5060 8gb Vs Arc B580 12gb

eski derken nası bi eskilik? cs2 de multiframegen geldikten sonra 350 fps civarlarında takılıyorum işlemcim i5 14600k anakartım yetersiz biraz sadece
Eski derken daha çok dx12 desteklemeyen oyunlarda sanırsam optimizasyon sorunları yaşanılıyormuş tam doğru mu bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

net şekilde rtx5060 derim. 14bin bandına gelirse yapış.
12-13 bulursan doğrudan düşünmeden çök :D
Ama 8GB VRAM 1-2 seneye yetersiz kalacağı söyleniliyor ne kadar mantıklıdır 8GB halini almak.

Şöyle bir şey de var yeni nesil ekran kartı aldım oyunları full ayarda oynamak istiyorum dersen şöyle bir Vram kullanımı ile karşılaşabiliyorsun. 1080p den sadece 2 örnek:

Ekler

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    273.6 KB · Hit: 20
  • Horizon6.webp
    Horizon6.webp
    225.7 KB · Hit: 22
Eski derken daha çok dx12 desteklemeyen oyunlarda sanırsam optimizasyon sorunları yaşanılıyormuş tam doğru mu bilmiyorum.

Ama 8GB VRAM 1-2 seneye yetersiz kalacağı söyleniliyor ne kadar mantıklıdır 8GB halini almak.
dx12 desteklemeyen bi minecraft oynadım sanırım minecraft 20 yıl önceki yazılımı kullanıyo optimizasyonu berbat bide tlauncher kullandıgım için ekstra performans kaybı yaşıyodum ama ona rağmen üst düzey shaderda 300fps sabit alıyorum

güzel işlemciyle kullanırsan eski oyunlardada sorun yaşayacağını sanmıyorum çokta korkma bence bi şans ver

Saf güçte B580 = RTX 4060

Tek avantajı VRAM, 5060 daha mantıklı bir seçenek. DLSS4 ile 5060 farkı fazlasıyla açar. Söylenti olarak bir iki haberde Nvidia'nın VRAM sıkıştırma teknolojisi yapacağı söyleniyor, yalan değilse 8GB 2-3 sene önceki gibi günü kurtarır duruma gelecektir

B580 kötü tercih olur yine de siz bilirsiniz. Nvidia yazılım olarak VRAM sıkıştırma üzerinde çalışıyor. Benim tahminim 60 serisi geldiğinde Gddr7 kartlar hepsine bu teknoloji verecekler

kanka mümkün mertebe düz 8gb alma ya

Bütçe ortalama 50-60k civarı sıfırdan diziyorum sistemi.
Sırf kasa o bütçedeyse indirim vs. denk getirip 5060ti 16gb bulunabilir belki. Şuan parçaları çok kaliteli olmayan ama ddr5 olan 55-60k aralığında sistemler var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,850
Üyeler
196,828
Son üye
TIT4N
Geri