Neler Yeni

Yardım 500HZ Alienware vs. 240HZ MAG 251RX

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.
deneyimlemiş derken 240 ve 360hz deneyimleme fırsatım oldu 500hz'i deneyimlemedim ancak dediğim gibi 240 ile 360hz arasında bile azımsanamayacak kadar büyük fark var. Özellikle biraz oyunu hardcore oynuyorsanız direkt o hissiyatı alırsınız. 60hzden 144'e geçmekten daha büyük bir fark vardı 240 ile 360hz arasında.

aktif olarak 144 kullanıyorum ileride bi 360hertz'e geçmek için can atıyorum.. çevremdeki herkes ne gerek var diyor ancak beni ancak ben gibi hardcore online fps oyunu oynayan yada bu hertzleri deneyimleyen insanlar anlar.. Öyle bir bütçe sizi zorlamıyorsa alın içinizde kalmasın.
5070 li sisteme gececeksem eger 500HZ Alienware alırdım bosuna mı verdım o parayı
Kesinlikle dostlar. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Alıp geçeyim mi?

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
927
İsim
Enes Altunışık
2K 360HZ mi tercih edeyim hocam? 27 inç büyük gelir diye düşünüyorum.
Bu arada konuyla ilgili de yorumumu yapmış olayım. 540hz monitör almayı düşünebilirsin hocam o bütçelere çıkmışken. https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-pivot-540-hz-oyuncu-u-fiyati,811664925.html
Şu ile 500hz olan arasında dağlar kadar fark var. ips panel ne kadar fast ips de olsa tn kadar hızlı değil. Rekabetçi oynuyor ve en iyisini istiyorsanız tercihim bu olurdu. Onun dışında oled monitörler de panel olarak çok hızlı olduğundan 2k oled de tercih edilebilir. iyi forumlarr.

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,565
İsim
Dontaçhi kâfi.
hocam allahın aşkına şu videoyu bir izleyin arada salise fark var sanki 240hz den 500hze geçince kil sayısı 40tan 50 ye çıkacak ayrıca ülkedeki çoğu insan 500hze sahip bile değil 60-144 hz ile oyun oynamaya çalışanlar var arkadaş e sporcu olmayacaksa gerek yok bu fiyata
işte olay da burada zaten. Belki CS yada Valorant gibi oyunları hardcore oynamıyorsunuzdur ancak saliselik farklar bile önemli oluyor bu oyunlarda.
Fotoğrafta da gördüğünüz üzere 144HZ oynayan bir oyuncu adamı tam olarak görmezken 500hz'de adam tabiri caizse kabak gibi ortada duruyor. Size saliselik bir süre gibi gelse de Reaksiyon süresi olarak inanılmaz bir fark yaratıyor.
1739104450562.png

Ayrıca HZ arttıkça sadece bu saliselik farklar artmıyor bildiğin üzere, ekran daha yağ gibi kaymaya başlıyor buda daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor. Yüksek hz'e çıktıkça oynadığın oyunda daha iyi olman mümkün evet. 360hz deneyimlediğim sistemde oynadığım 2 maçta da rakip daha beni adam gibi görüp tepki vermeden vuruyordum. Normalde aktif olarak 144 hz kullanıyorum ve o 360hz deneyimimdeki oyun sıfır ısınmayla dahi çok daha iyiydi çünkü tepkime reaksiyon sürelerim inanılmaz düşmüştü. Hem oyun yağ gibi kayıyor hemde adamlardan daha hızlı reaksiyon verebiliyordum.

