalde alır mısın almazsın çünkü bozuk, iş faize gelince neden alırım oluyor? Aynı şey hiç bir farkı yok, müslümana yakışır şey değil biraz kendinize değer verin. Haksız kazanç sağlayan birilerine ne diye daha fazla kazanç sağlaması için yardımcı oluyorsunuz, almayın ondan ki daha da güçlenip daha da insanlardan haksız kazanç elde etmesin, haksız kazanç alan kişiden/lerden insanlara hayır mı gelir, gelmez daha çok zulm gelir.
Umarım ailende de bankaya krediye bilerek yada bilmeyerek bulaşan yoktur bulaşmamışlarsa da inşallah bulaşmazlar ama insan mecbur kalıyor bazen hayatta herkes dört dörtlük değil kardeşim elimizden geleni yapıyoruz harama bulaşmamak için ama elden bişey gelmiyor bazen insan girmek zorunda kalıyor faize girerek de dinden çıkmıyoruz günahkar oluyoruz her mümin gibi ama tabii ki gönül ister ki hiç bulaşma ama hayat şartları insanı bazen yönlendiriyor evleneceksin kredi çekmek zorundasın ev alacaksın kredi çekmek zorundasin kimsenin bol keseden parası yok faiz alarak ve bunu kötü yolda kullanarak asıl çok büyük günaha girmiş oluyoruz ben böyle düşünüyorum şimdi bana bağırıp çağıranlar günlük hayatta faiz işliyorlar isteyerek yada istemeyerek zaten taksitle alınan her üründe faiz var o zaman PC alıyor taksit ile bu da faiz halı alıyor gidip vade ile bu da faiz yanlış anlamayın faizi savunmuyorum ama günlük hayatta bizi buna mecbur bırakıyorlar

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,230
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Umarım ailende de bankaya krediye bilerek yada bilmeyerek bulaşan yoktur bulaşmamışlarsa da inşallah bulaşmazlar ama insan mecbur kalıyor bazen hayatta herkes dört dörtlük değil kardeşim elimizden geleni yapıyoruz harama bulaşmamak için ama elden bişey gelmiyor bazen insan girmek zorunda kalıyor faize girerek de dinden çıkmıyoruz günahkar oluyoruz her mümin gibi ama tabii ki gönül ister ki hiç bulaşma ama hayat şartları insanı bazen yönlendiriyor evleneceksin kredi çekmek zorundasın ev alacaksın kredi çekmek zorundasin kimsenin bol keseden parası yok faiz alarak ve bunu kötü yolda kullanarak asıl çok büyük günaha girmiş oluyoruz ben böyle düşünüyorum
İnsanlar her zaman zorluk çekiyor zaten. Bu zorluklar karşısındaki durumunu ya da yaptığın eylemleri kimseye açıklamana gerek yok o Allah`la kul arasında.
Sana bu açıklamayı yapmayı mecbur bıraktırmak bence forumdaki lerin ayıbı olmuş ve benim üzüldüğüm kısım da bu işte, tartışma seviyesi kötü. İnsanlar birbirini uyarır ya da görüş belirtir ki ileri gideriz burada daha çok agresif yorumlar gelmiş, değişik bir tartışma başlamış hoş olmamış. Allah hepimizi ıslah etsin genel olarak iletişim problemi var insanlarda düzelir inşallah diyelim.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
İnsanlar her zaman zorluk çekiyor zaten. Bu zorluklar karşısındaki durumunu ya da yaptığın eylemleri kimseye açıklamana gerek yok o Allah`la kul arasında.
Sana bu açıklamayı yapmayı mecbur bıraktırmak bence forumdaki lerin ayıbı olmuş ve benim üzüldüğüm kısım da bu işte, tartışma seviyesi kötü. İnsanlar birbirini uyarır ya da görüş belirtir ki ileri gideriz burada daha çok agresif yorumlar gelmiş, değişik bir tartışma başlamış hoş olmamış. Allah hepimizi ıslah etsin genel olarak iletişim problemi var insanlarda düzelir inşallah diyelim.
Ayn öyle güzel kardeşim birbirimizi kırmadan hoşgörü ile yakalasmaliyiz ama işte arada böyle kişiler çıkıyor bende ister istemez cevap vermem gerekiyor ucu bana dokunduğu için neyse isteyen istediğini yapar almak isteyen alır almak istemeyen almaz dediğin gibi saygı çerçevesinde yaklaşmaliyiz birbirimize bunu kaybediyoruz

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,512
İsim
Hakanbey
Kredi olmasaydı bu günlere gelemezdim. Anneme babama ve kendime 1er daire aldım arabamı aldım karavanımı aldım ufakta olsa bir tekne aldım v.s Kredi çekmeseydim bunların hiç birine sahip olamazdım Çünki her geçen gün alım gücü düşüyor ve TL ile maaş alıyoruz. İyki yapmışım Haramsa haram yapacak bişey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Mad
İlgilendiği Kategoriler
Siber Güvenlik, Güvenlik Duvarı, Anti Virüs, Domain Controller, File Server, Oyun ve Bilgisayar Bileşenleri
Dini çıkarımlar üzerinden emir dayatmak uygun bir davranış değil arkadaşlar. Bu foruma da yakışmaz.

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Yapılan yorumları okudukça iq kaybı yaşadım resmen. İnsanları yargılamak ne kadar kolay size göre burası İran yada Arabistan değil. Herkes de müslüman değil. Daha düne kadar a 101'in 50 lirası için sayfalarca yorum yazılırken Müslüman arkadaşlar ortalarda yoktu. Yada varlardı ama işlerine gelmedi. O yüzden bilinçsiz ve iq yoksunu gibi herkes aklına geleni söylemiş.
Ayn öyle güzel kardeşim birbirimizi kırmadan hoşgörü ile yakalasmaliyiz ama işte arada böyle kişiler çıkıyor bende ister istemez cevap vermem gerekiyor ucu bana dokunduğu için neyse isteyen istediğini yapar almak isteyen alır almak istemeyen almaz dediğin gibi saygı çerçevesinde yaklaşmaliyiz birbirimize bunu kaybediyoruz
Sende kafana takma kardeşim bu millet böyledir. İyilik falan yaramaz. Bilgilendirme için sağol.

SadeceSeyf

80+ Gold
dostum faize girmiycek olanında aklını karıştırıp günahına girme gerek yok böyle konuya bence senin kadar gereksiz bi adam görmedim
Aynen ekonomide cok iyi degil mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

İhtiyacı olanlar bakabilir taksitle belki Sistem vs almak isterseniz bilgisayarlarda 12 taksit mevcut
Guzelmiş bu arada teşekkurler ama fibabank kolay kolay kredi cikarmiyor 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,437
Üyeler
163,656
Son üye
kingforg
Top Bottom