Neler Yeni

5070ti ve 5070 kartlarını 4070ti super ve 4070 super ile kıyaslıyoruz.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Fırat divitci
Bu arada benim gene zar zor 1080 p oynamaya çalıştığım dcs worldden 4090 2 k da 70 fps anca veriyor. rekabetçi ve bence grafiği iyi olmayı gerektiren bir oyun soruyordunuz ya onu da belirteyim öğrenmiş olursunuz.

Bende size ifade edeyim. Siz böyle konuşarak ancak mağaradakilerle iletişime geçersiniz kaldı ki herşeyi ben bilirim tavrınızla buna ipucu veriyordunuz. Ben bence diyerek hitap ederken siz bu böyle şu şöyle diyerek kibirli tavrınızla buna işaret veriyordunuz. Bu zamanlara yaklaşırsanız asıl olana kavuşursunuz diye umuyorum. :) bu kaba dilden vazgeçin lütfen dediğiniz gibi olmadığını gösterince çocuk gibi kabalaşmanın lüzumsuzluğunu size bırakıyorum iyi forumlar
edit: bir de benim monitöre 165 hz demişsiniz ezbere ve kibirle. Bu ne ego ya forumda ne gerek var komik valla :D
Orada teknolojinin çalışma prensibini anlatmak için 165 dedim çünkü bu konuyu açtığımda yazdığım entey'de okuduysan çoğu kullanıcının monitörünün 144/165 olması sebebi ile MFG'nin gerektiği başarıya ulaşamayacağını belirtmişim. Siz yok siz reçete yazın ben öyle oynayayım diye bir üslup kullandığınız için ben de size benzer bir üslup ile karşılık verdim. Yoksa şu 4 sayfalık konuda sizden başka birine böyle hitap etmiş miyim? Kontrol edebilirsiniz. Herkes için aynı üslup kullanılmaz, mesajınızdan sonra ben de bunu uygun gördüm. Camdan bir evde yaşıyorsan insanlara taş atma der geçerim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ahmet İhsan Bozacı
Ben yeni bir ekran kartı alacağım bütçem bu iş için 1000 dolar. Genelde 2K çözünürlük için arada da hikayeli oyunlarda 4K çözünürlükte oynamak istiyorum. Ama iyice şaşırdım artık. Yeni AMD ve NVIDIA kartları mı beklesem, fiyatlar ne olacak, eski kartları alıp geçmeli miyim vs..

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
VeV
Orada teknolojinin çalışma prensibini anlatmak için 165 dedim çünkü bu konuyu açtığımda yazdığım entey'de okuduysan çoğu kullanıcının monitörünün 144/165 olması sebebi ile MFG'nin gerektiği başarıya ulaşamayacağını belirtmişim. Siz yok siz reçete yazın ben öyle oynayayım diye bir üslup kullandığınız için ben de size benzer bir üslup ile karşılık verdim. Yoksa şu 4 sayfalık konuda sizden başka birine böyle hitap etmiş miyim? Kontrol edebilirsiniz. Herkes için aynı üslup kullanılmaz, mesajınızdan sonra ben de bunu uygun gördüm. Camdan bir evde yaşıyorsan insanlara taş atma der geçerim.
Bende bence diyerek oyunları ve görüşümün benim açımdan oluşuyla cevap vermiştim ama siz yok öyle değil böyle oyun olmaz diyerek böyle oyun yok şöyle oynanır hangi öyle oyun mu var vs diyerek. Reçete verin de öyle oynayalım lafını doğurdunuz. Bunadır kibir lafım hitaplarınızdaki tavırı gözden geçirin her önüne gelen saçma üstenci tavrınızı kabullenecek değil. Valla daha çok ben rahat açıktayım da siz güvenli kaledeymiş gibi durduk yere keyfiye dışarıya taş atıyorsunuz gibi bir haliniz var. Hala da üstelemeye çaışmayın. Forum ve konuyu, benim bence diyerek tercih ettiğim ve payalaştığım fps ve ayarlara, siz böyle olmaz diyerek saptırdınız. Dahasına da gerek yok diye düşünüyorum.

