Neler Yeni

5070ti ya da 5080 için sistem tavsiyesi

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Osman Mert
Selamlar herkese, abime bilgisayar toplayacağız. Bütçe olarak net bir bütçe olmasa da 100bini geçmeyecek bir bütçemiz var. Tamamen oyun amaçlı kullanılacak (çoğunlukla AAA hikayeli nadiren fps oyunları) ve şu an toplandıktan sonra 4-5 sene baş ağrıtmayacak bir sistem istiyor. Elimizde olan parçaları ve almayı düşündüklerimizi aşağıya yazacağım ve boşluklar için tavsiyenizi bekliyorum. Ayrıca parçalar birbiri ile uyumlu mu? Ekran kartında ısrarla nvidia istiyor o yüzden lütfen amd önermeyin.

Anakart : MSI Mag B850 Tomahawk Max Wifi

İşlemci :

Ekran Kartı : 5070Ti ya da 5080 olacak

Ram : XPG Lancer 32GB (2x16) EXPO 6000mhz CL30

SSD :

PSU : Raijintek Cratos 850W alınacak

Kasa : Lian Li D11 Evo alınacak

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Umut
Selamlar herkese, abime bilgisayar toplayacağız. Bütçe olarak net bir bütçe olmasa da 100bini geçmeyecek bir bütçemiz var. Tamamen oyun amaçlı kullanılacak (çoğunlukla AAA hikayeli nadiren fps oyunları) ve şu an toplandıktan sonra 4-5 sene baş ağrıtmayacak bir sistem istiyor. Elimizde olan parçaları ve almayı düşündüklerimizi aşağıya yazacağım ve boşluklar için tavsiyenizi bekliyorum. Ayrıca parçalar birbiri ile uyumlu mu? Ekran kartında ısrarla nvidia istiyor o yüzden lütfen amd önermeyin.

Anakart : MSI Mag B850 Tomahawk Max Wifi

İşlemci :

Ekran Kartı : 5070Ti ya da 5080 olacak

Ram : XPG Lancer 32GB (2x16) EXPO 6000mhz CL30

SSD :

PSU : Raijintek Cratos 850W alınacak

Kasa : Lian Li D11 Evo alınacak
öncelikle günaydın hocam Nvidia isteme nedeni nedir oyun oynanacak bir sisteme abartı bence 4070TIs işinizi görür
işlemci 7900x yeterli olacağını düşünüyorum SSD kingston renegade 1tb var

Son düzenleme:

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Osman Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle günaydın hocam Nvidia isteme nedeni nedir oyun oynanacak bir sisteme abartı bence 4070TIs işinizi görür
işlemci 7900x yeterli olacağını düşünüyorum SSD kingston renegade 1tb var
Günaydın, onu bilemiyorum hocam daha önceden amd deneyimi kötüymüş sanırım illa Nvidia diyor. Yukarıda yazmayı unutmuşum 4k oynamak istiyor da ben de zaten 4070TiSuper var ve tam 2k kartı yani o yüzden 5000 serisine yöneldim

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Umut
Günaydın, onu bilemiyorum hocam daha önceden amd deneyimi kötüymüş sanırım illa Nvidia diyor. Yukarıda yazmayı unutmuşum 4k oynamak istiyor da ben de zaten 4070TiSuper var ve tam 2k kartı yani o yüzden 5000 serisine yöneldim
hocam AMD şuanda oyun için en iyi tercih incelemelerini gösterebilirsiniz çünkü o fiyat çok gereksiz 9070xt şuan stokta yok fakat ikna edebilirseniz almanızı tavsiye ederim şuanda 5070 ti gücünde bir kart ve fsr desteği şuanda dlss gibi çalışıyor bir kaç güncellemeden sonra çok güzel bir kart olacak

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Osman Mert
hocam AMD şuanda oyun için en iyi tercih incelemelerini gösterebilirsiniz çünkü o fiyat çok gereksiz 9070xt şuan stokta yok fakat ikna edebilirseniz almanızı tavsiye ederim şuanda 5070 ti gücünde bir kart ve fsr desteği şuanda dlss gibi çalışıyor bir kaç güncellemeden sonra çok güzel bir kart olacak
Şansımı denerim hocam yine de ekran kartında amd olması için peki diğer parçalar uyumlu mudur acaba

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Umut
Şansımı denerim hocam yine de ekran kartında amd olması için peki diğer parçalar uyumlu mudur acaba
gayet güzel sistem fakat dediğim gibi iş için kullanılmicak ise 4070TIs alınabilir fazlasına gerek yok şahsen
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemciyi de 9700x yapabilirsiniz

Son düzenleme:

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Osman Mert
Tamamdır hocam çok teşekkürler

Jill Valentine

80+ Bronze
Ekran kartı bütçeye dahilse 9800x3d işlemci ile 9070xt veya parça kısarım derseniz 5080 dizilebilir. Amd eskisi gibi değil. Driver sorunları baya bi azaldı. Ama illa yine nvidia diyorsanız siz bilirsiniz.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Umut
Ekran kartı bütçeye dahilse 9800x3d işlemci ile 9070xt veya parça kısarım derseniz 5080 dizilebilir. Amd eskisi gibi değil. Driver sorunları baya bi azaldı. Ama illa yine nvidia diyorsanız siz bilirsiniz.
hocam 4070 alsa da bir şey değiştirmez bence sadece oyun oynanacak bir sisteme ne gereği var 5080

Khalmera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Osman Mert
Anladım hocam amd konusu için bir kez daha değerlendirteceğim teşekkürler

hocam 4070 alsa da bir şey değiştirmez bence sadece oyun oynanacak bir sisteme ne gereği var 5080
hocam 4k da oynamaktan bahsediyoruz benim kart 4k için şu an yetiyor ama maks 2 seneye kadar dayanır mesela

ekran kartı bütçeye dahilse 9800x3d işlemci ve https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,417371324.html ana kart olarak ta bu.
dahil hocam işlemciyi değerlendireceğiz, anakartı da aldık hocam hatta benim konum vardı anakart ile ilgili tomahawk önermiştiniz hem ben hem abim aldık

Jill Valentine

80+ Bronze

hocam 4k da oynamaktan bahsediyoruz benim kart 4k için şu an yetiyor ama maks 2 seneye kadar dayanır mesela

dahil hocam işlemciyi değerlendireceğiz, anakartı da aldık hocam hatta benim konum vardı anakart ile ilgili tomahawk önermiştiniz hem ben hem abim aldık
Hocam keşke x870 alsaydınız.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,100
İsim
efe araci

4k oyun odaklı bir sistem istiyorsanız 9070xt işini görür bu arada ama 5080 alırsanız daha uzun ömürlü olrur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha evet aldığın ana kart gayet iyi zaten de bütçenin 100k olduğunu bileydim :D x870 veya x670 modelleri daha iyi olabilirdi hatırlamıyorum pek bütçeyi söylemişmiydiniz görmüşmüydüm :D b850 de iyidir.

Top Bottom