Öneri 5070Tİ bakıyoruz Bütçe 50-60k

Ben şeyi anlamıyorum birde. Adam üst segment AAA kalitede 5070Ti almak istiyor. Fakat forumdakiler üzerine 10-15 kat Giriş seviyesi 5080 al diyorlar. Şaka gibiler gerçekten. Şimdi aralarında kayda değer bir performans farkı olsa tamam diyeceğim. Aralarında maksimum %10-15 (o da fark edilmez) Bir performans farkı mevcut. Onun harici ikiside 16gb VRAM değerine sahip. Hani VRAM avantajı bile yok. Gidip o karta 10-15k fazla verip giriş seviyesi almak bilemedim. Anlamıyorum ve hiçbir zaman anlamayacağım. 5070Ti alıyorsan git 5080 al demeleri biraz bana garil geliyor. Sizinde dediğiniz gibi madde kullanımı mevcut :D
Ben de bu yüzden top tier 5070tilara bakıyorum bu bütçede sizin öneriniz hangisi acaba? Sanırım Rt teknolojidi farkı da var 5080 ile 5070ti arasında ama çok emin değilim gözle görüşecek bir fark olup olmadığını bilmiyorum

Ben şeyi anlamıyorum birde. Adam üst segment AAA kalitede 5070Ti almak istiyor. Fakat forumdakiler üzerine 10-15 kat Giriş seviyesi 5080 al diyorlar. Şaka gibiler gerçekten. Şimdi aralarında kayda değer bir performans farkı olsa tamam diyeceğim. Aralarında maksimum %10-15 (o da fark edilmez) Bir performans farkı mevcut. Onun harici ikiside 16gb VRAM değerine sahip. Hani VRAM avantajı bile yok. Gidip o karta 10-15k fazla verip giriş seviyesi almak bilemedim. Anlamıyorum ve hiçbir zaman anlamayacağım. 5070Ti alıyorsan git 5080 al demeleri biraz bana garil geliyor. Sizinde dediğiniz gibi madde kullanımı mevcut :D
Hocam ben çözdüm onlar liseliler ya. Gerçekten normal hayat akışını çözememişler daha. Bunlara göre en iyi telefon var, en iyi ekran kartı falan var. Dediğin gibi herhangi birinin çinli markaya para vermek yerine düzgün bir daha düşük model ekran kartı alabileceğini idrak edemiyorlar. Yarın bir gün bunlar 25-30 yaşına gelince "ger.zekalı mısın mercedes niye alıyorsun egea da 170 yapıyor" diyecek herhalde. QA hakkında hiçbir şeyden anlamıyorlar. İnsanların bir keyfi olduğundna bile anlamıyorlar. Burada daha bugün 5070ti oyun için çok kötü diyen adam vardı.

Ama link atıp benimkini satın al demek apayrı bir kafa.

Ben 4080 satıyorum garantisi devam eden belki ekmek çıkar diye geldim de yok gibi 😅

Ben de bu yüzden top tier 5070tilara bakıyorum bu bütçede sizin öneriniz hangisi acaba? Sanırım Rt teknolojidi farkı da var 5080 ile 5070ti arasında ama çok emin değilim gözle görüşecek bir fark olup olmadığını bilmiyorum
Dostum birşeye bir ücret veriyorsan karşılığını almak zorundasın. Ben 50k ya 5070 Ti alacağım , ona 10k katıp 5080 alıyorum diyelim. Bunu yaptım. Bana 10k farka değecek ne verecek mesela ? Aksine beni masrafa sokacak. Ben 10k fazla verip 5080 aldığım için gidip 750w psu yu değiştirmem gerekecek. Yani 2. bir masraf çıkarıyor. Hadi bu masrafı çıkarmadı diyelim 10k fazla verdin 5080 aldın. Bu sana ne kattı ? 10k farka değecek (üstelik giriş seviyesi 5080) sana ne katacak ? Dediğim gibi , 5070/5080 ikisininde VRAM değerleri aynı burada bile avantaj yok. 4k Oyun oyna bakalım bir 5080 de 16gb VRAM yüzünden yediği lagı gör. O yüzden hiç gerek yok kardeşim. Gigabyte Aero , Asus Tuf şu anki fiyatlandırmada alınabilecek ekran kartları. Bende Vanguard 5070Ti var. Gayette memnunum. Tek sıkıntı CW mevcut olması ondada yapacak bir şey yok.