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Fırat divitci
Ben yeni bir ekran kartı alacağım bütçem bu iş için 1000 dolar. Genelde 2K çözünürlük için arada da hikayeli oyunlarda 4K çözünürlükte oynamak istiyorum. Ama iyice şaşırdım artık. Yeni AMD ve NVIDIA kartları mı beklesem, fiyatlar ne olacak, eski kartları alıp geçmeli miyim vs..
bütçenize 4070ti super sığıyor kesinlikle memnun edecek bir kart. Yeni nesil isterseniz 5070ti da bekleyebilirsiniz ama 4070ti superin üzerine biraz eklemeniz lazım tam 1000 dolara bulabilir misiniz emin değilim. Size artısı güncellik, mfg ve %15-20 civarı daha yüksek saf güç olur. Karşılığında ekstra 5k koymanız gerekebilir. Ben 4070ti super alıp geçin derim 4K için güzel 2K için harika bir kart.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende bence diyerek oyunları ve görüşümün benim açımdan oluşuyla cevap vermiştim ama siz yok öyle değil böyle oyun olmaz diyerek böyle oyun yok şöyle oynanır hangi öyle oyun mu var vs diyerek. Reçete verin de öyle oynayalım lafını doğurdunuz. Bunadır kibir lafım hitaplarınızdaki tavırı gözden geçirin her önüne gelen saçma üstenci tavrınızı kabullenecek değil. Valla daha çok ben rahat açıktayım da siz güvenli kaledeymiş gibi durduk yere keyfiye dışarıya taş atıyorsunuz gibi bir haliniz var. Hala da üstelemeye çaışmayın. Forum ve konuyu, benim bence diyerek tercih ettiğim ve payalaştığım fps ve ayarlara, siz böyle olmaz diyerek saptırdınız. Dahasına da gerek yok diye düşünüyorum.
Dostum online oyunda açarım demişsiniz ben de size online oyunlarda hassasiyet gecikmededir bu yüzden bu teknoloji single player oyunlara yönelik bir teknoloji online oyunda açılmaz demişim bana reçete yazın öyle oynayayım diye bir cevap verirseniz ben de size cevabınızi veririm. Var ise Rt de açin dlss sr da kapatın daha güzel görünsün uçağınızı diğer oyunculara karşı 20fps ile sürün o zaman ne diyeyim. Sanki siz çok güzel bir şekilde hitap etmişsiniz de ben size hakaret etmişim gibi bir demagoji de yaratmayın lütfen.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
VeV
bence aceleniz yoksa yeni kart beklenebilir. 5070 35k olabilir diyorlar. Türkiye fiyartı 1000 dolar limitinin sınırında olabilr. Tabi beklemek istemezseniz 4000 serisi de gayet makul. Ama şimdilik amd bir şey açıklamadığı için o konuda bir şey diyemem

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ahmet İhsan Bozacı
bütçenize 4070ti super sığıyor kesinlikle memnun edecek bir kart. Yeni nesil isterseniz 5070ti da bekleyebilirsiniz ama 4070ti superin üzerine biraz eklemeniz lazım tam 1000 dolara bulabilir misiniz emin değilim. Size artısı güncellik, mfg ve %15-20 civarı daha yüksek saf güç olur. Karşılığında ekstra 5k koymanız gerekebilir. Ben 4070ti super alıp geçin derim 4K için güzel 2K için harika bir kart.

Dostum online oyunda açarım demişsiniz ben de size online oyunlarda hassasiyet gecikmededir bu yüzden bu teknoloji single player oyunlara yönelik bir teknoloji online oyunda açılmaz demişim bana reçete yazın öyle oynayayım diye bir cevap verirseniz ben de size cevabınızi veririm. Var ise Rt de açin dlss sr da kapatın daha güzel görünsün uçağınızı diğer oyunculara karşı 20fps ile sürün o zaman ne diyeyim. Sanki siz çok güzel bir şekilde hitap etmişsiniz de ben size hakaret etmişim gibi bir demagoji de yaratmayın lütfen.
Üzerine sadece 5k ekleyeceksek çok dert değil. Ama 40k bandına çıkınca 7900 XTX de piyasaya çıkıyor. 3'lü arasından seçmek lazım.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
VeV

Öncelikle online oyunlarda özellikle ''açmam'' dedim. ki gecikme vs olmasın. Bu yanlış anlamayla bir de bana alakasız olarak oyunlarda böyle olmaz böyle olur diye ayardan bağımsız bildiri yaptınız yani cevabınızın yanlış anlamanızla doğrudan ilgili olduğunu şimdi daha net görebilirsiniz. Zaten size ne ayarı yapacağımı sormadım sürünüp sürmemeyi de gene size soracak değilim. Kimsenin demagoji yarattığı yok. Gayet rahat ifade ediyorum bu üsluba gerek olmadığını. iyi forumlar derim geçerim konuyu bulandırmayalım

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Fırat divitci
Üzerine sadece 5k ekleyeceksek çok dert değil. Ama 40k bandına çıkınca 7900 XTX de piyasaya çıkıyor. 3'lü arasından seçmek lazım.
5070 alacaksan bekleme 5070ti alabileceksen bekle almaya bütçen çıkmazsa 4070ti super al. 5070ti için 40k'ya çıkman gerekir gibi duruyor. 7900xtx önermem dlss 4.0 teknolojileri çok güzel duruyor

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Fırat divitci
Beyler kartlarla alakalı yeni güç grafikleri yayınlandı ve bu sefer aralarında RT'nin açık olmadığı oyun da var farklar tahmin ettiğimin altında bile kalabilir gibi duruyor.

