500w Psu Önerisi / Sorusu

techNO11

80+
Reaksiyon skoru
3
Bütçe
2000
Merhabalar. Şu anki sistemimde Rampage'in RMP-500-80P modelinde 500W'lık bir PSU'su var. Yaklaşık 5 yıl önce toplamıştım sistemi ve o zamandır kullanıyorum. Geçen aylarda anakart, işlemci ve ekran kartı upgrade yaptım. Bazı yerlerde bu PSU hakkında dayanıksız, kalitesiz gibi yorumlar yapılmış. PSU'yu değiştirmeli miyim? Psu sistemime zarar verir mi, anakartımı ve ekran kartını yakar mı? Daha kaliteli ve uygun fiyatlı öneriniz var mı? Fikirlerinizi almak isterim.

Sistemim: MSI Mech 2X RX 6600 8GB
Ryzen 5 5500
MSI A520M-A PRO ANAKART

Merhabalar. Şu anki sistemimde Rampage'in RMP-500-80P modelinde 500W'lık bir PSU'su var. Yaklaşık 5 yıl önce toplamıştım sistemi ve o zamandır kullanıyorum. Geçen aylarda anakart, işlemci ve ekran kartı upgrade yaptım. Bazı yerlerde bu PSU hakkında dayanıksız, kalitesiz gibi yorumlar yapılmış. PSU'yu değiştirmeli miyim? Psu sistemime zarar verir mi, anakartımı ve ekran kartını yakar mı? Daha kaliteli ve uygun fiyatlı öneriniz var mı? Fikirlerinizi almak isterim.

Ryzen 5 5500
MSI A520M-A PRO ANAKART
testlerini yap psunun sorunsuz ise kullan

Kullan bir şey olmaz gibi net bir cümle kuramam ama bana sorarsan kullanabilirsin sorunu yoksa.

Ryzen 5 5500
MSI A520M-A PRO ANAKART
Teknoloji sans isi bilgisayari kapatigin gecenin sahabinda tekrar acilmayabilir

testlerini yap psunun sorunsuz ise kullan
Hocam test olarak ne önerebilirsiniz bir de herhangi bir kapanma ya da donanımların fazla ısınması vs. Yaşamıyorum şu an.
Kullan bir şey olmaz gibi net bir cümle kuramam ama bana sorarsan kullanabilirsin sorunu yoksa.
Şu an hani kapanmadır ya da ses gelmesidir fln gibi bir şey görünmüyor ama PSU hakkında iyi yorumlar olmayınca arada kaldım.
Teknoloji sans isi bilgisayari kapatigin gecenin sahabinda tekrar acilmayabilir
Peki mesela bu PSU anakarta ve işlemciye zarar verir mi bozulma anında

Hocam test olarak ne önerebilirsiniz bir de herhangi bir kapanma ya da donanımların fazla ısınması vs. Yaşamıyorum şu an.

Şu an hani kapanmadır ya da ses gelmesidir fln gibi bir şey görünmüyor ama PSU hakkında iyi yorumlar olmayınca arada kaldım.

Peki mesela bu PSU anakarta ve işlemciye zarar verir mi bozulma anında
psu yu occt den test et birde sistem yük altındayken oyunda falan voltaj değerlerine bak aida 64 ten

psu yu occt den test et birde sistem yük altındayken oyunda falan voltaj değerlerine bak aida 64 ten
Yük altında değerler stabil görünüyor herhangi bir dalgalanma vs. Görmedim bir de psu fanına elimi tuttum hani ısınma falan açısından soğuk hava üflüyordu

Yük altında değerler stabil görünüyor herhangi bir dalgalanma vs. Görmedim bir de psu fanına elimi tuttum hani ısınma falan açısından soğuk hava üflüyordu
voltaja baktın mı

Ryzen 5 5500
MSI A520M-A PRO ANAKART
Düzgün çalışıyorsa yeni sistemin. Güç kaynağından herhangi bir ses gelmiyorsa yada bir şikayetin yoksa kullanmaya devam edebilirsin.

Alırken işini sağlama al iyisini al diyoruz ama zaten elinde var kullan.Bende mesela parçaları test amaçlı everest 250w psu kullanıyorum :)

voltaja baktın mı
2 saatlik oyun testinde voltajlar şu şekilde minimum maksimum olarak. Sonrasında OCCT ile power testi yaptım yine yaklaşık bu şekilde çıkmıştı dalgalanma çok azdı.
Düzgün çalışıyorsa yeni sistemin. Güç kaynağından herhangi bir ses gelmiyorsa yada bir şikayetin yoksa kullanmaya devam edebilirsin.
Sistemin çalışması açısından sıkıntım yok ses vs. Yaşamadım.
Alırken işini sağlama al iyisini al diyoruz ama zaten elinde var kullan.Bende mesela parçaları test amaçlı everest 250w psu kullanıyorum :)
Hocam ilk sistemi aldığım zamanlar bu kadar araştırmadım ve tam bilmiyordum biraz acemiliğe geldi ya bir de forumlarda C4 falan demişler geriliyo insan 😄

Ekler

• Screenshot_2026-02-01-12-35-40-477_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.webp
    Screenshot_2026-02-01-12-35-40-477_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.webp
    45.3 KB · Hit: 9
Aynı PSU ile R5 7500F ve RX 6800 kullanıyorum 6 aydır.

Şuan bir sorun yok gibi , occt üzerinde psu testi yap yarım saatlik bir şey olmazsa devam et için rahat etsin istiyorsan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,500
Üyeler
188,432
Son üye
hizliarsiv
Geri