Beyler 5070ti bakıyorum ama çok kararsızım
Adaylar:
Inno3d RTX5070Tİ X3 Oc
Galax GeForce RTX 5070 Ti HOF Gaming White 1-Click OC
Gainward RTX 5070 TI Phoenix-S
ASUS PRIME GeForce RTX 5070 Ti 16GB OC Edition
Gigabyte VGA GeForce RTX™ 5070 Ti GAMING OC

Alternatif seçenek varsa onu da yazabilirsiniz.
o paralara 5070ti alınmaz

Valla 5070ti 60k para vereceksen aynı fiyata 5080 almak varken neden performans daha iyisini kullanmıyorsun 4k monitörle oyna farkı anlarsın

Hocam ben çözdüm onlar liseliler ya. Gerçekten normal hayat akışını çözememişler daha. Bunlara göre en iyi telefon var, en iyi ekran kartı falan var. Dediğin gibi herhangi birinin çinli markaya para vermek yerine düzgün bir daha düşük model ekran kartı alabileceğini idrak edemiyorlar. Yarın bir gün bunlar 25-30 yaşına gelince "ger.zekalı mısın mercedes niye alıyorsun egea da 170 yapıyor" diyecek herhalde. QA hakkında hiçbir şeyden anlamıyorlar. İnsanların bir keyfi olduğundna bile anlamıyorlar. Burada daha bugün 5070ti oyun için çok kötü diyen adam vardı.

Birisi bütçe veriyor , o bütçeye göre hep en üst segmentini aldırmaya çalışıyorlar. Mesela geçen bir sistem toplama rehberinde adama 9800x3d için 360mm sıvı soputucu önermiş. Bu sıvı soğutucunun fiyatı 9.000 tl. Arkadaşım 9800x3d , 7800x3d den daha serin çalışan bir işlemci (Sadece oyunlarda). Zaten bu işlemciyi oyun oynamak için alıyorsun. Gidio OCCT testlerinde her soğutma ile stok ayarlarda 85-90 derece alacaksın. Adama diyorum ki , 2000 tl ye Assassin peerles alsan daha mantıklı 7.000 tl cebine kalsın. Hemen saldırı moduna geçip "Bu işlemciyi neyle soğutacaksın dalga mı geçiyorsun falan filan." Herifin referans noktası OCCT testindeki derece değerleri. Arkadaşım hiçbir oyun 140w işlemci çalıştırmaz. Maksimum hava soğutma ile en ağır oyunda 70-75 arası gidip gelir. Sıvıda ise 68-72. -30 yaptığınd zaman zaten performans düşmeden 10-15 derece daha serin çalışacak. Bunları bahsedince 4-5 kişi birden saldırıya geçip o işlemcinin hava soğutucu ile elektrikli ocağa dönüp yemek pişeceğini söyleyip çocugu yanlış yönlendirdiler bana da tonla hakaret ettiler. Yani burada bahsettiğim olay aslında burada yaşadığımız olayın benzeri. Para var diye obezlik yapıp gerekli-gereksiz herşeyi aldırıp o bütçeyi bitirmeye çalışacaklar. Mesele bu. Akıllara o atasözü değerinde bir söz geliyor. "Türk`e 100k para vermişler o gitmiş hepsiyle iphone almış" O kadar doğru bir argüman ki.

Sıfır kardeşim o 5080 2.el değil arkadaşımda değil
Kardeşim ? Sıfır falan değil kafan mı güzel Faturası kesilmiş bir sahibinden ilanı. İkinci el olması için daha ne olması lazım tam olarak. Bir yaprağının kırık olması mı ? Buna ikinci el diyoruz tam olarak. Fatura sana değil başkasına ait olduğunda. Ve bu kadar aaçma sapan bir ilan atarsan insanlar da bağlantını sorgular.

Daha dün bu fiyata satıldı 5080

Ekler

• 1764433644357.webp
    1764433644357.webp
    17.5 KB · Hit: 19
Kardeşim ? Sıfır falan değil kafan mı güzel Faturası kesilmiş bir sahibinden ilanı. İkinci el olması için daha ne olması lazım tam olarak. Bir yaprağının kırık olması mı ? Buna ikinci el diyoruz tam olarak. Fatura sana değil başkasına ait olduğunda. Ve bu kadar aaçma sapan bir ilan atarsan insanlar da bağlantını sorgular.
Sorun yaşadığı zaman ücret iadesi fatura sahibine yatınca anlar ikinci el ile sıfırı :)

Daha karşındaki insanın yaşını bilmeden tecrübesini bilmeden bu cümleleri kuramazsin kaçtane test videosu kaçtane ekran kartı incelemesi yaptım boş boş muhabbet olsun diye bu şekilde konuşma tarzı olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,414
Üyeler
185,885
Son üye
memoxlox
Geri