Kesinlikle dostlar. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Alıp geçeyim mi?
Tekrar dediğim gibi bu ürüne maddi durumun el veriyorsa aldığında ekonomik olarak zorlanmam problem olmaz diyorsan al.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.
Bu arada konuyla ilgili de yorumumu yapmış olayım. 540hz monitör almayı düşünebilirsin hocam o bütçelere çıkmışken. https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-pivot-540-hz-oyuncu-u-fiyati,811664925.html
Şu ile 500hz olan arasında dağlar kadar fark var. ips panel ne kadar fast ips de olsa tn kadar hızlı değil. Rekabetçi oynuyor ve en iyisini istiyorsanız tercihim bu olurdu. Onun dışında oled monitörler de panel olarak çok hızlı olduğundan 2k oled de tercih edilebilir. iyi forumlarr.
Hocam TN panel bakış açısı, görüntü kalitesi olarak kötü olduğu için tercih etmedim. OLED'lerde parlak ekran, benim için en büyük sıkıntı mat olmaması. O yüzden IPS tercihim şu an.
Mesaj otomatik birleştirildi:

işte olay da burada zaten. Belki CS yada Valorant gibi oyunları hardcore oynamıyorsunuzdur ancak saliselik farklar bile önemli oluyor bu oyunlarda.
Fotoğrafta da gördüğünüz üzere 144HZ oynayan bir oyuncu adamı tam olarak görmezken 500hz'de adam tabiri caizse kabak gibi ortada duruyor. Size saliselik bir süre gibi gelse de Reaksiyon süresi olarak inanılmaz bir fark yaratıyor.
Alıntıyı görüntüle

Ayrıca HZ arttıkça sadece bu saliselik farklar artmıyor bildiğin üzere, ekran daha yağ gibi kaymaya başlıyor buda daha iyi bir oyun deneyimi sunuyor. Yüksek hz'e çıktıkça oynadığın oyunda daha iyi olman mümkün evet. 360hz deneyimlediğim sistemde oynadığım 2 maçta da rakip daha beni adam gibi görüp tepki vermeden vuruyordum. Normalde aktif olarak 144 hz kullanıyorum ve o 360hz deneyimimdeki oyun sıfır ısınmayla dahi çok daha iyiydi çünkü tepkime reaksiyon sürelerim inanılmaz düşmüştü. Hem oyun yağ gibi kayıyor hemde adamlardan daha hızlı reaksiyon verebiliyordum.

Tekrar dediğim gibi bu ürüne maddi durumun el veriyorsa aldığında ekonomik olarak zorlanmam problem olmaz diyorsan al.
Sağ ol hocam Alienware 500HZ alacağım, yorumların için çok teşekkür ediyorum.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,371
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.

nigelhayesdavis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
295
İsim
Arda

Aykut D.

80+ Gold

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,239
İsim
.
Hocam iyi forumlar. Monitörü deneyimledim bende sizin gibi FPS oyunları ağırlık oynuyorum, bütçeniz varsa değer olduğunu düşünmekteyim. Hesabı supreme den globala çıkarmak için arkadaştan 1 haftalığına almıştım. :D
Hocam sağ olasın, kullanan arkadaşların fikri çok önemli benim için. Alıyorum 500HZ'yi :)

Akif Erdem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
Akif Erdem
240hz ile 500 arasında fark yok diyenler 500ü deneyimledi mi acaba? Arkadaşın bütçesi sıkıntılı değilse kesinlikle geçilir 240 ve 500 arasında 2 kat Hz farkı var. Fark olmama ihtimali yok. Valo gibi oyunlarda arkadaşın sistemi 500 fps alır zaten neden 240ta takılı kalayım ki? Sistemin anlamı kalmıyor o zaman.

Aykut D.

80+ Gold
240hz ile 500 arasında fark yok diyenler 500ü deneyimledi mi acaba? Arkadaşın bütçesi sıkıntılı değilse kesinlikle geçilir 240 ve 500 arasında 2 kat Hz farkı var. Fark olmama ihtimali yok. Valo gibi oyunlarda arkadaşın sistemi 500 fps alır zaten neden 240ta takılı kalayım ki? Sistemin anlamı kalmıyor o zaman.
Çoğunun gözü eğitimli değil farketmiyor birçok kişi . 165 180 ayrımını bile zorda olsa yapabiliyorum ben 🤠.

Top Bottom