Burada 5070ti var forbidden west oyunu üzerinden bir güç tahmini yürütebiliriz ve unutmayın biz 4070ti super ile kıyaslıyorduk o yüzden gri tarafa da bir %10 ekleyin. (İndiana jones oyununda fark uçmuş bunun sebebi muhtemelen kıyasladıkları 4070ti kartının 12gb vraminin sorun çıkarması)

1736963988115.png

5080'de ise durum böyle. Saf güç farkı gerçekten az gibi duruyor. %15-20 arası diyeceğim bu sefer.
1736964052751.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Keloğlan 🆚sinek
Güzel bir inceleme olmuş hocam emeğine sağlık , sonuç olarak sıfırdan bir sistem kuracak olan bütçesine göre tercih edebilir 5000 serisini ancak hali hazırda 4000 serisi kullananların geçmesine gerek yok bencede .
Ben sıfırdan kurucam hangi ekran kartı

Elinize saglik hocam. Zaten 5000 serisi cikti diye 4000 serisi cope atilmamali. Millet gaza geldi biranda 5000 5000 diye. 4000 serisi hala guncelleme aliyor ve cok guclu kartlar var. Bende de 4070 super var ve degistirmeyi dusunmuyorum. Herkes butcesine uygun karti alsin. 4000 de uygun 5000 de.
4070 ti süper mi alayım 5000 serisimi

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
771
İsim
Fırat divitci

5000 serisini beklediğinde 5070 alacaksan 4070ti super, 5070ti alabileceksen bekle.

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Berkay Kahraman

bekleme sansin varsa bekle tabii ama acelen varsa 4070 ti super de uzmez seni.

dslam21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Azz
Dostlar öncelikle hatalı bir veri okuduğumu düşünüyorsanız veya yaptığım bir yoruma katılmıyorsanız bunu lütfen saygı çerçevesinde yorumlarda belirtin üzerine konuşalım.

Arkadaşlar 5000 serisinin çıkışının ardından çok fazla 4070ti super sahibiyim, 4070 super sahibiyim kartımı satıp geçeyim mi? iade edeyim mi ? gibi yorumlar görüyorum ve bunların neden gereksiz olduğunu hatta bu isterseniz kartları bugün bile sipariş etmenin mantıksız olmadığını size verileri ile birlikte açıklayacağım.

Öncelikle işe 5070 ve 5070ti kartlarının raster/saf performanslarını tespit etmek ile başlayalım.

Aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere çoğu oyunda 5000 serisi olan kart 4000 serisi ile kıyaslandığında dlss MFG teknolojisini açarak kıyaslanıyor bu da doğru bir tespitte bulunmamızı engelliyor ancak far crydra frame gen bulunmaması ve plague tale oyununda MFG teknolojisinin çalıştıralamaması üzerine kartların raster performansları yani saf güçleri adına elle tutulur bir verimiz oluyor. Gördüğümüz üzere bu iki oyunda kartlar arası %25-30 gibi bir performans farkı bulunmakta ancak bunun üzerine 5000 serisindeki Ray tracing/ Işın izleme çekirdeklerinin de daha güncel olduğunu ve 5000 serisinin Işın izleme açıkken daha az performans kaybettiğini de hesaba kattığımızda bu performans farkını bir %5 daha indirebiliriz. Yani aslında 5070ti kartı 4070ti kartına kıyasla %20-25 daha güçlü. 4070ti super kartının techpowerup verilerine göre 4070ti kartına %9 daha güçlü olduğunu biliyoruz bu da 5070 ti kartının 4070ti super kartına göre %10-15 daha güçlü olduğunu gösteriyor. Gene techpowerup verilerine göre de 4070ti super kartına göre 4080 %16 4080 super ise %18 daha güçlü yani bu da 5070ti kartının saf güçte bu kartların gerisinde kalacağını gösteriyor. Günümüzde en ucuz 4070ti super kartı 35k gibi bir ücrete satılmakta. Kasım ve aralıkta uzuncana bir süre 33k'ya satıldı ve bu konuyu da zaten satın almış arkadaşlar için açtığımı düşünürsek aklımızda kalan rakam 33k olmalı.
Alıntıyı görüntüle

Şimdi aynı şekilde 5070 kartına bakalım. Yukarıdaki analojiyi izleyerek 5070'in saf güçte 4070'e kıyasla %20-25 performans farkı olduğundan bahsedebiliriz. 4070 super kartı techpowerup verilerine göre 4070 kartına kıyasla %16 daha güçlü yani bu da 4070 super kartını 5070 kartı ile çok yakın bir değere koyuyor. İki kart da 12gb bu detay göz ardı edilmemeli. Günümüzde en ucuz 4070 super kartı 24.800tl'ye satılmakta.
Alıntıyı görüntüle

Kartların teknoloji farklarına geçmeden önce fiyat hakkında konuşmak istiyorum. Bunlar kartların beklenen fiyatları gördüğünüz gibi 5080 46k fiyattan başlayacak diye belirtilmiş.
Alıntıyı görüntüle

Ancak 5080'in sızdırılan fiyatında gördüğümüz kadarıyla MSI markasının en alt modeli olan Ventus modeli bile 56k gibi bir fiyattan başlıyor yani yukarıdaki fiyatın üzerine %20 koyulmuş. Bu da şu anlama geliyor siz 5070'i 30k'ya 5070ti kartını ise 41k gibi bir fiyata alabileceksiniz (tabii ki bu ürünlerin stok durumlarını bilmiyorum stokları azalırsa bu fiyatlar daha da artabilir). 5070ti denilen kart zaten 4080 superden güçsüz siz bugün bu parayla 4080 super alabiliyorsunuz. 5070 denilen kart 4070 super ile aşağı yukarı denk ama 4070ti super kullanıcıları siz 33k'ya bu karttan aşağı yukarı %15 daha güçlü ve 16gb olan kartı aldınız bu kartın bugün bile 35k'ya satıldığını düşünürsek 5070'den çok daha mantıklı benim gözümde.
Alıntıyı görüntüle

Şimdi 5000 serisinde MFG var diyeceksiniz doğru ancak 4070 superi alan 1440p'de kullanıyor ve kullanan hiç kimsenin ben Nvidianın demosunda gösterdiği gibi 27fps'ye düşüp de 4X MFG kullanmak zorunda kalacağını düşünmüyorum açıkçası. 144hz bir monitörünüz var diyelim bunun çeyreği 36fps eder sizin 4X MFG teknolojisini sonuna kadar kullanmanız için 144hz bir monitörde 36fps'e düşmeniz lazım ki 5000 serisi almanızın bir mantığı olsun bu da açıkçası bu kartlarla zor. Ray tracing kullanılmadığı sürece 4070ti super de gayet sağlam bir 4k performansı kullanıyor Wukong dahil 60fps altına düştüğünü gözlemlemediğim bir kart.

4000 serisi MFG hariç tüm özelliklerine güncelleme alıyor yani kartlar demode olmuyor.
Alıntıyı görüntüle

Frame generationun performansı %10 artıyor ve kullandığı Vram %5 düşüyor.
Alıntıyı görüntüle

Dlss SR ciddi bir netlik kazanıyor.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

RT'yi çok kullanan olduğunu düşünmüyorum ama RT açıkkenki objelerdeki hareket izleri de azaltılıyor.
Alıntıyı görüntüle

Shooter oyunları oynayanlar için çok önemli olan özellik Reflex 2 time warp özelliği 4000 serisine de geliyor.
Alıntıyı görüntüle

Yani gördüğünüz gibi MFG hariç zaten eldeki teknolojiler çok güzel güncelleniyor. Frame gene gelen güncellemeyle durduk yere %10 performans da kazandı bu kartlar ve aynı fiyatları bugün verdiğinizde zaten üst kartlara çıkıp aynı performansı ve 5070 durumunda 4gb daha fazla VRAMa de alabildiğinizi göz önünde bulundurursanız 4070tis ve 4070 super sahipleri kesinlikle 5000 serisinin çıkışı üstüne üzülmemeli.

Birincisi hangi firma ve model ekran kartını test ediyorsunuz?

Ordaki veriler FE editionn içinn ki o da ülkemize gelmiyor diye biliyorum.
Ayrıyetten cıktığı gibi botlar bu ürünlerin sstock durumunu tüketip üstünne bi 5-10k daha koyacaklar. Yabanci forumlarda herkes konuşuyor bunu.

Top Bottom